Madrid: Lajović uspio, Troicki i Bašić nisu!

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u glavni žreb Mastersa u Madridu, dok je Viktor Troicki stao u kvalifikacijama.  Troicki poražen u poslednjem meču kvalifikacija za Masters u Madridu. Lajović pobedio Majera i igraće u prvom kolu.  Bašić stao na posljednjoj prepreci u Madridu! Drugi reket Bosne i Hercegovine Mirza Bašić nije uspio da se plasira u glavni žrijeb mastersa u Madridu.

Tenis 06.05.2018 | 19:15
Madrid: Lajović uspio, Troicki i Bašić nisu!
Lajović je u finalu kvalifikacija sa 2-0 u setovima eliminisao Nemca Florijana Majera.

U meču koji je trajao nepunih sat vremena, Lajović je za 20 pozicija bolje rangiranog rivala nadigrao sa 6:3, 6:3.

Srpski teniser se tako pridružio Novaku Đokoviću u glavnom žrebu Mastersa u Madridu, a njih dvojica će biti jedini srpski predstavnici. 

Dušanov rival na startu mogao bi da bude Gael Monfis, Jan-Lenard Štruf, Miša Zverev, Karen Hačanov, Miloš Raonić, Stefanos Cicipas ili Roberto Karbaljes Baena. 

Sa druge strane, Viktor Troicki zaustavljen je u poslednjoj rundi kvalifikacionog turnira. Bolji od njega sa 7:6 (7-5), 6:1 bio je Kazahstanac Mihail Kukuškin. 

Meč je trajao sat i 34 minuta.

Srbin je bolje počeo meč od Kazahstanca. Troicki je već u prvom gemu prvog seta napravio brejk, ali je Kukuškin uzvratio istom merom i odmah izjednačio na 1:1.

U trećem gemu naš teniser imao je čak četiri brejk lopte i nijednu nije uspeo da realizuje. Do kraja seta obojica igrača bila su prilično sigurna i nije viđena nijedna brejk lopta. U "tajbrejku" bolje se snašao 96. igrač na ATP listi i zasluženo je poveo.

Drugi set nije bio uzbudljiv. Kukuškin je napravio čak tri brejka i lagano stigao do 6:1, odnosno 2:0.

Bašić stao na posljednjoj prepreci u Madridu! Drugi reket Bosne i Hercegovine Mirza Bašić nije uspio da se plasira u glavni žrijeb mastersa u Madridu.

Sarajevskog tenisera je u finalu kvalifikacija zaustavio Nikolos Basilašvili iz Gruzije rezultatom 2:1 u setovima 6:4, 6:7 (8:10), 6:3.

Poslije trijumfa nad Špancem Nikolasom Alvarezom Veronom u tri seta (6:3, 6:7, 2:6), Bašić je stigao na korak od prvog kola četvrtog mastersa sezone, ali je Gruzijac, koji je 75. ma ATP listi, bio bolji na madridskoj šljaci.

Prvi set je obilovao brejkovima, ali je jedan više uspio da osvoji Basilašvili i povede sa 1:0 u setovima, da bi u drugom poslije velike borbe na obje strane, nijedan teniser nije izgubio svoj servis, pa je odluka morala da padne u taj-brejku.

Više nerava u tim trenucima imao je Mirza, koji je iskoristio tek petu set loptu za izjednačenje na 1:1!

Ipak, gruzijski teniser je u odlučujućem setu već u drugom gemu napravio novi brejk, koji je potvrdio u narednom za 3:0, što je uspio da sačuva do kraja za pobjedu 6:3. Iskoristio je drugu meč loptu za plasman u prvo kolo madridskog mastersa nakon dva sata i sedam minuta.

Turnir u prestonici Španije igra se za nagradni fond od 6.200.860, dok titulu brani Rafael Nadal.

Izvor: mondo.rs/B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar