PL: Poraz Totenhema, Čelsiju mala šansa za LŠ!

Fudbaleri Totenhema izgubili su od poslednjeplasiranog Vest Bromviča sa 1:0, u 37. kolu Premijer lige.  Totenhem stavio Ligu šampiona "na kocku"! VBA je odbio da se preda, a Totenhem je sebi opasno zakomplikovao život.  Everton u 96. minutu pojačao brigu Sautemptona! Fudbaleri Evertona i Sautemptona odigrali su nerešeno 1:1 u poslednjoj subotnjoj utakmici 37. kola Premijer lige.  Haos u 96. minutu: Rajane, šta uradi čoveče?! Sautempton je sa igračem manje grčevito branio zlata vredno vođstvo na "Gudisonu", a onda je reprezentativac Engleske uradio jedinu stvar koju nije trebalo. Sve drugo bilo bi bolje - ispucavanje, aut, pa i korner.  Odluka pada na Libertiju: Svonsi 33, Sautempton 33, Hadersfild 35! Sveci ispustili bodove za spas sezone u 90+6! Everton ozbiljno zakuvao čorbu. . .

Fudbal 06.05.2018 | 08:15
PL: Poraz Totenhema, Čelsiju mala šansa za LŠ!
Totenhem je i dalje na mestu koje vodi u Ligu šampiona sa 71 bodom, ali dve utakmice pre kraja engleskog prvenstva ima pet bodova više i meč više od petoplasiranog Čelsija.

Pobedu ekipi Vest Bromviča, koja je odavno bez šanse da opstane u ligi, doneo je Kris Brant u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.

Svonsi je kao gost izgubio od Bornmuta sa 1:0 i pružio je priliku Sautemptonu da ga odvede na mesto koje vodi u drugu ligu. 

Sautempton ima bod manje i utakmicu manje od Svonsija koji zauzima 17. poziciju. 

Vest Hem je kao gost pobedio Lester rezultatom 2:0, dok je Votford na svom stadionu sa 2:1 bio bolji od Njukasla. 

Poraz od Sitija je možda bio očekivan, ali bod iz mečeva sa Brajtonom i VBA - nisu!

Spursi su gostovali na "Houtornsu" gde su u nadoknadi vremena izgubili minimalnim rezultatom (1:0), pa su sebi tako dodatno urgozili mesto u Ligi šampiona što je u jednom trenutku delovalo kao podrazumevajuće.

Njima opasno preti Čelsi koji će se nadati da će ili oni ili njihov sutrašnji rival Liverpul do kraja sezone kiksnuti na još nekom mestu i prepustiti im mesto u eliti.

Do kraja sezone Totenhemu, koji ima pet bodova i meč više od "plavaca", su ostali dueli sa Njukaslom (g) i Lesterom (d), dok Čelsi prvo ovog vikenda igra sa Liverpulom, pa dočekuje Hadersfild, dok u poslednjem kolu ide u goste na "Sent Džejmsis park".

VBA je odbio da se preda i slavio je golom Džeka Livermora, bivšeg "pevca", u trećem minutu sudijske nadoknade, pa se tako neće  danas pridružiti Stouku u Čempionšipu pošto je "prvi iznad crte", Svonsi, poražen takođe minimalnim rezultatom od Bornmuta.

Bila je to velika gužva na pet metara posle skoka Dosona, ali je Livermor uspeo da ubaci loptu u mrežu Uga Lorisa...

...i počelo je veliko slavlje za ekipu koja je imala samo 25% posed lopte na ovom meču.

Šanse za opstanak su ipak minimalne pošto "labudovi" imaju odigran meč manje, dok Sautempton, koji je "između dva tima", ima čak tri utakmice do kraja.

U utakmicama bez većeg rezultatskog značaja, Votford je slavio protiv Njukasla (2:1) dok je Vest Hem bi bolji na gostovanju Lesteru (2:0).

Everton u 96. minutu pojačao brigu Sautemptona! Fudbaleri Evertona i Sautemptona odigrali su nerešeno 1:1 u poslednjoj subotnjoj utakmici 37. kola Premijer lige.

Sautempton je vodio bukvalno do poslednjeg napada golom Nejtana Redmonda koji je mrežu ‘Karamela’ zatresao početkom nastavka, ali je u šestom minutu nadoknade Dejvis šokirao goste.

Nakon ovog remija ‘Sveci’ imaju 33 boda, koliko i Svonsi siti koji je u zoni ispadanja, dve utakmice pre kraja.

S druge strane, Everton je na osmoj poziciji sa 49 bodova. 

Srpski reprezentativac Dušan Tadić igrao je do 70. minuta, kada ga je zamenio Vord-Praus.

Sve što je reprezentativac Engleske Rajan Bertand trebalo da uradi u 96. minutu utakmice na "Gudison roudu" je da ispuca loptu daleko u polje i Džon Mos bi odsvirao kraj, a njegov tim zabeležio zlata vrednu pobedu u surovoj premijerligaškoj borbi za opstanak.

Nije, tako da je golom Bena Dejvisa u 96. minutu poslednje subotnje utakmice u 37. kolu postavljen konačan rezultat: Everton - Sautempton 1:1 (0:0), što je ishod koji goste ostavlja poravnate po broju bodova sa prvim timom ispod crte, Svonsijem.

Ujedno, i timom kojem "sveci" gostuju u narednom, pretposlednjem kolu šampionata!

Naša "desetka" Dušan Tadić prikazao je još jednu inspirativnu partiju, nakon što je postigao tri gola u prethodne tri utakmice i oba za jedinu pobedu Sautemptona u prethodnih mesec i po dana (2:1, Bornmut), ali se menadžer "spasilac" odlučio da ga izvede u finišu i pojača "blok" uvođenjem Džejmsa Varda-Prouza u 70. minutu.

Ovaj potez neubedljivog i prestrašenog Marka Hjuza doveo je ekipu u situaciju da surovo brani vođstvo stečeno u 56. minutu, kada je Tadić pokrenuo akciju u kojoj je neumorno Sedrik Soareš uputio idealan centaršut sa desnog krila, a rezervista Nejtan Redmond glavom plasirao loptu ispod Džordana Pikforda i prvim golom u sezoni doneo vođstvo koje je razgalilo crveno-bele navijače na tribinama.

Hjuz se potom odlučio na "bunker", koji je popustio kada je japanski štoper Maja Jošida sa žutim kartonom iz 71. minuta "digao u nebo" Umara Nijasea i naterao Mosa da mu pokaže drugi žuti karton iako bi i direktan crveni bio propisna kazna u tom 85. minutu.

Zbog obilja prekida, faulova, šest izmena i ukazivanja pomoći nekolicini igrača, Mos je pokazao da će se igrati još šest minuta, a dok je šesti isticao, potpuno neometan i bez ijednog igrača u plavom u krugu od desetak metara, Bertrand je samo dodao do Idrise Gaja, ovaj pronašao usamljenog Dejvisa na "kapici", a mladi vezista opalio i od leđa jednog od defanzivaca Sautemptona pronašao put do mreže iza prevarenog Džejmsa Mekartija za konačnih 1:1.

Pola Hjuzove ekipa popadalo je po travi, ostali su se tražili pogledom u neverici, mada je svima bilo jasno da je propuštena velika i teško izvojevana šansa nakon koje sledi okršaj nad okršajima narednog vikenda na "Libertiju" gde će posrnuli "labudovi" pokušati sve propušteno ovog proleća da nadoknade protiv ekipe koju sa klupe vodi Velšanin, Hjuz - čovek koji je doveden da spase šta se spasti da nakon rastanka sa Maurisijom Pelegrinijem, ali koji je u šest ligaških mečeva osvojio četiri od 24 moguća boda.

Da sve bude gore, Svonsi u poslednjem kolu dočekuje prežaljeni Stouk, dok će Sautempton dočekati Mančester siti.

