FRA: Kuva u borbi za Evropu!

Bordo iskoristio euforiju u Sent Etjenu! Žirondinci posle preokreta osvojili tri boda, Kabela dao, pa promašio penal.  Traore produžio trijumfalni niz, Lion izgleda moćno! Olimpik lagano spakovao tri komada gostujućoj ekipi Troa.  Pepe podigao Lil iz mrtvih, Anže u nadoknadi poslao Mec u drugu ligu! Monako uz dosta muke i dva gola Sile savladao Kaen.

Fudbal 06.05.2018 | 19:55
FRA: Kuva u borbi za Evropu!
Euforija je tresla Sent Etjen prethodnih dana, ali su Zeleni na svom terenu uprskali protiv Bordoa. Porazom od 3:1 protiv Žirondinaca u 36. kolu Lige 1 , fudbaleri Sent Etjena doveli su u pitanje i plasman u Ligu Evrope sledeće sezone.

A upravo je Bordo ovom pobedom sačuvao realne šanse da se u finišu sezone takođe izbori za nastup u kontinentalnom takmičenju. Ovo je bio prvi poraz Sent Etjena od 21. januara. 

Počelo je dobro, a završilo se katastrofalno za Sent Etjen. Epitet tragičara, a mogao je da bude junak, poneo je vezista Remi Kabela koji u 89. minutu nije iskoristio penal za izjednačenje. Tačnije golman Benoa Kostil mu je odbranio udarac.

Baš je Kabela bio taj čijim golom, opet sa bele tačke, u 28. minutu došao do prednosti. Ali taj pogodak kao da je uljuljkao domaće igrače, pa je Bordo preuzeo inicijativu.

I za samo šest minuta hrabre igre gosti su uspeli da naprave potpuni preokret. Junus Sankare je u 30. minutu izjednačio, a zatim je drugi gol za Bordo dao Žil Kunde. Konačan rezultat postavio je Brazilac Malkom u petom minutu sudijske nadoknade.

Traore produžio trijumfalni niz, Lion izgleda moćno! Olimpik lagano spakovao tri komada gostujućoj ekipi Troa.

Lion sigurnim hodom korača kao osvajanju drugog mesta u francuskoj Ligi 1. Olimpik je na svom terenu ubedljivo slavio protiv Troa sa 3:0 u 36. kolu i sa mnogo optimizma dočekuje poslednja dva prvenstvena okršaja.

Domaćin je tako nastavio i trijumfalni niz. Ovo mu je bila sedma uzastopna pobeda u prvenstvu i ujedno peti meč u toj seriji u kojoj nije primio gol.

A za razliku od nekih prethodnih utakmica kada je blistao Memfis Depaj, danas je za davanje golova bio zadužen Bertran Traore.

Nekadašnji fudbaler Čelsija se u strelce upisao u 28. i 35. minutu i već tada je bilo jasno da će Lion lagano da stigne do novih bodova.

Konačan rezultat postavio je, dva minuta pre kraja utakmice, a strelac je bio Maksvel Korne posle asistencije Mendija.

Pepe podigao Lil iz mrtvih, Anže u nadoknadi poslao Mec u drugu ligu! Monako uz dosta muke i dva gola Sile savladao Kaen.

Lil je visio, ali se vratio u život i izašao van zone ispadanja! Fudbaler sa severa Francuske su u duelu u gostima sa direktnim konkurentom Tuluzom posle velikog preokreta stigli do pobede od 3:2 i osvojili možda i presudna tri boda u borbi za opstanak.

A delovalo je da će klub koji je pre godinu dana uložio 60.000.000 evra u igrački kadar doživeti pravi potop. Tuluz je vodio do 80. minuta i pesma domaćih navijača odjekivala je stadionom Munisipal.

Ali, onda je usledio šok. Prvo je Iv Bisuma u 80. minutu postigao izjednačujući gol, a tri minuta kasnije Nikolas Pepe je iskoristio dodavanje Luisa Arauha i postigao gol vredan zlatne pobede. A pesma navijača Tuluza je utihnula.

Da stvar bude gora po domaće, ovim porazom pali su u zonu ispadanja. Do kraja takmičenja u Ligi 1 ostala su još dva kola. A Tuluz je ovaj meč završio sa igračem manje jer je Žak Mubanđe u finišu brzo zaradio dva žuta kartona i isključenje.

Lil je dobro počeo meč i poveo golom Pepea već u petom minutu, ali je onda Tuluz potpuno preuzeo kontrolu. Korentan Žan je izjednačio u devetom minutu, a vođstvo domaćinu doneo je Kristofer Žilijen.

A siguran putnik u drugu ligu od danas je Mec koji je na svom stadionu izgubio sa 2:1 od Anžea iako je vodio do početka sudijske nadoknade! Doduše, ni eventualni trijumf Mecu ne bi ostavio ništa osim matematika da se nada. Anže je, sa druge strane, i matematički sačuvao prvoligaški status.

Sve je počelo dobro za domaće, Floran Mole je u 20. minutu dao vodeći gol i Mec je relativno lako izdržao do kraja prvog poluvremena. Anže je u nastavku dodao gas, ali nikako nije uspevao da nađe put do mreže.

Sve do prvog minuta sudijske nadoknade kada je Mateo Pavlović izjednaćio. A dva minuta posle toga potpuni šok za domaće - Flavijen Tai je zatresao mrežu Meca i doneo pobedu Anžeu.

I na kraju dolazimo do Monaka koji je na jedvite jade u gostima bio bolji od Kaena sa 2:1. Dvostruki strelac bio je Musa Sila, a pobedonosni pogodak dao je u prvom minutu sudijske nadoknade. Kaen je poslednjih 13 minuta igrao bez pocrvenelog Ženeova. Sila je u 12. minutu doveo Monako do vođstva, a u finišu prvog poluvremena izjednačio je Ivan Santini.

FRANCUSKA 1 - 36. KOLO

Petak

Amijen - Pari Sen Žermen 2:2 (0:1)
/ Konate 47, 80 - Kavani 26, Nkunku 64/   

Nedelja

Nedelja

Sent Etjen - Bordo 1:3 (1:2)
/Kabela 28pen - Sankare 30, Kunde 36, 90+5 Malkom/

Lion - Troa 3:0 (2:0)
/Traore 28, 35, Korne 88/

Dižon - Gengan 3:1 (1:0)
/Kvon 34, Žambere 65 - Eboa 57/

Kaen - Monako 1:2 (1:1)
/Santini 40 - Sila 12, 90+1/

Ren - Strazbur 2:1 (1:0)
/Burižo 14pen, Unu 59 - Lijenar 66/

Nant - Monpelje (0:0)
/Doli 51, Mbenza 64/

Mec - Anže 1:2 (1:0)
/Mole 20 - Pavlović 90+1, Tai 90+3/

Tuluz - Lil 2:3 (2:1)
/Žan 9, Žilijen 44 - Pepe 5, 83, Bisuma 80/

21.05: Marselj - Nica 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar