Још једно дијете из Дома у болници

У Клиници за инфективне болести Универзитетско-клиничког центра РС (УКЦ РС) због морбила у суботу је хоспитализован још један пацијент, потврдили су из ове установе, а ради се о штићенику Дома "Рада Врањешевић".

Република Српска 06.05.2018 | 20:47
Још једно дијете из Дома у болници
Према ријечима Милана Петровића, дежурног љекара у Клиници за инфективне болести УКЦ РС, тренутно је због морбила у Клиници хоспитализовано укупно седам пацијената.

"Сви пацијенти су штићеници Дома 'Рада Врањешевић', а њихово здравствено стање је засад стабилно", казао је Петровић за "Независне".

Владимир Кајкут, директор Дома "Рада Врањешевић", казао је данас кратко да је недјеља нерадни дан, те да га за више информација назовемо у понедјељак.

Подсјетимо, Дом здравља Бањалука је у четвртак прогласио епидемију морбила на територији града Бањалука због ширења овог заразног обољења међу штићеницима Дома "Рада Врањешевић", у којем је регистровано укупно девет обољелих.

"Од шест штићеника који су хоспитализовани (до петка), пет има средње тешку клиничку слику, без компликација, док један пацијент има упалу плућа проузроковану вирусом морбила. Дјеца која су изолована у Дому имају благу клиничку слику, због чега није било потребе за хоспитализацијом", рекли су у петак из Института за јавно здравство РС.

(Независне новине) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Гјо

06.05.2018 20:53

ОВО.ЈЕ.ЗЛО.НЕЗАПАМЦЕНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

06.05.2018 21:55

У том дому има висе васпитаца и управника него дјеце. Директор це највјероватније од срамоте дати сутра оставку.

ОДГОВОРИТЕ