Зидан обећао најјаче, не и "пасиљо"!

Једна од две ствари о којој су шпански медији говорили ових дана јесте истинита, друга није. . .

Фудбал 06.05.2018 | 12:45
Зидан обећао најјаче, не и "пасиљо"!
Зинедин Зидан је на конференцији за медије уочи недељног "Ел Класика" на "Камп Ноу" потврдио једну од две ствари које су се претходних дана нашле у шпанској штампи.

Реал Мадрид дефинитивно неће свом највећем ривалу приредити свечани дефиле на почетку меча, што је уобичајена пракса за тим који иде на мегдан шампиону након што је он и математички обезбедио титулу, а као разлог Зизу је поново навео спорно ФИФА Светско клупско првенство.

"Ни ми нисмо добили аплаузе након освајања тог такмичења, тада то није било важно. Били су и они у том такмичењу након освајања Лиге шампиона, а исти принцип би требало онда да важи и за Ла Лигу. То је начин одавања поштовања и ми смо им већ довољно одали, честитам им на дуплој круни", навео је Зидан и вероватно изазвао негативну реакцију код навијача Барсе.

У Шпанији се то назива и "пасиљо" што у дословном преводу значи ходник.

Претходних дана спекулисало се и да ће Зидан за овај меч одмарати своје најбоље играче попут Роналда, Рамоса или Модрића, али то се, бар тао Француз тврди, неће десити.

"Ако је играч 100% фит - играће. Али то није увек случај... Само најспремнији ће наступити, а Иско и Варан имају повреде и највероватније неће играти. Одморни смо и спремни за овај меч", угасио је Зидан све сумње да ће поступити као Мурињо 2013. године.

Ово ће бити и последњи "Ел Класико" за Андреаса Инијесту за ког Зизу има велико поштовање, а имао је и занимљиву опаску када је у питању поређење два најважнија такмичења за Реал.

"Дефинитивно је теже освојити Примеру него Лигу шампиона", казао је млади тренер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар