У "Ел класику" било је свега - не и побједника!

Барселона и Реал одиграли 2:2 у 36. колу Примере. Стрелци за Барсу Меси и Суарез, за Реал Роналдо и Бејл. Домаћин с играчем мање цело друго полувреме. . .  Ел Класико какав треба да буде! Контроверзе, провокације, много батина и још више мајсторија! На крају, вероватно и најправеднијих 2:2.  Црвени и судијске грешке – реми у бурном Ел Класику у Барселони! Фудбалери Барселоне и Реал Мадрида ремизирали су 2:2 у ‘Ел Класику’ који је обележио 36. коло шпанске Ла Лиге.

Фудбал 06.05.2018 | 22:57
У "Ел класику" било је свега - не и побједника!
Свега је било у 176. "Ел класику", али не и победника. Дуел шпанских великана завршен је резултатом 2:2 (1:1). Међутим, у недељу увече на Камп Ноу виђен је занимљив, ратнички дуел, иако освојени бодови нису много тога одлучивали.

Реал је у Барсу стигао на прославу титуле, али не да је увелича, већ да је упропасти. И мало је фалило "краљевском клубу", који је, руку на срце, два пута био у резултатском дефициту, али је имао и играча више и одличне прилике.

Стрелци су били голгетери Примере. Луис Суарез је у 10. минуту отворио серију 24. голом. Кристајно Роналдо допустио му је само пет минута да буде изједначен с њим на другом месту листе стрелаца, а лидерску позицију учврстио је Лионел Меси у 53. Гарет Бејл заокружио је голеаду 13. поготком у сезони.

На листи стрелаца води Лионел Меси са 33 гола, док је Кристијано Роналдо постигао 25, а Луис Суарез 24... Аргентинац је са 26 голова (18 у Примери) најефикаснији играч "Ел класика" свих времена. Алфредо ди Стефано је до овог био други са 18, да би му се вечерас на другом месту придружио Кристијано Роналдо их је постигао 18 (девет у Примери).

Главни судија Алехандро Ернандез био је очајан, осим у последњем минуту првог дела када је исправно показао директан црвени картон Роберту због ударања Марсела.

Касније му је ситуација на терену измакла контроли, много је грешио, а у 75. минуту направио је највећу грешку. Класично саплитање Марсела од стране Албе није санкционисао.

И једни и други имали су одличне прилике. Кристајно Роналдо био је расположен у првом полувремену, али се приликом гола повредио, па је на одмору између два дела игре остао у свлачионици. Заменио га је Асенисио, који је имао запажену улогу, био је и асистент код другог изједначујућег гола.

БАРСЕЛОНА: Тер Штеген - Роберто, Пике, Умтити, Алба - Кутињо (од 46' Семедо), Ракитић, Бускетс, Инијеста (од 57' Паулињо) - Меси, Суарез (од 90' Пако). Тренер: Ернесте Валверде.

РЕАЛ МАДРИД: Навас - Наћо (од 68' Лукас), Варан, Рамос, Марсело - Модрић, Каземиро, Крос (од 84' Ковачић)- Бејл, Бензема, Роналдо (од 46' Асенсио). Тренер: Зинедин Зидан.

Мало је недостајало да Барселона одузме Реалу право да се назове најбољим у Европи чак и ако освоји тај пехар Лиге шампиона. Али редак тренутак у којем се видело да је и Лионел Меси ипак само човек дозволио је Краљевском клубу да се врати у живот и феноменалним голом толико критикованог Герета Бејла стигне до ремија који му је спасио образ - 2:2 у последњем Ел Класику Андреса Инијесте.

Спасио образ јер никако не приличи потенцијалном шампиону Европе да после изгубљене титуле у националном шампионату изгуби и оба лигашка дербија са највећим ривалом. И то овај други - са играчем више пуних 45 минута!

Серђи Роберто је, наиме, у последњим секундама првог полувремена изнервиран опалио Марселашаком по лицу, па му је судија Алехандро Ернандез оправдано показао диркетан црвени картон. Жалиће се вероватно у Барси због тога, јер је само који минут раније Ернандез помиловао Бејла, који је отвореним ђоном нагазио Самјуела Умтитија посред цеванице, али тада није било ни жутог картона.

