Zidan obećao najjače, ne i "pasiljo"!

Jedna od dve stvari o kojoj su španski mediji govorili ovih dana jeste istinita, druga nije. . .

Fudbal 06.05.2018 | 12:45
Zidan obećao najjače, ne i "pasiljo"!
Zinedin Zidan je na konferenciji za medije uoči nedeljnog "El Klasika" na "Kamp Nou" potvrdio jednu od dve stvari koje su se prethodnih dana našle u španskoj štampi.

Real Madrid definitivno neće svom najvećem rivalu prirediti svečani defile na početku meča, što je uobičajena praksa za tim koji ide na megdan šampionu nakon što je on i matematički obezbedio titulu, a kao razlog Zizu je ponovo naveo sporno FIFA Svetsko klupsko prvenstvo.

"Ni mi nismo dobili aplauze nakon osvajanja tog takmičenja, tada to nije bilo važno. Bili su i oni u tom takmičenju nakon osvajanja Lige šampiona, a isti princip bi trebalo onda da važi i za La Ligu. To je način odavanja poštovanja i mi smo im već dovoljno odali, čestitam im na duploj kruni", naveo je Zidan i verovatno izazvao negativnu reakciju kod navijača Barse.

U Španiji se to naziva i "pasiljo" što u doslovnom prevodu znači hodnik.

Prethodnih dana spekulisalo se i da će Zidan za ovaj meč odmarati svoje najbolje igrače poput Ronalda, Ramosa ili Modrića, ali to se, bar tao Francuz tvrdi, neće desiti.

"Ako je igrač 100% fit - igraće. Ali to nije uvek slučaj... Samo najspremniji će nastupiti, a Isko i Varan imaju povrede i najverovatnije neće igrati. Odmorni smo i spremni za ovaj meč", ugasio je Zidan sve sumnje da će postupiti kao Murinjo 2013. godine.

Ovo će biti i poslednji "El Klasiko" za Andreasa Inijestu za kog Zizu ima veliko poštovanje, a imao je i zanimljivu opasku kada je u pitanju poređenje dva najvažnija takmičenja za Real.

"Definitivno je teže osvojiti Primeru nego Ligu šampiona", kazao je mladi trener.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar