BEL: Sad je gusto u Belgiji!

Teodorčukov golgeterski pir i bušne ruke Brižovog golmana! VAR na kraju uništio Briž! Anderleht slavio na gostovanju Brižu - 2:1.

Fudbal 06.05.2018 | 19:25
BEL: Sad je gusto u Belgiji!
Sad je gusto, baš gusto u Belgiji. Činilo se u jednom trenutku da je šampionska trka u Pro ligi završena, ali je Andertleht pokazao da ima kraljevsku klub. Tim iz Brisela je zakuvao borbu za vrh, pošto je dobio veliki derbi protiv Briža (2:1).

Gosti, u čijem sastavu je bio Lazar Marković, totalno su uštopavali ekipu hrvatskog stručnjaka Ivan Leka. I došli samo na dva boda zaostatka tri kola pre kraja prvenstva. A Klub Briž vrlo brzo ide na noge Standardu u Liježu.



Nije ovo bio derbi za pamćenje. Prvo poluvreme proteklo je u opreznoj igri. Čekao se detalj koji bi mogao da usmeri meč. I dogodio se u 58.minutu. Dobio je Teodorčuk loptu u prostor, lepo je šutirao iz okreta, ali lopta je prošla kroz ruke golmanu domaćina Gabulovu.

Mnogo lakše je posle toga bilo gostima. Oni su preko Morioke udvostručili prednost.... Bila je to uigrana akcija iz prekida, ali je utisak da je i ovog puta golman Briža mogao bolje da reaguje.

Sve što je domaćin uspeo da uradi jeste počasni pogodak preko Dijabija.  Bio je to uvod u veliko, veliko uzbuđenje... Napadao je Briž i svim silama želeo da dođe do izjednačenja. U 90.minutu Dijabi je krenuo u prodor, startovao je Kums... Domaći je tražio penal, ali je glavni arbitar konsultovao VAR. Nekoliko minuta neizvesnosti, ali čini se da je na kraju doneta pravedna odluka. Penal nije dosuđen, Anderleht je sačuvao trijumf. 

BELGIJA 1, PLEJ-OF, SEDMO KOLO:

Petak

Gent - Šarlroa 0:1 (0:1)
/Rezai 39/

Nedelja 

Klub Briž - Anderleht 1:2 (0:0)
/Dijabi 80 - Teodorčuk 58, Morioka 73/

18.00: Standard - Genk 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar