"Ваша обавеза је да дођете у НСРС"

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица поново је позвао предсједницу Владе Републике Српске Жељку Цвијановић и министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача да присуствују посебној сједници Народне скупштине Републике Српске која почиње 10. маја, а која ће бити посвећена безбједности у Републици Српској и „Правди за Давида“.

Република Српска 05.05.2018 | 15:37
"Ваша обавеза је да дођете у НСРС"
- Жељка Цвијановић мјесец дана ћути о смрти Давида Драгичевића. Из данашњег саопштења наслућујемо да ће предсједница Владе Републике Српске ћутати и даље о овој трагедији и да ће комплетну „механизацију“ окренути према Вукоти Говедарици и СДС-у. Ма шта она радила и даље инсистирам да се појави на посебној сједници парламента Републике Српске и да одговори на питања која ће јој бити постављена – навео је Говедарица у писаној изјави.

Уколико, додао је он, Жељку Цвијановић не интересује шта говори Вукота Говедарица, онда није било потребе ни за данашњим саопштењем у којем је управо она промовисала политичку дебату, а не потрагу за истином.

Говедарица је навео да је посланике Народне скупштине Републике Српске бирао народ и да су они дужни народу полагати рачуне.

- Госпођа Цвијановић ћути више од мјесец дана. Због тога њен посао ради предсједник Републике Српске коме се отац настрадалог Давида Драгичевића обратио за помоћ. Жељка Цвијановић је предсједница Владе Републике Српске, а заправо ради као портпарол предсједника Републике Српске Милорада Додика и то је недопустиво. Вријеме је да ради свој посао и да позове на одговорност оне којима је надређена због случаја Давида Драгичевића - поручио је Говедарица у писаној изјави достављеној медијима.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић данас раније је изјавила да, за разлику од предсједника СДС-а Вукоте Говедарице, не мисли да политичке поене треба да убире на туђој несрећи, а поготово на нечијој трагедији.

На питање да прокоментарише изјаву Говедарице да на сједници Народне скупштине Републике Српске очекује њено и присуство министра унутрашњих послова Драгана Лукача и да ће они као “првопозвани” морати да одговоре на постављена питања у вези са смрћу 21-годишњег младића Давида Драгичевића, Цвијановићева је рекла Срни да мора поручити Говедарици да предсједник Владе није, како он каже, првопозвани да одговара на питања о којима треба да се изјасне тужилаштво и они који су за то надлежни.

– Мене интересује истина, а не политичка дебата у ситуацији у којој је угашен један млади живот, а родитељи погођени оним најтежим што се једном родитељу може десити. Од институција очекујем да раде свој посао, од политичара да им то не отежавају, а од сваког оног ко је у било чему погријешио, да за то буде санкционисан – истакла је премијерка Српске.

(БН).

Коментари / 78

Оставите коментар
Name

Јанко

05.05.2018 13:41

Ста они знају о реду, него Вуле побједјуј у октобру да гонимо багру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горки

05.05.2018 14:11

Ни вуле није ниста бољи све су то иста говна то треба све мјењати из коријена док не додје нека нова власт нема напретка а тренутно стање какво је позиција је нула а опозиција испод нуле.

Name

ЛЛ

05.05.2018 15:17

Црвени ботови боље да ћутите. Ви сте и ваш режим убили Давида и то је истина!!! Сад желите окривити опозицију која стоји уз народ и таражи истину. Бојите се истине и служите се лажима и подметањима. Није народ стока како га ви настојите приказати. Свјесни смо шта нам годинама радите. Правда за Давида побјеђује. То значи да је вама крај кад се то деси. Идиоти бескрупулозни. Давид ће вас побиједити!!!!!

Name

ре ЛЛ

05.05.2018 15:50

Мијесас жабе и бабе. Шта ако се докаже да га је убио неко трећи? Хоћеш ли ти онда одговарати за ова олајавања? Другарски савјет за данашњицу: Гледај своја посла!

Name

Сакиб Муфна

05.05.2018 16:04

Хахахахахахахахахахахаха. Позива је у скупћину а заборавио је да имају договор кад она ћапри да сви изађу напоље из опозиције. Јој како су се испалили . Хихихихихихихи

Name

За БОТА горког

05.05.2018 16:56

Опозиција је тик изнад нуле а позиција дебело испод нуле, -273, 15, АПСОЛУТНА НУЛА!

