БЕЛ: Сад је густо у Белгији!

Теодорчуков голгетерски пир и бушне руке Брижовог голмана! ВАР на крају уништио Бриж! Андерлехт славио на гостовању Брижу - 2:1.

Фудбал 06.05.2018 | 19:25
БЕЛ: Сад је густо у Белгији!
Сад је густо, баш густо у Белгији. Чинило се у једном тренутку да је шампионска трка у Про лиги завршена, али је Андертлехт показао да има краљевску клуб. Тим из Брисела је закувао борбу за врх, пошто је добио велики дерби против Брижа (2:1).

Гости, у чијем саставу је био Лазар Марковић, тотално су уштопавали екипу хрватског стручњака Иван Лека. И дошли само на два бода заостатка три кола пре краја првенства. А Клуб Бриж врло брзо иде на ноге Стандарду у Лијежу.



Није ово био дерби за памћење. Прво полувреме протекло је у опрезној игри. Чекао се детаљ који би могао да усмери меч. И догодио се у 58.минуту. Добио је Теодорчук лопту у простор, лепо је шутирао из окрета, али лопта је прошла кроз руке голману домаћина Габулову.

Много лакше је после тога било гостима. Они су преко Мориоке удвостручили предност.... Била је то уиграна акција из прекида, али је утисак да је и овог пута голман Брижа могао боље да реагује.

Све што је домаћин успео да уради јесте почасни погодак преко Дијабија.  Био је то увод у велико, велико узбуђење... Нападао је Бриж и свим силама желео да дође до изједначења. У 90.минуту Дијаби је кренуо у продор, стартовао је Кумс... Домаћи је тражио пенал, али је главни арбитар консултовао ВАР. Неколико минута неизвесности, али чини се да је на крају донета праведна одлука. Пенал није досуђен, Андерлехт је сачувао тријумф. 

БЕЛГИЈА 1, ПЛЕЈ-ОФ, СЕДМО КОЛО:

Петак

Гент - Шарлроа 0:1 (0:1)
/Резаи 39/

Недеља 

Клуб Бриж - Андерлехт 1:2 (0:0)
/Дијаби 80 - Теодорчук 58, Мориока 73/

18.00: Стандард - Генк 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар