Два дебитанта у Премијер лиги БиХ!

Све је извјесније да финиш сезона у ентитетским лигама неће донијети превелика изненађења. Шампиони су, практично, већ сада познати.

Фудбал 06.05.2018 | 20:35
Два дебитанта у Премијер лиги БиХ!
У сезони 2018/19. у Премијер лиги БиХ, све је извјесније, гледаћемо два дебитанта - Звијезду 09 из Етно села Станишићи и Слогу из Симиног Хана.

У Првој лиги Федерације остало је још пет кола до краја, у Првој лиги Републике Српске једна рунда више, али практично већ сада познато је које екипе ће бити шампиони.

ФК Звијезда 09 из Етно села Станишићи предводи прволигашки караван Српске са великих седам бодова предности испред Рудар Приједора. 

С обзиром да је тим Миодрага Пантелића ове сезоне доживио само један пораз, тешко је очекивати да ће у преосталих шест мечева у сезони Семберци испустити велику предност.

Звијезда 09 је овог викенда као гост савладала Дрину у Зворнику 2:1, док су "рудари" на свом терену, у дебију новог тренера Неџада Жерића, убједљиво поразили Славију из Источног Сарајева 4:0, па је удаљеност између двије првопласиране екипе остала седам бодова.

У наредном колу у Етно село стиже дервентски Текстилац, док ће Приједорчани у госте Подрињу.

ТАБЕЛА: Звијезда 09 63, Рудар Приједор 56, Дрина (Зворник) 43, Текстилац (Дервента) 38, Славија (Источно Сарајево) 38, Подриње (Јања) 29.

Нешто занимљивије је у Првој лиги ФБиХ, али ривали Слоге из Симиног Хана све више посрћу, што тим Менсура Дедића зналаћки користи и из кола у коло повећава предност.

Данашњим сигурним тријумфом против Искре из Бугојна 4:0, Слога се "одлијепила" на пет бодова предности у односу на другопласирани Олимпик, који је у суботу на својој "Отоци" одиграо без голова са ТОШК-ом из Тешња, екипом која је у зони испадања.

Трећи конкурент у борби за пласман у виши ранг, Звијезда из Градачца, која је зимску паузу дочекала као јесењи шампион са 33 бода, једним више до Слоге, а два од Олимпика, наставила је да "просипа" бодове.

Јуче је на својој "Бања Илиџи" поражена од посљедњепласираног Травника 1:3, те се тако још више удаљина од ривала из врха.

Слога у наредном колу има тешко гостовање у Какњу екипи Рудара, Олимпик иде у госте Орашју, док ће и Звијезда играти на страни, и то против Босне у Високом.

ТАБЕЛА: Слога (Симин Хан) 54, Олимпик (Сарајево) 49, Звијезда Градачац 45, Орашје 43, Вележ (Мостар) 40...

Подсјетимо, наредне сезоне у бх. елити неће играти Витез и зенички Челик.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар