Мурињо и Мертенс - опет се закувава!

Јунајтед би ТОП појачање за мале паре! Контакти с агентима поново успостављени, све би могло да буде решено пре почетка прелазног рока!

Фудбал 08.05.2018 | 23:45
Мурињо и Мертенс - опет се закувава!
Дрис Мертенс и Манчестер јунајтед - отвара се ново поглавље приче које би врло лако могло да се претвори у сагу. С тим што овог пута Жозе Мурињо нема намеру да чека, већ је јасно поставио ствари и управи клуба поручио - дајте ми новац за најбољег играча Наполија!

Није тајна да је Мертенс једно од имена које се најчешће помиње у књигама Јунајтедових скаута, а у Мурињовим плановима практично је још од прошле године. Упркос озбиљном интересовању са Театра снова, а у међувремену и Атлетика, Барселоне и неких клубова из Кине, Мертенс је одбио све преговоре иако је претходно учтиво саслушао понуде. Летос је ставио параф на уговор до 2020. године, када му је годишња плата нарасла на 3.500.000 евра, с тим што је недуго затим откривено да најбољи стрелац Наполија има, жаргонски речено, смешну откупну клаузулу за данашње фудбалске стандарде. Да будемо прецизни - ради се о суми од свега 28.000.000 евра. Ни то није нека новост, јер се већ толико пута говорило о њој у фудбалској Европи, а чак је и сам Мертенс прошлог новембра говорио о богатству које му је нуђено са Далеког Истока, али и самој клаузули која заиста не оцртава његову вредност на прави начин. Понајвише јер је Мертенс далеко испред свих у Наполију са 45 голова у последње две сезоне. 

Како јављају острвски медији, Мурињо је спреман да прошлогодишње телефонске разговоре подигне на виши ниво и лично се састане са Мертенсовим агентима како би пробали да се договоре око трансфера на лето. Ту Аурелио де Лаурентис, али ни клуб не могу превише. Јер, ко плати 28.000.000 евра може да преговара с белгијским голгетером без дозволе стручног штаба. 

Оно што је, наводно, одушевило Муриња код Мертенса јесте његова свестраност на терену и способност да одигра практично све улоге које му се задају - од центарфора, преко левог крила, до првог човека иза нападача. Додуше, од средине прошле сезоне Мертенс је углавном само најистуренији играч у тиму и ту се фантастично снашао. 

Спекулише се да би супротним смером требало да крене Маруан Фелаини, коме на крају сезоне истиче уговор с Јунајтедом. Рома и Јувентус су такође загризли мамац, али би спрега између Фелаинија и Напуља могао да буде управо Мертенс. Наравно, ако га Наполи заиста буде желео...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар