Izvještaj je za potrebe glasača

Predsjedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović tvrdi da “takozvani izvještaj” Vlade Republike Srpske upućen Savjetu bezbjednosti UN predstavlja “neozbiljni akt namijenjen glasačima u ovom entitetu, a ne Ujedinjenim nacijama”.

Bosna i Hercegovina 05.05.2018 | 18:33
Izvještaj je za potrebe glasača
On je u pisanoj izjavi za N1 naveo da “Savjet bezbjednosti UN nikada do sada nije uzeo u razmatranje ranije upućene slične dopise, pa neće ni ovaj, jer entiteti nemaju atribute države, niti su po Ustavu BiH nadležni za međunarodne poslove”.

– Kao i u ranijim tzv. izvještajima, i u ovome je iznesen niz neistina koje su u domaćoj javnosti više puta ponovljene, među kojima i ona da izjavama o jačanju namjenske industrije ”bošnjački lideri prijete nasiljem i oružanom agresijom”. Jačanje namjenske industrije je u funkciji jačanja odbrane svake zemlje pa i Bosne i Hercegovine, i ono stabilizuje mir i odvraća od sukoba”, naveo je Izetbegović.

N1 podsjeća da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio Devetnaesti Izvještaj Savjetu bezbjednosti UN koji se bavi “potrebom sprovođenja izvornog Dejtonskog sporazuma, lažnim navodima o militarizaciji usmjerenim protiv Republike Srpske i nužnosti održavanja slobodnih izbora u Bosni i Hercegovini bez stranog uplitanja”.

Navodi se da se izvještaj bavi i “sve većom prijetnjom od džihadističkog terorizma u BiH”, u djelu u kojem se takođe pominje Izetbegovićeva stranka.

– Pošto je Islamska država izgubila svoju teritorijalnu bazu, opasnost od terorizma u BiH je porasla. Državljani BiH koji su se pridružili Islamskoj državi sada se vraćaju u BiH koja je i dalje sigurno utočište za džihadiste. SDA je tokom rata pozivala mudžahedine u BiH i nastavlja da održava tesne veze sa radikalnim islamistima. Politike BiH i nerad bezbjednosnog aparata BiH, kojim dominira SDA, takođe su doprinijeli pretvaranju u utočište džihadista – piše u izvještaju.

U njemu se još ističe da “Republika Srpska nema planove za otcjepljenje, ali insistira na punoj primjeni Dejtonskog sporazuma”.

Izveštaj Republike Srpske Savjetu bezbjednosti UN sadrži 25 stranica podjeljenih u sedam poglavlja.

Sjednica treba da bude održana naredne nedjelje, a pred SB UN će se obratiti visoki predstavnik Valentin Incko.

(Tanjug)

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

Corleone

05.05.2018 17:26

Ove izvještaje sa potpisom Milokrada i dame sa bele čizme, u savetu bezbednosti koriste u toaletima umesto WC papira. Toliki znajačaj ovim Bajinim izveštajima se pridaje.

ODGOVORITE
Name

Re Corli

05.05.2018 18:26

A je.Imaju oni obicaj s nama u WC.Tako je i Klinton Harisu potpisao priznanje nakarade na WC papiru u Njujorku dok je ovaj bio u WC i obavljao manju nuzdu.Ko je drzao ono dok su mu ruke bile zauzete priznanjem....Ajd pogodi.

Name

Re

06.05.2018 07:43

Mislim da je upravu za ovaj izvestaj. Nece se UN dopisivati sa svakom mjesnom zajednicom mislim logicno.

Name

WST

05.05.2018 17:34

Iako bi zabranio sve nacionalne stranke na planeti, moram priznati da u Bakirovoj izjavi nema niti jedne netačne riječi, niti jednog slova! Sada navalite sa komentarima o Aliji, kako je isti počeo rat ubistvom srBskog svata, a ne uništenjem Ravnog Sela od strane JNA i četnika u jesen 1991. Nemoj slučajno da se zapitate je li Bakir 100% u pravu. Dok bosanka Arminka Helić kao Baronesa sjedi u Domu Lordova u Londonu, Lejla Čatić dobija odlikovanja od Britanske kraljice, vi i dalje balite na lažne kineske investitore i "ugledne" zvaničnike is usrane Južne Osetije! Napunite lavor buđavim čvarcima i žderite čekajući velikačku srbijicu, dok se Dodikova nepismena snajka piša po vama i troši stotine hiljada maraka samo na cipele!

ODGOVORITE
Name

re wst

05.05.2018 17:58

Ma ti apsolutno nisi nacionalista. Baš ni sekundu. Prije bi te se nazvalo nacionalnim šovinističkim smećem SDA.

Name

@re WST

05.05.2018 18:04

Đaba ti je pričati valja samo srbovati srbovati.......tako ih Dodo i kompanija vode a usput sebi grade vile po Srbiji i kupuju stanove po Beču Parizu ....toliko o ljubavi prema RS Kad raja napokon skonta da su izrađeni bit če kasno neče ni trave biti za jesti al neka nama našeg Dode iŽeljkice da imamo šta komentarisati dok nam oni u lice lažuNajbolji smo u okruženju u svemu???????????nego zna li ko kad če pemzija da kupim duvan nestalo mi.

Name

Re

05.05.2018 18:22

Oces rec ubistvom Srpskog policajca u Gradaccu od strane tvojih.malo se bolje informisi.zasto je Alija Bio u zatvoru 70? Zasto su formirane 91 teroristicke jedinice zelene beretke i patrioska Liga.jel da Sade kupus.sta bi sa onim Srbima u okolini Brckog? Nemojte Sami sebe lagat.htjeli Ste islamsku bosnu dobili tor od 27% i to je to.

Name

Rep za re

05.05.2018 19:14

Ko je poceo rat i agresiju dokazao je sud u Hagu.Pa ti vidi ko laze sam sebe.

Name

Dejo

05.05.2018 19:37

Kako ti se zvao pradjed,izmetu,kakva ti je ta religija u kojoj trgovca nazivate prorokom,takvi ste vi,svim bi da trgujete.

Name

Istorija

05.05.2018 19:37

Ti WST dobro znaš da su HOS-ovci u Ravnom ubili četiri pripadnika JNA, znači na teritoriji BiH, a poslije toga u sukobima je porušeno selo. Ravno je na teritoriji BiH, a JNA je tada bila jedina legalna vojna struktura. Prije proglašenja nezavisnosti BiH u selo Sijekovac su upali sa teritorije Hrvatske HOS-ovci i zajedno sa svojim cvijećem pobili nevino srpsko stanovništvo, itd itd itd...

Name

Re za Re re

05.05.2018 19:59

Jest onaj Hag Koji je primo ogromne pare da osudi samo Srbe,dok je teroristu orica Koji je ubijo i klao Srbe oslobodio.Koji je oslobidio gotovinu sto je protjero 250000 hiljada Srba.hag kojeg je Amerika stvorila,ona ista koja je i vas podrzavala,kojaj e stvorila islamsku drzavu.isvuda podrzavala teroriste.docice vrijeme kad ce mnoge stiti protiv koje zla smo se borili.alija je vas uveo u rat htjeli priznat il ne,svi to znaju.

Name

Rep za dejo

05.05.2018 20:17

Eto sta Ti i Tebi slicni samo znate da vrijedjate a sebe hvalite.Pa koliko ste dobri ni braca crnogorci nece sa vama da zive.

Name

WST

05.05.2018 20:30

Iako je nevezano za tekst, moram odgovoriti mekinjašima. Odakle brade do pupka i kokarde na samom početku 1992, "slučajno" ih puštali od 1989 da se nađe? Rat u Bosni je započela Srbija uz pomoć domaće stoke, poslije im se je pridružio brat ustaša Tuđman, to je jasno cijeloj planeti. Možete lagati sebe, samo sebe, ostatak civikizovanog svijeta zna istinu. Koliki god lopov bio Bakir, a jeste 1000%, izgleda da ipak ima granicu. Ne smijem ni zamisliti gdje bi danas bila Federacija da nema udruženih ustaško-četničkih blokada na svakom koraku. Polovina novca u pc113% dolazi iz Federacije, što kroz plate desetina hiljada Srba, što kroz preraspodjelu poreza koji takođe prikupe tri puta više nego rudonjin privatni mekinjaški entitet. Ugodno vam srbovanje, polucrknuti trozubi čobani, vladat će vama rudonja i nasljednici mu još 100 godina...

Name

istorija

06.05.2018 17:09

Vi pravite soju islamsku državu na 30 posto teritirije BiH. Slobodno otpustite te hiljade Srba koji rade u institucijama BiH. Vi ste tražili te institucije od međunarodnih mešetara, sa ciljem unitarizacije BiH. Ti bradat Srbi su se pojavili poslije osnivanja vaše tj muslimanske patriotske lige da bi se odbranili od hajvana da ih ne pobijete kao za vrijeme II svjetskog rata. Bolje da živimo u svom entitetu već pod okupacijom islamista i turaka. Nije bitno koja je stranka na vlasti, samo neka je srpska. Srbisu branili svoja vjekovna ognjišta, a sjeti se kako su ustaše zajedno sa svojim cvijećem napadali Staljingrad i ubijali pravoslavni narod. Onaj ko zna svoje porijeklo i ima vjekovnu tradiciju mož e biti slobodan i ne mijenja ime svoga naroda svakih dvadesetak godina.

Name

sudija

05.05.2018 17:37

Ja mislim da če UN odbaciti Inskov izvještaj i prihvatiti izvještaj RS 100% jer sve je gola istina .........samo ti ne stavljaj svoj potpis jer ne privataju izvještaje osoba sa crne liste.

ODGOVORITE
Name

R

05.05.2018 17:38

Ridjane za tvoju informaciju ni nakaradna beiha nije drzava,tako da tvoja prica o navodnoj zastiti drzave samo plasiraj u svom toru.imsli ste i 92 oruzje pa ti je tata placo da gradovi nepadnu i kmeco cijeli rat.

ODGOVORITE
Name

rrrr

05.05.2018 18:08

U pravu si ja evo imam pasoš RS i s njim putujem gdje god hoču(mislim po BIH)