Ако ћемо ипак о судијама, треба рећи да је Ернандез вероватно оштетио и Реал када при резултату 2:2 у 75. минуту није свирао једанаестерац за Реал након што је - снимак је недвосмислено показао - Ђорди Алба саплео Марсела у Барсином казненом простору.

У мору контроверзних ситуација Ернандез се једноставно није снашао, али то не би смело да оправдава ни једне ни друге.

Реал сигурно не, зато што је цело полувреме имао бројчану предност, али без Кристијана Роналда(задобио је ударац у чланак, па га је Зинедин Зидан већ у 46. минуту извео из игре како не би угрозио његов наступ у финалу Лиге шампиона) једноставно није могао да науди Барси. Штавише, и са играчем више је био у потчињеном положају.

Барса може да кука на судије, али може и на Лионела Месија. Јесте њен најбољи играч у 52. минуту постигао феноменалан погодак за 2:1, али је и пре и после тог гола имао ситуације један на један са Кејлором Навасом, али га је Костариканац два пута зауставио. И још бар два пута у мање ризичним ситуацијама.

Још пре тога, суперсонична комбинација Луиса Суареза и Серђија Роберта и егзекуција уругвајског нападача за 1:0, па Реалов одговор после Роналдове пете, Бенземине повратне главом и на крају Роналдовог гола. Његовог 18. у Ел Класику чиме се изједначио са легендарним Алфредом Ди Стефаном.

Али тада када је Барса остала са десеторицом и кад се очекивало да ће Краљевски клуб подићи шатор испред казненог простора домаћих догодио се - Меси! Само он може да приличну компликовану ситуацију учини тако простом. Поред двојице врхунских чувара као да су чуњеви, а онда филигрански прецизан ударац за 2:1. Опет уз опаску: утисак је да је Суарез још пре завршног паса лопту узео тек после фаула над Рафаелом Вараном. И ту је Ернандез погрешио.

Срећом по Реал, следећи пут Меси није био тако сигуран, па је Краљевски клуб добио прилику да одговори. Асенсио до Бејла и савршено пласирана лопта у сам рогаљ гола. На крају вероватно и најправеднијих 2:2.

Сви ће бити задовољни. Барселона ће титулу прославити вероватно без првенственог пораза у сезони. Реал је барем одолео у Барси, а ако освоји пехар у Кијеву - нико се неће превише бунити због испуштене титуле у Примери.

Примера, 36. коло:

Петак:

Севиља - Реал Сосиједад 1:0 (0:0)
/Банега 47пен/

Субота:

Ђирона - Еибар 1:4 (0:2)
/Адај 55 - Кике 9, 38, Ђордан 80, Инуи 89/

Атлетик Билбао - Бетис 2:0 (0:0)
/Муниан 76, Адуриц 90+2/

Селта - Депортиво 1:1 (1:0)
/Гомез 13 - Перез 90+1/

Виљареал - Валенсија 1:0 (0:0)
/Гаспар 86/

Недеља:

Малага - Алавес 0:3 (0:1)
/Гарсија 3, Демировић 68, Ибаи 70/

Атлетико Мадрид - Еспањол 0:2 (0:0)
/Мелендо 53, Баптистао 77/

Лас Палмас - Хетафе 0:1 (0:0)
/Анхел 88/

Барселона - Реал Мадрид 2:2 (1:1)
/Суарез 10, Меси 52 - Роналдо 14, Бејл 73/

Понедељак:

21.00: Леганес - Леванте  

ТАБЕЛА: Барселона (-1) 87, Атлетико М. 75, Реал (-1) 72, Валенсија 67, Бетис 59, Виљареал (-1) 57, Хетафе 52, Севиља (-1) 51, Ђирона 48, Еибар 47, Сосиједад 46, Селта 46, Алавес 44, Атлетик Б. 43, Еспањол 43, Леганес (-1) 40, Леванте (-1) 40, Депортиво 29, Лас Палмас 22, Малага 20.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар