606. пут и никад више: Арсен Венгер је отишао!

Творац шампионског Арсенала и најдуговечнији менаџер у Премијер лиги водио је у недељу последњи меч на стадиону "тобџија".  Мерци, Арсене! Опроштај Емирејтса од вољеног тренера.  Венгеров опроштај: Недостајаћете ми. . . ! Француз је последњи пут водио Арсенал на "Емиратима".

Фудбал 06.05.2018 | 21:55
606. пут и никад више: Арсен Венгер је отишао!
"Мерци Арсене" гласила је овог поподнева порука читавог стадиона "Емирати" и запамтиће је многи.

Француски стручњак Арсен Венгер (68) последњи пут је водио екипу на домаћем терену и у утакмици против Барнлија добио опроштај какав је и био очекиван.

Широм читавог стадиона биле су раширене поруке захвалности Французу, а његови фудбалери, као и играчи гостију, формирали су шпалир у његову част и дочекали га аплаузима.

Венгер је отпоздравио, захвалио и отишао до своје клупе, на којој је седео последњи пут, јер ће до краја сезоне његова екипа гостовати Лестеру у среду и Хадерсфилду наредне недеље.

Француз је данас 606. пут водио Арсенал на домаћем терену, а учинак му је спектакуларан: 414 победа, 120 ремија и 71 пораз! У његовој ери, започетој у лето 1996, "тобџије" су дочекивале ривали на Хајберију, Вемблију и на "Емиратима".

Можда је могао да изабере бољи тренутак, да раније схвати да је крај, али без обзира на све - Арсенал неће заборавити Арсена Венгера. Командовао је водом Тобџија пуне 22 године, донео клубу три пехара за шампиона Премијер лиге, седам у ФА купу, још седам у Черити Шилду. И заслужио је да оде уз почасти.

Стога данас у сусрету са Барнлијем, шпалир за 68-годишњег Француза. Променио је игру на острву. Убрзао је, увео пас игру као концепт супротстављен дугим лоптама тако карактеристичним за Енглезе у неким ранијим временима...

Убедљива победа Арсенала против Барнлија (5:0) пала је у други план пред догађајем године на стадиону "Емирати".

Менаџер "тобџија" Арсен Венгер водио је ове недеље свој последњи меч у дому екипе коју је водио од 1996. године. Поздравили су га навијачи, играчи оба тима, клупски функционери, а он је после утакмице стао на терен са намером да се обрати навијачима.

Није имао спреман говор. Леву руку држао је у џепу, а у десној је носио микрофон, док је почињао обраћање...

"Заувек ћу бити навијач Арсенала. То је оно што нас уједињује, сваким делом мог тела. Заувек ћемо делити исте снове и бриге", рекао је Француз.

"Захвалио бих свима у Арсеналу који овај клуб чине тако посебним. Такође, ова група играча поседује посебан квалитет, не само на терену већ и вен њега. Подржите их следеће сезоне, јер то заслужују".

"Недостајаћете ми. Хвала вам што сте бити тако важан део мог живота. Надам се да ћемо се видети ускоро", додао је троструки освајач Премијер лиге.

Клуб му је на "растанку" уручио симболични шампионски пехар Премијер лиге, а он је навијачима поручио за крај:

"Хвала вам и за толике године. Више од свега, ја сам као ви - навијач сам Арсенала".

Венгер је делио аутограме, отпоздрављао на путу ка свлачионици, а пред камерама је говорио и освом пријатељу - Алексу Фергусону.

"Забринут сам због њега, јер смо прошле недеље били заједно. За њега имам само поруке подршке, верујем у његову снагу, у његов ведар, оптимистичан карактер. Верујем да ће све то брзо оставити за собом и да ће бити добро", додао је Венгер.

Да, требало је да оде раније. Али уградио је своје име у Арсеналове темеље. И зато од навијача велико хвала на Венгеровој последњој утакмици на Емирејтсу.

Још Лестер у гостима, па Хадерсфилд на страни. И то је то.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар