Albancima smeta "Bože pravde"!

Vokri: Zabranili smo Zvezdi da dođe! Predsednik kosovskog fudbalskog saveza Fadilj Vokri potvrdio je da je zabranjeno gostovanje Crvene zvezde u Gračanici.

Fudbal 07.05.2018 | 21:15
Albancima smeta "Bože pravde"!
Fudbalskom savezu tzv. Kosova smetaju srpske zastave na SC "Dragan Džajić" u Gračanici, ali i to što je prethodnih godina bilo skandiranja "Kosovo je srce Srbije" i intoniranja "Bože pravde".

Trebalo je da Zvezda igra humanitarnu utakmicu, što je nekoliko godina bila praksa, a Vokri kaže da je o odluci FS Kosova obavestio i Evropsku fudbalsku uniju (UEFA).

"Dve godine smo davali dozvolu za utakmicu, ali ove nismo jer je u poslednjoj utakmici bilo stvari koji ne pripadaju sportu. Tada su bile i uvredljive poruke i zato smo odbili Zvezdin zahtev. Takođe, obavestili smo UEFA da neće biti utakmice", rekao je Vokri za lokalni Koha ditore. 

Vokri je na prethodna gostovanja Crvene zvezde u Gračanici aludirao da je skandiranje sa tribina "Kosovo je srce Srbije" uvredljiva poruka, kao i intoniranje srpske himne "Bože pravde". 

Utakmica između Gračanice i Crvene zvezde trebalo je da se odigra u sredu 9. maja sa ciljem da se novac od prodatih ulaznica donira Ginekološkoj klinici u Gračanici, odeljenju pedijatrije. 

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kal

07.05.2018 19:29

Bože pravde provocira sve ne srbe,to je davno zaključeno.

ODGOVORITE