Murinjo i Mertens - opet se zakuvava!

Junajted bi TOP pojačanje za male pare! Kontakti s agentima ponovo uspostavljeni, sve bi moglo da bude rešeno pre početka prelaznog roka!

Fudbal 08.05.2018 | 23:45
Murinjo i Mertens - opet se zakuvava!
Dris Mertens i Mančester junajted - otvara se novo poglavlje priče koje bi vrlo lako moglo da se pretvori u sagu. S tim što ovog puta Žoze Murinjo nema nameru da čeka, već je jasno postavio stvari i upravi kluba poručio - dajte mi novac za najboljeg igrača Napolija!

Nije tajna da je Mertens jedno od imena koje se najčešće pominje u knjigama Junajtedovih skauta, a u Murinjovim planovima praktično je još od prošle godine. Uprkos ozbiljnom interesovanju sa Teatra snova, a u međuvremenu i Atletika, Barselone i nekih klubova iz Kine, Mertens je odbio sve pregovore iako je prethodno učtivo saslušao ponude. Letos je stavio paraf na ugovor do 2020. godine, kada mu je godišnja plata narasla na 3.500.000 evra, s tim što je nedugo zatim otkriveno da najbolji strelac Napolija ima, žargonski rečeno, smešnu otkupnu klauzulu za današnje fudbalske standarde. Da budemo precizni - radi se o sumi od svega 28.000.000 evra. Ni to nije neka novost, jer se već toliko puta govorilo o njoj u fudbalskoj Evropi, a čak je i sam Mertens prošlog novembra govorio o bogatstvu koje mu je nuđeno sa Dalekog Istoka, ali i samoj klauzuli koja zaista ne ocrtava njegovu vrednost na pravi način. Ponajviše jer je Mertens daleko ispred svih u Napoliju sa 45 golova u poslednje dve sezone. 

Kako javljaju ostrvski mediji, Murinjo je spreman da prošlogodišnje telefonske razgovore podigne na viši nivo i lično se sastane sa Mertensovim agentima kako bi probali da se dogovore oko transfera na leto. Tu Aurelio de Laurentis, ali ni klub ne mogu previše. Jer, ko plati 28.000.000 evra može da pregovara s belgijskim golgeterom bez dozvole stručnog štaba. 

Ono što je, navodno, oduševilo Murinja kod Mertensa jeste njegova svestranost na terenu i sposobnost da odigra praktično sve uloge koje mu se zadaju - od centarfora, preko levog krila, do prvog čoveka iza napadača. Doduše, od sredine prošle sezone Mertens je uglavnom samo najistureniji igrač u timu i tu se fantastično snašao. 

Spekuliše se da bi suprotnim smerom trebalo da krene Maruan Felaini, kome na kraju sezone ističe ugovor s Junajtedom. Roma i Juventus su takođe zagrizli mamac, ali bi sprega između Felainija i Napulja mogao da bude upravo Mertens. Naravno, ako ga Napoli zaista bude želeo...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar