Како ОНАКВОМ нападачу саопштити да није сигуран...?!

Дугих сат времена током којих је Сампаоли морао да изнесе и аргументе у које ни сам до краја није сигуран.

Фудбал 08.05.2018 | 23:15
Како ОНАКВОМ нападачу саопштити да није сигуран...?!
Пред Хорхеом Сампаолијем је највећа дилема каријере.

Отприлике зна ко ће му на Светском првенству у Русији играти у одбрани, вероватно има неке ситне дилеме и око средине терена, али највећи знак питања је око тога кога ће ставити у напад поред Лионела Месија, играча око кога се све врти...

Није проблем што нема "класу" од нападача попут Француске на Мундијалу 1998. године, него што има толико играча који до краја нису компатибилни са Месијем онако како би сви хтели.

Према наводној листи која је "процурила" у аргентинским медијима, на ширем списку се налазе Серхио Агуеро, Гонзало Игуаин, Пауло Дибала, Лаутаро Мартинез, Кристијан Павон и Мауро Икарди, те нема само повређеног Дијега Бенедета, али тешко је пробрати и међу њима.

Кога од ових врхунских играча оставити код куће?

Тим поводом и Хорхе Сампаоли "путује Европом" и редом разговара са потенцијалним путницима за Мундијал где их чекају дуели са Хрватском, Нигеријом и Исландом, а свестан је да неки од тих сусрета неће бити нимало пријатни.

Аргентински медији преносе и да је ове недеље био у Милану где је разговарао са "најнеуклопљивијим" играчем Мауром Икардијем - више од сат времена...

Био је то дуг разговор током ког је Хорхе Сампаоли морао да изнесе аргументе који се тичу потенцијалног прецртавања капитена Интера са списка путника (у које можда и сам не верује и преиспитује их), али је за почетак Икарди чуо позитивну вест да ће бити међу 35 путника, не и гаранције да неће бити међу 12 "отписаних".

Наводно, Икарди ће путовати на Светско првенство САМО АКО Агуеро до краја не залечи повреду која га мучи у финишу сезоне, док је Игуаин пројектован за "првог шпица".

До Светског првенства је могуће да ће се и то променити пошто Сампаоли после болног пораза од Шпаније 6:1 и даље није сигуран какву формацију и структуру тима да одабере и како да максимално искористи и заштити Леа Месија, а највећа сумња је да Икарди ту може да помогне...

Сампаоли је позвао контроверзног шпица у финишу квалификација, као и Паула Дибалу, а њих двојица готово да нису дотакли лопту против Уругваја и Венецуеле.

Код Икардија су проблем и "људски квалитети" (жена Ванда Нара је бивша супруга Максија Лопеза) и због тога постоје репрезентативци Аргентине који га не поштују, па је ту и страх од нарушавања атмосфере, но ипак је тешко наћи ману у 27 голова ове сезоне колико Икарди има на свом конту.

И навијачи су подељени око Маура и многи сматрају да ако већ није први избор за нападача - да онда и не треба да иде у Русију пошто се ризикују "унутрашњи проблеми".

Шта бисте ви урадили?

Мауро Икарди има 25 година, а након феноменалних партија у Сампдорији - у Интеру је већ постигао преко стотину голова и забележио 23 асистенције од 2013. године. Био је у "Ла Масији", а за Аргентину је одиграо четири меча и није постигао нити један гол.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар