Njega Hrvati baš ne vole!

Građani Hrvatske najnegativnijim političarem smatraju premijera Andreja Plenkovića, dok predsednici Kolindi Granar Kitarović rejting ne opada, za razliku od HDZ, koji jeste najpopularnija stranka, ali bilježi pad popularnosti.  To su pokazali rezultati najnovijeg istraživanja agencije Cro Demoskop za maj.

Region 06.05.2018 | 16:11
Njega Hrvati baš ne vole!
Na listi koga građani vide kao najnegativnijeg političara, naime, "vodi" Plenković s 26,8 odsto, što je više u odnosu na prethodni mjesec, kada ga je takvim vidjelo 24,4 posto ispitanih u aprilu.

Na drugom mjestu su "svi političari" s 14,9 odsto, na trećem Davor Bernardić, a na četvrtom je Milorad Pupovac sa 8,3 odsto, mada je manje "negativan" nego prije mjesec dana kada ga je tako vidjelo 9,3 odsto ispitanika.

Po pitanju koga vide kao najpozitivnijeg političara, građani Hrvatske su u najvećem procentu odgovarali "nikoga", a predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je na drugom mjestu, sa 16 odsto, svega pola procenta manje nego u prošlom ispitivanju.

Vladajuća HDZ, Andreja Plenovića, kao i najuticajnija opoziciona SDP, iako i dalje najuticajnija stranka u Hrvatskoj, iz mjeseca u mjesec bilježi pad popularnosti i trenutno uživa povjerenje 26,4 odsto ispitanih.

Taj pad je doduše nešto manji u odnosu na onaj zabilježen u aprilu, kada je bio na 26,8 odsto, kada je zabilježen ozbiljan pad u odnosu na mart kada su imali 28,9 odsto.

SDP se još uvijek drži na drugom mjestu, imaju 20,7 odsto, što je novi pad u odnosu na mjesec prije kad su imali 21,1 odsto.

Zato Živi zid opet raste, I opet je na trećem mjestu s 12,7 odsto, dok su u aprilu imali 11,2 odsto.

(Tanjug) 

Komentari / 0

Ostavite komentar