Živ je Sautempton, umro nije! Ali, kući se vraća s ozbiljnom ranom... Puleni Marka Hjuza imali su na Gudisonu pobedu u rukama sve do šestog minuta nadoknade utakmice, uprkos tome što je utakmica prvobitno bila produžena za četiri minuta, ali onda se dogodio košmarni scenario koga su se navijači Sautemptona najviše pribojavali - autogol Veslija Huda kojim je sav trud pao u vodu... Everton - Sautempton 1:1 (0:0).

Bilo kako, puleni Marka Hjuza preživeli su teško gostovanje na Gudisonu, mada su ih samo sekunde delile od trijumfa za spas sezone i to u utakmici i koja je mnogo više značila upravo gostima s krajnjeg juga Velike Britanije. Tačnije, za Everton susret protiv Sautemptona nije imao takmičarski značaj, pošto nije mogao ni gore, ni dole.

Šta sada? Iz cele priče profitirao je Hadersfild koji sada ima po dva boda više od Svonsija i Sautemptona, uz utakmicu manje od oba tima. Zbog toga će odluka o tome ko napušta elitno društvo pasti u utorak na Libertiju. Tada će završnu bitku za spas sezone voditi upravo fudbaleri Svonsija i Sautemptona. Sveci su bili jako blizu toga da stanu u pol poziciju i da praktično sami odlučuju o svojoj budućnosti. Ovako, moraće ozbiljno da „izginu“ u poslednje dve utakmice sezone.

Posle gostovanja Svonsiju igrače Sautemptona čeka još i utakmica sa Mančester Sitijem na Sent Merizu, dok Velšani imaju daleko lakši posao protiv već otpisanog Stouka.

Heroj Sautemptona umalo je postao rezervista Nejtan Redmond, koji je već na poluvremenu zamenio Marija Leminu, a nepunih deset minuta kasnije stigao je do pogotka koji je lako mogao da donese spas u poslednji čas.

Sve je palo u vodu posle nervoznog, gotovo amaterskog ponašanja gostiju u finišu utakmice, kada su sve uprskali. Prvo je Jošida zaradio drugi žuti karton posle oštrog kontakta s Umarom Nijaseom, da bi onda udarac Toma Dejvisa Hud pretvorio u autogol i tako srušio sve poput kule od karata.  

Premijer liga – 36. kolo:

subota:

Stouk – Kristal Palas 1:2 (1:0)
Šaćiri 43 – Mekartur 68, Van Anholt 86

Bornmut – Svonsi siti 1:0 (1:0)
Frejzer 37

Lester siti – Vest Hem 0:2 (0:1)
Mario 34, Nobl 64

Votford – Njukasl 2:1 (2:0)
Perejra 2, Grej 28 – Peres 55

VBA – Totenhem 1:0 (0:0)
Livermor 90+3

Everton - Sautempton 1:1 (0:0)
/Dejvis 90+6 - Redmond 56/

nedelja: 

14.30 Mančester siti – Hadersfild
17.30 Arsenal – Burnli
17.30 Čelsi – Liverpul 

petak:

Brajton – Mančester junajted 1:0 (0:0)
Gros 57

ZAOSTALE UTAKMICE

utorak

Svonsi - Sautempton

sreda

Čelsi - Hadersfild
Lester - Arsenal
Mančester siti - Brajton
Totenhem - Njukasl

četvrtak

Vest Hem - Mančester junajted

TABELA

Mančester siti (35) 93
-------------------
Mančester junajted (36) 77
Liverpul (36) 72
Totenhem (36) 71
-------------------
Čelsi (35) 66
Arsenal (35) 57
-------------------
Barnli (36) 54
Everton (37) 49
Lester (36) 44
Njukasl (36) 41
Kristal Palas (37) 41
Bornmut (37) 41
Votford (37) 41
Brajton (36) 40
Vest Hem (36) 38
Hadersfild (35) 35
Sautempton (36) 33
-------------------
Svonsi (36) 33
VBA (37) 31
Stouk (37) 30

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar