ФРА: Кува у борби за Европу!

Бордо искористио еуфорију у Сент Етјену! Жирондинци после преокрета освојили три бода, Кабела дао, па промашио пенал.  Траоре продужио тријумфални низ, Лион изгледа моћно! Олимпик лагано спаковао три комада гостујућој екипи Троа.  Пепе подигао Лил из мртвих, Анже у надокнади послао Мец у другу лигу! Монако уз доста муке и два гола Силе савладао Каен.

Фудбал 06.05.2018 | 19:55
ФРА: Кува у борби за Европу!
Еуфорија је тресла Сент Етјен претходних дана, али су Зелени на свом терену упрскали против Бордоа. Поразом од 3:1 против Жирондинаца у 36. колу Лиге 1 , фудбалери Сент Етјена довели су у питање и пласман у Лигу Европе следеће сезоне.

А управо је Бордо овом победом сачувао реалне шансе да се у финишу сезоне такође избори за наступ у континенталном такмичењу. Ово је био први пораз Сент Етјена од 21. јануара. 

Почело је добро, а завршило се катастрофално за Сент Етјен. Епитет трагичара, а могао је да буде јунак, понео је везиста Реми Кабела који у 89. минуту није искористио пенал за изједначење. Тачније голман Беноа Костил му је одбранио ударац.

Баш је Кабела био тај чијим голом, опет са беле тачке, у 28. минуту дошао до предности. Али тај погодак као да је уљуљкао домаће играче, па је Бордо преузео иницијативу.

И за само шест минута храбре игре гости су успели да направе потпуни преокрет. Јунус Санкаре је у 30. минуту изједначио, а затим је други гол за Бордо дао Жил Кунде. Коначан резултат поставио је Бразилац Малком у петом минуту судијске надокнаде.

Траоре продужио тријумфални низ, Лион изгледа моћно! Олимпик лагано спаковао три комада гостујућој екипи Троа.

Лион сигурним ходом корача као освајању другог места у француској Лиги 1. Олимпик је на свом терену убедљиво славио против Троа са 3:0 у 36. колу и са много оптимизма дочекује последња два првенствена окршаја.

Домаћин је тако наставио и тријумфални низ. Ово му је била седма узастопна победа у првенству и уједно пети меч у тој серији у којој није примио гол.

А за разлику од неких претходних утакмица када је блистао Мемфис Депај, данас је за давање голова био задужен Бертран Траоре.

Некадашњи фудбалер Челсија се у стрелце уписао у 28. и 35. минуту и већ тада је било јасно да ће Лион лагано да стигне до нових бодова.

Коначан резултат поставио је, два минута пре краја утакмице, а стрелац је био Максвел Корне после асистенције Мендија.

Пепе подигао Лил из мртвих, Анже у надокнади послао Мец у другу лигу! Монако уз доста муке и два гола Силе савладао Каен.

Лил је висио, али се вратио у живот и изашао ван зоне испадања! Фудбалер са севера Француске су у дуелу у гостима са директним конкурентом Тулузом после великог преокрета стигли до победе од 3:2 и освојили можда и пресудна три бода у борби за опстанак.

А деловало је да ће клуб који је пре годину дана уложио 60.000.000 евра у играчки кадар доживети прави потоп. Тулуз је водио до 80. минута и песма домаћих навијача одјекивала је стадионом Мунисипал.

Али, онда је уследио шок. Прво је Ив Бисума у 80. минуту постигао изједначујући гол, а три минута касније Николас Пепе је искористио додавање Луиса Арауха и постигао гол вредан златне победе. А песма навијача Тулуза је утихнула.

Да ствар буде гора по домаће, овим поразом пали су у зону испадања. До краја такмичења у Лиги 1 остала су још два кола. А Тулуз је овај меч завршио са играчем мање јер је Жак Мубанђе у финишу брзо зарадио два жута картона и искључење.

Лил је добро почео меч и повео голом Пепеа већ у петом минуту, али је онда Тулуз потпуно преузео контролу. Корентан Жан је изједначио у деветом минуту, а вођство домаћину донео је Кристофер Жилијен.

А сигуран путник у другу лигу од данас је Мец који је на свом стадиону изгубио са 2:1 од Анжеа иако је водио до почетка судијске надокнаде! Додуше, ни евентуални тријумф Мецу не би оставио ништа осим математика да се нада. Анже је, са друге стране, и математички сачувао прволигашки статус.

Све је почело добро за домаће, Флоран Моле је у 20. минуту дао водећи гол и Мец је релативно лако издржао до краја првог полувремена. Анже је у наставку додао гас, али никако није успевао да нађе пут до мреже.

Све до првог минута судијске надокнаде када је Матео Павловић изједнаћио. А два минута после тога потпуни шок за домаће - Флавијен Таи је затресао мрежу Меца и донео победу Анжеу.

И на крају долазимо до Монака који је на једвите јаде у гостима био бољи од Каена са 2:1. Двоструки стрелац био је Муса Сила, а победоносни погодак дао је у првом минуту судијске надокнаде. Каен је последњих 13 минута играо без поцрвенелог Женеова. Сила је у 12. минуту довео Монако до вођства, а у финишу првог полувремена изједначио је Иван Сантини.

ФРАНЦУСКА 1 - 36. КОЛО

Петак

Амијен - Пари Сен Жермен 2:2 (0:1)
/ Конате 47, 80 - Кавани 26, Нкунку 64/   

Недеља

Недеља

Сент Етјен - Бордо 1:3 (1:2)
/Кабела 28пен - Санкаре 30, Кунде 36, 90+5 Малком/

Лион - Троа 3:0 (2:0)
/Траоре 28, 35, Корне 88/

Дижон - Генган 3:1 (1:0)
/Квон 34, Жамбере 65 - Ебоа 57/

Каен - Монако 1:2 (1:1)
/Сантини 40 - Сила 12, 90+1/

Рен - Стразбур 2:1 (1:0)
/Бурижо 14пен, Уну 59 - Лијенар 66/

Нант - Монпеље (0:0)
/Доли 51, Мбенза 64/

Мец - Анже 1:2 (1:0)
/Моле 20 - Павловић 90+1, Таи 90+3/

Тулуз - Лил 2:3 (2:1)
/Жан 9, Жилијен 44 - Пепе 5, 83, Бисума 80/

21.05: Марсељ - Ница 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар