Još jedno dijete iz Doma u bolnici

U Klinici za infektivne bolesti Univerzitetsko-kliničkog centra RS (UKC RS) zbog morbila u subotu je hospitalizovan još jedan pacijent, potvrdili su iz ove ustanove, a radi se o štićeniku Doma "Rada Vranješević".

Republika Srpska 06.05.2018 | 20:47
Još jedno dijete iz Doma u bolnici
Prema riječima Milana Petrovića, dežurnog ljekara u Klinici za infektivne bolesti UKC RS, trenutno je zbog morbila u Klinici hospitalizovano ukupno sedam pacijenata.

"Svi pacijenti su štićenici Doma 'Rada Vranješević', a njihovo zdravstveno stanje je zasad stabilno", kazao je Petrović za "Nezavisne".

Vladimir Kajkut, direktor Doma "Rada Vranješević", kazao je danas kratko da je nedjelja neradni dan, te da ga za više informacija nazovemo u ponedjeljak.

Podsjetimo, Dom zdravlja Banjaluka je u četvrtak proglasio epidemiju morbila na teritoriji grada Banjaluka zbog širenja ovog zaraznog oboljenja među štićenicima Doma "Rada Vranješević", u kojem je registrovano ukupno devet oboljelih.

"Od šest štićenika koji su hospitalizovani (do petka), pet ima srednje tešku kliničku sliku, bez komplikacija, dok jedan pacijent ima upalu pluća prouzrokovanu virusom morbila. Djeca koja su izolovana u Domu imaju blagu kliničku sliku, zbog čega nije bilo potrebe za hospitalizacijom", rekli su u petak iz Instituta za javno zdravstvo RS.

(Nezavisne novine) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Gjo

06.05.2018 22:53

OVO.JE.ZLO.NEZAPAMCENO.

ODGOVORITE
Name

BL

06.05.2018 23:55

U tom domu ima vise vaspitaca i upravnika nego djece. Direktor ce najvjerovatnije od sramote dati sutra ostavku.

ODGOVORITE