Њега Хрвати баш не воле!

Грађани Хрватске најнегативнијим политичарем сматрају премијера Андреја Пленковића, док председници Колинди Гранар Китаровић рејтинг не опада, за разлику од ХДЗ, који јесте најпопуларнија странка, али биљежи пад популарности.  То су показали резултати најновијег истраживања агенције Цро Демоскоп за мај.

Регион 06.05.2018 | 16:11
Њега Хрвати баш не воле!
На листи кога грађани виде као најнегативнијег политичара, наиме, "води" Пленковић с 26,8 одсто, што је више у односу на претходни мјесец, када га је таквим видјело 24,4 посто испитаних у априлу.

На другом мјесту су "сви политичари" с 14,9 одсто, на трећем Давор Бернардић, а на четвртом је Милорад Пуповац са 8,3 одсто, мада је мање "негативан" него прије мјесец дана када га је тако видјело 9,3 одсто испитаника.

По питању кога виде као најпозитивнијег политичара, грађани Хрватске су у највећем проценту одговарали "никога", а предсједница Колинда Грабар Китаровић је на другом мјесту, са 16 одсто, свега пола процента мање него у прошлом испитивању.

Владајућа ХДЗ, Андреја Пленовића, као и најутицајнија опозициона СДП, иако и даље најутицајнија странка у Хрватској, из мјесеца у мјесец биљежи пад популарности и тренутно ужива повјерење 26,4 одсто испитаних.

Тај пад је додуше нешто мањи у односу на онај забиљежен у априлу, када је био на 26,8 одсто, када је забиљежен озбиљан пад у односу на март када су имали 28,9 одсто.

СДП се још увијек држи на другом мјесту, имају 20,7 одсто, што је нови пад у односу на мјесец прије кад су имали 21,1 одсто.

Зато Живи зид опет расте, И опет је на трећем мјесту с 12,7 одсто, док су у априлу имали 11,2 одсто.

(Тањуг) 

Коментари / 0

Оставите коментар