ПЛ: Пораз Тотенхема, Челсију мала шанса за ЛШ!

Фудбалери Тотенхема изгубили су од последњепласираног Вест Бромвича са 1:0, у 37. колу Премијер лиге.  Тотенхем ставио Лигу шампиона "на коцку"! ВБА је одбио да се преда, а Тотенхем је себи опасно закомпликовао живот.  Евертон у 96. минуту појачао бригу Саутемптона! Фудбалери Евертона и Саутемптона одиграли су нерешено 1:1 у последњој суботњој утакмици 37. кола Премијер лиге.  Хаос у 96. минуту: Рајане, шта уради човече?! Саутемптон је са играчем мање грчевито бранио злата вредно вођство на "Гудисону", а онда је репрезентативац Енглеске урадио једину ствар коју није требало. Све друго било би боље - испуцавање, аут, па и корнер.  Одлука пада на Либертију: Свонси 33, Саутемптон 33, Хадерсфилд 35! Свеци испустили бодове за спас сезоне у 90+6! Евертон озбиљно закувао чорбу. . .

Фудбал 06.05.2018 | 08:15
ПЛ: Пораз Тотенхема, Челсију мала шанса за ЛШ!
Тотенхем је и даље на месту које води у Лигу шампиона са 71 бодом, али две утакмице пре краја енглеског првенства има пет бодова више и меч више од петопласираног Челсија.

Победу екипи Вест Бромвича, која је одавно без шансе да опстане у лиги, донео је Крис Брант у трећем минуту судијске надокнаде времена.

Свонси је као гост изгубио од Борнмута са 1:0 и пружио је прилику Саутемптону да га одведе на место које води у другу лигу. 

Саутемптон има бод мање и утакмицу мање од Свонсија који заузима 17. позицију. 

Вест Хем је као гост победио Лестер резултатом 2:0, док је Вотфорд на свом стадиону са 2:1 био бољи од Њукасла. 

Пораз од Ситија је можда био очекиван, али бод из мечева са Брајтоном и ВБА - нису!

Спурси су гостовали на "Хоуторнсу" где су у надокнади времена изгубили минималним резултатом (1:0), па су себи тако додатно ургозили место у Лиги шампиона што је у једном тренутку деловало као подразумевајуће.

Њима опасно прети Челси који ће се надати да ће или они или њихов сутрашњи ривал Ливерпул до краја сезоне кикснути на још неком месту и препустити им место у елити.

До краја сезоне Тотенхему, који има пет бодова и меч више од "плаваца", су остали дуели са Њукаслом (г) и Лестером (д), док Челси прво овог викенда игра са Ливерпулом, па дочекује Хадерсфилд, док у последњем колу иде у госте на "Сент Џејмсис парк".

ВБА је одбио да се преда и славио је голом Џека Ливермора, бившег "певца", у трећем минуту судијске надокнаде, па се тако неће  данас придружити Стоуку у Чемпионшипу пошто је "први изнад црте", Свонси, поражен такође минималним резултатом од Борнмута.

Била је то велика гужва на пет метара после скока Досона, али је Ливермор успео да убаци лопту у мрежу Уга Лориса...

...и почело је велико славље за екипу која је имала само 25% посед лопте на овом мечу.

Шансе за опстанак су ипак минималне пошто "лабудови" имају одигран меч мање, док Саутемптон, који је "између два тима", има чак три утакмице до краја.

У утакмицама без већег резултатског значаја, Вотфорд је славио против Њукасла (2:1) док је Вест Хем би бољи на гостовању Лестеру (2:0).

Евертон у 96. минуту појачао бригу Саутемптона! Фудбалери Евертона и Саутемптона одиграли су нерешено 1:1 у последњој суботњој утакмици 37. кола Премијер лиге.

Саутемптон је водио буквално до последњег напада голом Нејтана Редмонда који је мрежу ‘Карамела’ затресао почетком наставка, али је у шестом минуту надокнаде Дејвис шокирао госте.

Након овог ремија ‘Свеци’ имају 33 бода, колико и Свонси сити који је у зони испадања, две утакмице пре краја.

С друге стране, Евертон је на осмој позицији са 49 бодова. 

Српски репрезентативац Душан Тадић играо је до 70. минута, када га је заменио Ворд-Праус.

Све што је репрезентативац Енглеске Рајан Бертанд требало да уради у 96. минуту утакмице на "Гудисон роуду" је да испуца лопту далеко у поље и Џон Мос би одсвирао крај, а његов тим забележио злата вредну победу у суровој премијерлигашкој борби за опстанак.

Није, тако да је голом Бена Дејвиса у 96. минуту последње суботње утакмице у 37. колу постављен коначан резултат: Евертон - Саутемптон 1:1 (0:0), што је исход који госте оставља поравнате по броју бодова са првим тимом испод црте, Свонсијем.

Уједно, и тимом којем "свеци" гостују у наредном, претпоследњем колу шампионата!

Наша "десетка" Душан Тадић приказао је још једну инспиративну партију, након што је постигао три гола у претходне три утакмице и оба за једину победу Саутемптона у претходних месец и по дана (2:1, Борнмут), али се менаџер "спасилац" одлучио да га изведе у финишу и појача "блок" увођењем Џејмса Варда-Проуза у 70. минуту.

Овај потез неубедљивог и престрашеног Марка Хјуза довео је екипу у ситуацију да сурово брани вођство стечено у 56. минуту, када је Тадић покренуо акцију у којој је неуморно Седрик Соареш упутио идеалан центаршут са десног крила, а резервиста Нејтан Редмонд главом пласирао лопту испод Џордана Пикфорда и првим голом у сезони донео вођство које је разгалило црвено-беле навијаче на трибинама.

Хјуз се потом одлучио на "бункер", који је попустио када је јапански штопер Маја Јошида са жутим картоном из 71. минута "дигао у небо" Умара Нијасеа и натерао Моса да му покаже други жути картон иако би и директан црвени био прописна казна у том 85. минуту.

Због обиља прекида, фаулова, шест измена и указивања помоћи неколицини играча, Мос је показао да ће се играти још шест минута, а док је шести истицао, потпуно неометан и без иједног играча у плавом у кругу од десетак метара, Бертранд је само додао до Идрисе Гаја, овај пронашао усамљеног Дејвиса на "капици", а млади везиста опалио и од леђа једног од дефанзиваца Саутемптона пронашао пут до мреже иза превареног Џејмса Мекартија за коначних 1:1.

Пола Хјузове екипа попадало је по трави, остали су се тражили погледом у неверици, мада је свима било јасно да је пропуштена велика и тешко извојевана шанса након које следи окршај над окршајима наредног викенда на "Либертију" где ће посрнули "лабудови" покушати све пропуштено овог пролећа да надокнаде против екипе коју са клупе води Велшанин, Хјуз - човек који је доведен да спасе шта се спасти да након растанка са Маурисијом Пелегринијем, али који је у шест лигашких мечева освојио четири од 24 могућа бода.

Да све буде горе, Свонси у последњем колу дочекује прежаљени Стоук, док ће Саутемптон дочекати Манчестер сити.

Жив је Саутемптон, умро није! Али, кући се враћа с озбиљном раном... Пулени Марка Хјуза имали су на Гудисону победу у рукама све до шестог минута надокнаде утакмице, упркос томе што је утакмица првобитно била продужена за четири минута, али онда се догодио кошмарни сценарио кога су се навијачи Саутемптона највише прибојавали - аутогол Веслија Худа којим је сав труд пао у воду... Евертон - Саутемптон 1:1 (0:0).

Било како, пулени Марка Хјуза преживели су тешко гостовање на Гудисону, мада су их само секунде делиле од тријумфа за спас сезоне и то у утакмици и која је много више значила управо гостима с крајњег југа Велике Британије. Тачније, за Евертон сусрет против Саутемптона није имао такмичарски значај, пошто није могао ни горе, ни доле.

Шта сада? Из целе приче профитирао је Хадерсфилд који сада има по два бода више од Свонсија и Саутемптона, уз утакмицу мање од оба тима. Због тога ће одлука о томе ко напушта елитно друштво пасти у уторак на Либертију. Тада ће завршну битку за спас сезоне водити управо фудбалери Свонсија и Саутемптона. Свеци су били јако близу тога да стану у пол позицију и да практично сами одлучују о својој будућности. Овако, мораће озбиљно да „изгину“ у последње две утакмице сезоне.

После гостовања Свонсију играче Саутемптона чека још и утакмица са Манчестер Ситијем на Сент Меризу, док Велшани имају далеко лакши посао против већ отписаног Стоука.

Херој Саутемптона умало је постао резервиста Нејтан Редмонд, који је већ на полувремену заменио Марија Лемину, а непуних десет минута касније стигао је до поготка који је лако могао да донесе спас у последњи час.

Све је пало у воду после нервозног, готово аматерског понашања гостију у финишу утакмице, када су све упрскали. Прво је Јошида зарадио други жути картон после оштрог контакта с Умаром Нијасеом, да би онда ударац Тома Дејвиса Худ претворио у аутогол и тако срушио све попут куле од карата.  

Премијер лига – 36. коло:

субота:

Стоук – Кристал Палас 1:2 (1:0)
Шаћири 43 – Мекартур 68, Ван Анхолт 86

Борнмут – Свонси сити 1:0 (1:0)
Фрејзер 37

Лестер сити – Вест Хем 0:2 (0:1)
Марио 34, Нобл 64

Вотфорд – Њукасл 2:1 (2:0)
Перејра 2, Греј 28 – Перес 55

ВБА – Тотенхем 1:0 (0:0)
Ливермор 90+3

Евертон - Саутемптон 1:1 (0:0)
/Дејвис 90+6 - Редмонд 56/

недеља: 

14.30 Манчестер сити – Хадерсфилд
17.30 Арсенал – Бурнли
17.30 Челси – Ливерпул 

петак:

Брајтон – Манчестер јунајтед 1:0 (0:0)
Грос 57

ЗАОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ

уторак

Свонси - Саутемптон

среда

Челси - Хадерсфилд
Лестер - Арсенал
Манчестер сити - Брајтон
Тотенхем - Њукасл

четвртак

Вест Хем - Манчестер јунајтед

ТАБЕЛА

Манчестер сити (35) 93
-------------------
Манчестер јунајтед (36) 77
Ливерпул (36) 72
Тотенхем (36) 71
-------------------
Челси (35) 66
Арсенал (35) 57
-------------------
Барнли (36) 54
Евертон (37) 49
Лестер (36) 44
Њукасл (36) 41
Кристал Палас (37) 41
Борнмут (37) 41
Вотфорд (37) 41
Брајтон (36) 40
Вест Хем (36) 38
Хадерсфилд (35) 35
Саутемптон (36) 33
-------------------
Свонси (36) 33
ВБА (37) 31
Стоук (37) 30

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар