Мадрид: Лајовић успио, Троицки и Башић нису!

Српски тенисер Душан Лајовић пласирао се у главни жреб Мастерса у Мадриду, док је Виктор Троицки стао у квалификацијама.  Троицки поражен у последњем мечу квалификација за Мастерс у Мадриду. Лајовић победио Мајера и играће у првом колу.  Башић стао на посљедњој препреци у Мадриду! Други рекет Босне и Херцеговине Мирза Башић није успио да се пласира у главни жријеб мастерса у Мадриду.

Тенис 06.05.2018 | 19:15
Мадрид: Лајовић успио, Троицки и Башић нису!
Лајовић је у финалу квалификација са 2-0 у сетовима елиминисао Немца Флоријана Мајера.

У мечу који је трајао непуних сат времена, Лајовић је за 20 позиција боље рангираног ривала надиграо са 6:3, 6:3.

Српски тенисер се тако придружио Новаку Ђоковићу у главном жребу Мастерса у Мадриду, а њих двојица ће бити једини српски представници. 

Душанов ривал на старту могао би да буде Гаел Монфис, Јан-Ленард Штруф, Миша Зверев, Карен Хачанов, Милош Раонић, Стефанос Циципас или Роберто Карбаљес Баена. 

Са друге стране, Виктор Троицки заустављен је у последњој рунди квалификационог турнира. Бољи од њега са 7:6 (7-5), 6:1 био је Казахстанац Михаил Кукушкин. 

Меч је трајао сат и 34 минута.

Србин је боље почео меч од Казахстанца. Троицки је већ у првом гему првог сета направио брејк, али је Кукушкин узвратио истом мером и одмах изједначио на 1:1.

У трећем гему наш тенисер имао је чак четири брејк лопте и ниједну није успео да реализује. До краја сета обојица играча била су прилично сигурна и није виђена ниједна брејк лопта. У "тајбрејку" боље се снашао 96. играч на АТП листи и заслужено је повео.

Други сет није био узбудљив. Кукушкин је направио чак три брејка и лагано стигао до 6:1, односно 2:0.

Башић стао на посљедњој препреци у Мадриду! Други рекет Босне и Херцеговине Мирза Башић није успио да се пласира у главни жријеб мастерса у Мадриду.

Сарајевског тенисера је у финалу квалификација зауставио Николос Басилашвили из Грузије резултатом 2:1 у сетовима 6:4, 6:7 (8:10), 6:3.

Послије тријумфа над Шпанцем Николасом Алварезом Вероном у три сета (6:3, 6:7, 2:6), Башић је стигао на корак од првог кола четвртог мастерса сезоне, али је Грузијац, који је 75. ма АТП листи, био бољи на мадридској шљаци.

Први сет је обиловао брејковима, али је један више успио да освоји Басилашвили и поведе са 1:0 у сетовима, да би у другом послије велике борбе на обје стране, ниједан тенисер није изгубио свој сервис, па је одлука морала да падне у тај-брејку.

Више нерава у тим тренуцима имао је Мирза, који је искористио тек пету сет лопту за изједначење на 1:1!

Ипак, грузијски тенисер је у одлучујућем сету већ у другом гему направио нови брејк, који је потврдио у наредном за 3:0, што је успио да сачува до краја за побједу 6:3. Искористио је другу меч лопту за пласман у прво коло мадридског мастерса након два сата и седам минута.

Турнир у престоници Шпаније игра се за наградни фонд од 6.200.860, док титулу брани Рафаел Надал.

Извор: мондо.рс/Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар