606. put i nikad više: Arsen Venger je otišao!

Tvorac šampionskog Arsenala i najdugovečniji menadžer u Premijer ligi vodio je u nedelju poslednji meč na stadionu "tobdžija".  Merci, Arsene! Oproštaj Emirejtsa od voljenog trenera.  Vengerov oproštaj: Nedostajaćete mi. . . ! Francuz je poslednji put vodio Arsenal na "Emiratima".

Fudbal 06.05.2018 | 21:55
606. put i nikad više: Arsen Venger je otišao!
"Merci Arsene" glasila je ovog popodneva poruka čitavog stadiona "Emirati" i zapamtiće je mnogi.

Francuski stručnjak Arsen Venger (68) poslednji put je vodio ekipu na domaćem terenu i u utakmici protiv Barnlija dobio oproštaj kakav je i bio očekivan.

Širom čitavog stadiona bile su raširene poruke zahvalnosti Francuzu, a njegovi fudbaleri, kao i igrači gostiju, formirali su špalir u njegovu čast i dočekali ga aplauzima.

Venger je otpozdravio, zahvalio i otišao do svoje klupe, na kojoj je sedeo poslednji put, jer će do kraja sezone njegova ekipa gostovati Lesteru u sredu i Hadersfildu naredne nedelje.

Francuz je danas 606. put vodio Arsenal na domaćem terenu, a učinak mu je spektakularan: 414 pobeda, 120 remija i 71 poraz! U njegovoj eri, započetoj u leto 1996, "tobdžije" su dočekivale rivali na Hajberiju, Vembliju i na "Emiratima".

Možda je mogao da izabere bolji trenutak, da ranije shvati da je kraj, ali bez obzira na sve - Arsenal neće zaboraviti Arsena Vengera. Komandovao je vodom Tobdžija pune 22 godine, doneo klubu tri pehara za šampiona Premijer lige, sedam u FA kupu, još sedam u Čeriti Šildu. I zaslužio je da ode uz počasti.

Stoga danas u susretu sa Barnlijem, špalir za 68-godišnjeg Francuza. Promenio je igru na ostrvu. Ubrzao je, uveo pas igru kao koncept suprotstavljen dugim loptama tako karakterističnim za Engleze u nekim ranijim vremenima...

Ubedljiva pobeda Arsenala protiv Barnlija (5:0) pala je u drugi plan pred događajem godine na stadionu "Emirati".

Menadžer "tobdžija" Arsen Venger vodio je ove nedelje svoj poslednji meč u domu ekipe koju je vodio od 1996. godine. Pozdravili su ga navijači, igrači oba tima, klupski funkcioneri, a on je posle utakmice stao na teren sa namerom da se obrati navijačima.

Nije imao spreman govor. Levu ruku držao je u džepu, a u desnoj je nosio mikrofon, dok je počinjao obraćanje...

"Zauvek ću biti navijač Arsenala. To je ono što nas ujedinjuje, svakim delom mog tela. Zauvek ćemo deliti iste snove i brige", rekao je Francuz.

"Zahvalio bih svima u Arsenalu koji ovaj klub čine tako posebnim. Takođe, ova grupa igrača poseduje poseban kvalitet, ne samo na terenu već i ven njega. Podržite ih sledeće sezone, jer to zaslužuju".

"Nedostajaćete mi. Hvala vam što ste biti tako važan deo mog života. Nadam se da ćemo se videti uskoro", dodao je trostruki osvajač Premijer lige.

Klub mu je na "rastanku" uručio simbolični šampionski pehar Premijer lige, a on je navijačima poručio za kraj:

"Hvala vam i za tolike godine. Više od svega, ja sam kao vi - navijač sam Arsenala".

Venger je delio autograme, otpozdravljao na putu ka svlačionici, a pred kamerama je govorio i osvom prijatelju - Aleksu Fergusonu.

"Zabrinut sam zbog njega, jer smo prošle nedelje bili zajedno. Za njega imam samo poruke podrške, verujem u njegovu snagu, u njegov vedar, optimističan karakter. Verujem da će sve to brzo ostaviti za sobom i da će biti dobro", dodao je Venger.

Da, trebalo je da ode ranije. Ali ugradio je svoje ime u Arsenalove temelje. I zato od navijača veliko hvala na Vengerovoj poslednjoj utakmici na Emirejtsu.

Još Lester u gostima, pa Hadersfild na strani. I to je to.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar