Kako ONAKVOM napadaču saopštiti da nije siguran...?!

Dugih sat vremena tokom kojih je Sampaoli morao da iznese i argumente u koje ni sam do kraja nije siguran.

Fudbal 08.05.2018 | 23:15
Kako ONAKVOM napadaču saopštiti da nije siguran...?!
Pred Horheom Sampaolijem je najveća dilema karijere.

Otprilike zna ko će mu na Svetskom prvenstvu u Rusiji igrati u odbrani, verovatno ima neke sitne dileme i oko sredine terena, ali najveći znak pitanja je oko toga koga će staviti u napad pored Lionela Mesija, igrača oko koga se sve vrti...

Nije problem što nema "klasu" od napadača poput Francuske na Mundijalu 1998. godine, nego što ima toliko igrača koji do kraja nisu kompatibilni sa Mesijem onako kako bi svi hteli.

Prema navodnoj listi koja je "procurila" u argentinskim medijima, na širem spisku se nalaze Serhio Aguero, Gonzalo Iguain, Paulo Dibala, Lautaro Martinez, Kristijan Pavon i Mauro Ikardi, te nema samo povređenog Dijega Benedeta, ali teško je probrati i među njima.

Koga od ovih vrhunskih igrača ostaviti kod kuće?

Tim povodom i Horhe Sampaoli "putuje Evropom" i redom razgovara sa potencijalnim putnicima za Mundijal gde ih čekaju dueli sa Hrvatskom, Nigerijom i Islandom, a svestan je da neki od tih susreta neće biti nimalo prijatni.

Argentinski mediji prenose i da je ove nedelje bio u Milanu gde je razgovarao sa "najneuklopljivijim" igračem Maurom Ikardijem - više od sat vremena...

Bio je to dug razgovor tokom kog je Horhe Sampaoli morao da iznese argumente koji se tiču potencijalnog precrtavanja kapitena Intera sa spiska putnika (u koje možda i sam ne veruje i preispituje ih), ali je za početak Ikardi čuo pozitivnu vest da će biti među 35 putnika, ne i garancije da neće biti među 12 "otpisanih".

Navodno, Ikardi će putovati na Svetsko prvenstvo SAMO AKO Aguero do kraja ne zaleči povredu koja ga muči u finišu sezone, dok je Iguain projektovan za "prvog špica".

Do Svetskog prvenstva je moguće da će se i to promeniti pošto Sampaoli posle bolnog poraza od Španije 6:1 i dalje nije siguran kakvu formaciju i strukturu tima da odabere i kako da maksimalno iskoristi i zaštiti Lea Mesija, a najveća sumnja je da Ikardi tu može da pomogne...

Sampaoli je pozvao kontroverznog špica u finišu kvalifikacija, kao i Paula Dibalu, a njih dvojica gotovo da nisu dotakli loptu protiv Urugvaja i Venecuele.

Kod Ikardija su problem i "ljudski kvaliteti" (žena Vanda Nara je bivša supruga Maksija Lopeza) i zbog toga postoje reprezentativci Argentine koji ga ne poštuju, pa je tu i strah od narušavanja atmosfere, no ipak je teško naći manu u 27 golova ove sezone koliko Ikardi ima na svom kontu.

I navijači su podeljeni oko Maura i mnogi smatraju da ako već nije prvi izbor za napadača - da onda i ne treba da ide u Rusiju pošto se rizikuju "unutrašnji problemi".

Šta biste vi uradili?

Mauro Ikardi ima 25 godina, a nakon fenomenalnih partija u Sampdoriji - u Interu je već postigao preko stotinu golova i zabeležio 23 asistencije od 2013. godine. Bio je u "La Masiji", a za Argentinu je odigrao četiri meča i nije postigao niti jedan gol.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar