Извјештај је за потребе гласача

Предсједавајући Председништва Босне и Херцеговине и предсједник Странке демократске акције Бакир Изетбеговић тврди да “такозвани извјештај” Владе Републике Српске упућен Савјету безбједности УН представља “неозбиљни акт намијењен гласачима у овом ентитету, а не Уједињеним нацијама”.

Босна и Херцеговина 05.05.2018 | 18:33
Извјештај је за потребе гласача
Он је у писаној изјави за Н1 навео да “Савјет безбједности УН никада до сада није узео у разматрање раније упућене сличне дописе, па неће ни овај, јер ентитети немају атрибуте државе, нити су по Уставу БиХ надлежни за међународне послове”.

– Као и у ранијим тзв. извјештајима, и у овоме је изнесен низ неистина које су у домаћој јавности више пута поновљене, међу којима и она да изјавама о јачању намјенске индустрије ”бошњачки лидери пријете насиљем и оружаном агресијом”. Јачање намјенске индустрије је у функцији јачања одбране сваке земље па и Босне и Херцеговине, и оно стабилизује мир и одвраћа од сукоба”, навео је Изетбеговић.

Н1 подсјећа да је предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио Деветнаести Извјештај Савјету безбједности УН који се бави “потребом спровођења изворног Дејтонског споразума, лажним наводима о милитаризацији усмјереним против Републике Српске и нужности одржавања слободних избора у Босни и Херцеговини без страног уплитања”.

Наводи се да се извјештај бави и “све већом пријетњом од џихадистичког тероризма у БиХ”, у дјелу у којем се такође помиње Изетбеговићева странка.

– Пошто је Исламска држава изгубила своју територијалну базу, опасност од тероризма у БиХ је порасла. Држављани БиХ који су се придружили Исламској држави сада се враћају у БиХ која је и даље сигурно уточиште за џихадисте. СДА је током рата позивала муџахедине у БиХ и наставља да одржава тесне везе са радикалним исламистима. Политике БиХ и нерад безбједносног апарата БиХ, којим доминира СДА, такође су допринијели претварању у уточиште џихадиста – пише у извјештају.

У њему се још истиче да “Република Српска нема планове за отцјепљење, али инсистира на пуној примјени Дејтонског споразума”.

Извештај Републике Српске Савјету безбједности УН садржи 25 страница подјељених у седам поглавља.

Сједница треба да буде одржана наредне недјеље, а пред СБ УН ће се обратити високи представник Валентин Инцко.

(Тањуг)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Цорлеоне

05.05.2018 17:26

Ове извјештаје са потписом Милокрада и даме са беле чизме, у савету безбедности користе у тоалетима уместо WЦ папира. Толики знајачај овим Бајиним извештајима се придаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Цорли

05.05.2018 18:26

А је.Имају они обицај с нама у WЦ.Тако је и Клинтон Харису потписао признање накараде на WЦ папиру у Њујорку док је овај био у WЦ и обављао мању нузду.Ко је дрзао оно док су му руке биле заузете признањем....Ајд погоди.

Name

Ре

06.05.2018 07:43

Мислим да је управу за овај известај. Неце се УН дописивати са сваком мјесном заједницом мислим логицно.

Name

WСТ

05.05.2018 17:34

Иако би забранио све националне странке на планети, морам признати да у Бакировој изјави нема нити једне нетачне ријечи, нити једног слова! Сада навалите са коментарима о Алији, како је исти почео рат убиством срБског свата, а не уништењем Равног Села од стране ЈНА и четника у јесен 1991. Немој случајно да се запитате је ли Бакир 100% у праву. Док босанка Арминка Хелић као Баронеса сједи у Дому Лордова у Лондону, Лејла Чатић добија одликовања од Британске краљице, ви и даље балите на лажне кинеске инвеститоре и "угледне" званичнике ис усране Јужне Осетије! Напуните лавор буђавим чварцима и ждерите чекајући великачку србијицу, док се Додикова неписмена снајка пиша по вама и троши стотине хиљада марака само на ципеле!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре wст

05.05.2018 17:58

Ма ти апсолутно ниси националиста. Баш ни секунду. Прије би те се назвало националним шовинистичким смећем СДА.

Name

@ре WСТ

05.05.2018 18:04

Ђаба ти је причати ваља само србовати србовати.......тако их Додо и компанија воде а успут себи граде виле по Србији и купују станове по Бечу Паризу ....толико о љубави према РС Кад раја напокон сконта да су израђени бит че касно нече ни траве бити за јести ал нека нама нашег Доде иЖељкице да имамо шта коментарисати док нам они у лице лажуНајбољи смо у окружењу у свему???????????него зна ли ко кад че пемзија да купим дуван нестало ми.

Name

Ре

05.05.2018 18:22

Оцес рец убиством Српског полицајца у Градаццу од стране твојих.мало се боље информиси.засто је Алија Био у затвору 70? Засто су формиране 91 терористицке јединице зелене беретке и патриоска Лига.јел да Саде купус.ста би са оним Србима у околини Брцког? Немојте Сами себе лагат.хтјели Сте исламску босну добили тор од 27% и то је то.

Name

Реп за ре

05.05.2018 19:14

Ко је поцео рат и агресију доказао је суд у Хагу.Па ти види ко лазе сам себе.

Name

Дејо

05.05.2018 19:37

Како ти се звао прадјед,измету,каква ти је та религија у којој трговца називате пророком,такви сте ви,свим би да тргујете.

Name

Историја

05.05.2018 19:37

Ти WСТ добро знаш да су ХОС-овци у Равном убили четири припадника ЈНА, значи на територији БиХ, а послије тога у сукобима је порушено село. Равно је на територији БиХ, а ЈНА је тада била једина легална војна структура. Прије проглашења независности БиХ у село Сијековац су упали са територије Хрватске ХОС-овци и заједно са својим цвијећем побили невино српско становништво, итд итд итд...

Name

Ре за Ре ре

05.05.2018 19:59

Јест онај Хаг Који је примо огромне паре да осуди само Србе,док је терористу орица Који је убијо и клао Србе ослободио.Који је ослобидио готовину сто је протјеро 250000 хиљада Срба.хаг којег је Америка створила,она иста која је и вас подрзавала,којај е створила исламску дрзаву.исвуда подрзавала терористе.доцице вријеме кад це многе стити против које зла смо се борили.алија је вас увео у рат хтјели признат ил не,сви то знају.

Name

Реп за дејо

05.05.2018 20:17

Ето ста Ти и Теби слицни само знате да вриједјате а себе хвалите.Па колико сте добри ни браца црногорци неце са вама да зиве.

Name

WСТ

05.05.2018 20:30

Иако је невезано за текст, морам одговорити мекињашима. Одакле браде до пупка и кокарде на самом почетку 1992, "случајно" их пуштали од 1989 да се нађе? Рат у Босни је започела Србија уз помоћ домаће стоке, послије им се је придружио брат усташа Туђман, то је јасно цијелој планети. Можете лагати себе, само себе, остатак цивикизованог свијета зна истину. Колики год лопов био Бакир, а јесте 1000%, изгледа да ипак има границу. Не смијем ни замислити гдје би данас била Федерација да нема удружених усташко-четничких блокада на сваком кораку. Половина новца у пц113% долази из Федерације, што кроз плате десетина хиљада Срба, што кроз прерасподјелу пореза који такође прикупе три пута више него рудоњин приватни мекињашки ентитет. Угодно вам србовање, полуцркнути трозуби чобани, владат ће вама рудоња и насљедници му још 100 година...

Name

историја

06.05.2018 17:09

Ви правите соју исламску државу на 30 посто теритирије БиХ. Слободно отпустите те хиљаде Срба који раде у институцијама БиХ. Ви сте тражили те институције од међународних мешетара, са циљем унитаризације БиХ. Ти брадат Срби су се појавили послије оснивања ваше тј муслиманске патриотске лиге да би се одбранили од хајвана да их не побијете као за вријеме ИИ свјетског рата. Боље да живимо у свом ентитету већ под окупацијом исламиста и турака. Није битно која је странка на власти, само нека је српска. Србису бранили своја вјековна огњишта, а сјети се како су усташе заједно са својим цвијећем нападали Стаљинград и убијали православни народ. Онај ко зна своје поријекло и има вјековну традицију мож е бити слободан и не мијења име свога народа сваких двадесетак година.

Name

судија

05.05.2018 17:37

Ја мислим да че УН одбацити Инсков извјештај и прихватити извјештај РС 100% јер све је гола истина .........само ти не стављај свој потпис јер не приватају извјештаје особа са црне листе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р

05.05.2018 17:38

Ридјане за твоју информацију ни накарадна беиха није дрзава,тако да твоја прица о наводној застити дрзаве само пласирај у свом тору.имсли сте и 92 орузје па ти је тата плацо да градови непадну и кмецо цијели рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рррр

05.05.2018 18:08

У праву си ја ево имам пасош РС и с њим путујем гдје год хочу(мислим по БИХ)