Name

Симпле Тенсе

05.05.2018 17:07

Најбоље да госпојицу Симпле Тенсе ослободимо.обавеза.Свих.Јер она има само обавезу да тура сто висе лове у дзеп Мицка Додикита.

Name

ре

05.05.2018 17:52

Вукота подрска . за постен однос и достојанство.Побједа јос мало само..Издрзати не насједати на сектаске провокације.

Name

Перица РТРС

05.05.2018 19:54

Вукота само поштено, сталожено и право у центар, побједа је сигуран. ови су се потпили сами у својим лажима. Подршка Вукоти, раскринкајте ову корумпирану власт директно у народној скупшини. тражите директан прернос, и то не само да преноси једна телевизијска кућа него све заинтересоване телевизијске куће.

Name

ре горки

05.05.2018 20:30

Горки смрдис на Д.....

Name

Ре ЛЛ

06.05.2018 05:39

Ајд сад лијепо донесите материјалне доказе да је режим убио Давида и да палимо багер. Овако без доказа.....

Name

НЕЗРЕЛО

05.05.2018 13:52

и ниско мој говедарица. Ко она це ти бити проти кандидат па ајде оплети. Кад говоре политицари о овом слуцају ви сзп казете како се они петљају у истрагу. Ако цуте сто то цуте. Па ви Додику сте хтјели да направите пријаву сто је отисао код несрецног оца. Да није ви би га прозивали како цути. НИКАДА,НИКАДА ви нецете бити позиција, само од тих васих спонзора страних звацете те паре и замајавате народ да вам је стало до њих. Да си отворио пекару мозда би био успјесан пекар, добар хљеб са т-500

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.05.2018 13:56

Браво за коментар.

Name

АМГ

05.05.2018 13:57

Процитао их народ брзо,,ова политизација ове трагедије..костаце их 5% гласова,,

Name

ЛА1

05.05.2018 13:58

Стоко издајницка доводите из федерације на митинг у Бл,,који стр ви смрадови.

Name

Ре

05.05.2018 14:00

Ста је ниско???? Боту болесни,убили су дјете,покусавају да затаскају,и то је добар потез,и то је дрзава за коју сам се ја борио. Цовјек се дрзи по страни цијело вријеме,не петља се у рад тих органа који су убили децека,а сви ти твоји покусавају то да затаскају. Срам вас било сваке изговорене ријеци,сваког спина са тип.-500,. Наведите ста је цовјек украо,дрзаву остетио,протјерао младе,а не спинове пропалог владике,кога се стиди цијела Херцеговина. СРАМОТА!!!!

Name

Пензионер

05.05.2018 14:00

Ја купујем хљеб од хељде те ако отворис пекару немој заборавити нас пензионере тј. насе потребе.

Name

презрело па струлило

05.05.2018 14:18

И шта кажеш? Ишао преЦједник код несрећног оца због истине, а не због свог дупета кад је осјетио да се народ буди? Ови што убише дијете су патриоте јер их штити власт, а ови што траже истину су издајници и страни плаћеници? Свима је стало до истине. Једнима до оне званично објављене од "надлежних органа", а другима до оне стварне људске.

Name

Зрело

05.05.2018 14:20

Бар си искрен.Не да си незрео него си ограницен.

Name

Ибро Гаговић

05.05.2018 14:40

Е ви сте Црвени Кмери зрели као крушка, још мало па трули!

Name

Тим

05.05.2018 14:49

Срам те било! Ти да прозивас Вукоту, боту позиције. Вукоту, који је цастан,постен, кога ни спином не мозете увуци у аферу. А ти твоји које бранис,нема у цему нису од термоелектрана у Гацку,преко аеродрома Требиње и Соколац, ОЦ Јахирина,Алумине у Зворнику, Боксита у Милицима, извлацења пара из Угљевика, Фармаленда у Тополи,бање Вруцица у Теслицу,распада система у топлани Бања Лука,приватизацији Боске,земљиста Пољопривредне сколе,извлацења пара из Путева РС, па Љубије,па минуса у Електропривреди, па могао би ти контати до ујутро....И такве бранис,зато сто си као они. Вукота,побједицес ове зле силе које су те покусале дисквалификовати, али од октобра не смијес ради нас који те подрзавамо и ради себе, насе дјеце, ни јоту попустити пред онима који су на било који нацин одговорни и који су дрзаву користили за лицни интерес! Напријед Вукота

Name

ре-Незрело

05.05.2018 15:01

Слажем са да је овај случај за суд и тужилаштво и баш зато слажем се више са Говедарицом што позива Преседницу Владе и министра.Суд и Тужилаштво су у КАНЏАМА власти и они једним мигом рјешавају случај.Говедарица не прича без везе него зна што и ми сви знамо.ПРАВДА ЗА ДАВИДА.

Name

за пензионера

05.05.2018 15:01

Ха ха друзе, нема од говедарице ни двопека, велики поздрав за пензионера.

Name

Ре

05.05.2018 15:03

Ја се већ забринуо шта је са нашим ботићима, кад оно ево их пуни енергије. Мора да сте у међувремену били на висинским припремама.

Name

ре НЕЗРЕЛО

05.05.2018 15:16

КО О ЦЕМУ БАБА О ........ВИ ЦРВЕНИ САМО О ЛИКУ И ДЈЕЛУ "ДЕСПОТА ИЗ ЛАКТАША" ,ИЗБОРИМА, НЕКАКВИМ ПЛАЋЕНИЦИМА. АКО ЈЕ ИКО ПОКУШАВАО И ПОКУШАВА УШИЋАРИТИ НА ОВОЈ ТРАГЕДИЈИ ТО ЈЕ НАВЕДЕНИ ДЕСПОТ САМО НЕМОЗЕ ЈЕР ЈЕ НЕСРЕТНИ ОТАЦ НЕПОКОЛЕБЉИВ ,НЕПОТКУПЉИВ И БЕЗГРАНИЧНО ХРАБАР. АКО ЈЕ ИКО ПЛАЋЕНИК ОНДА СТЕ ТО ВИ ГОСПОДО "СЕКТАШИ" КОЈИ СТЕ ЗАРАД СИТНОГ ЛИЧНОГ ИНТЕРЕСА,НЕКАКВЕ ПЛАТЕ,ПОСЛА НА БУДЗЕТУ И СИТНИХ МРВИЦА КОЈЕ КУПИТА ИСПОД СТОЛА СПРЕМНИ НАПРАВИТИ И КОНТРА МИТИНГ "ПРАВДИ ЗА ДАВИДА" АКО БИ ТО ОД ВАС ВАС ВЕЛИКИ ВОЂА ЗАТРАЗИО....... ГОСПОЂА "НАСТАВНИЦА",МИНИСТАР "ПОЗОРНИК" И СВА ТА ЦРВЕНА БОЛУМЕНТА, НАЈМАЊЕ ШТО МОЗЕ ДА УРАДИ ЗА ОВАЈ НАРОД КОЈИ СЕ СВАКО ВЕЧЕ ОКУПЉА НА ТРГУ,ЗА ПОРОДИЦУ И ДАВИДА,НАШЕГ БАЊАЛУЧКОГ АНЂЕЛА МУЧЕНИКА,ДА 10-ог ДОЂУ У СКУПШТИНУ САСЛУШАЈУ КРИК РАЊЕНОГ РОДИТЕЉА,РАЊЕНОГ ЛАВА ДА ДАЈУ ОДГОВОРЕ НА ПИТАЊА КОЈА ЋЕ ИМА ОН ПОСТАВИТИ А АКО ИХ НЕ БУДУ ИМАЛИ ДА УЗ ВЕЛИКО ИЗВИЊЕЊЕ ОДСТУПЕ И ОВОМ НАРОДУ ПРИЗНАЈУ ДА НЕЗНАЈУ,ДА НЕЋЕ ДА НЕ СМИЈУ .........ЈЕР ЗАБОГА ПАРТИЈСКА ДИСЦИПЛИНА ЈЕ СВЕТО ПИСМО ПОЛИТИКЕ НА ОВИМ ПРОСТОРИМА.

Name

ре

05.05.2018 15:57

Препуцавају се преко несреће. Срам да вас је и једне и друге. Вукота лупаш к’о Максим. Постао си гори од њих.

Name

оxфорд

05.05.2018 15:59

за Незрело...Браво за коментар, Вукота Говедарица скупља политицке појене на тудој несреци,то сто хоце да постави питање премијерки, то је питање за правосуде и министра Лукаца.

Name

Никола

05.05.2018 16:01

Ти си ватрени присталица црвене банде! Нема везе, али буди мало објективан. Само мало.

Name

модрицанин

05.05.2018 16:36

Дзаба пјените и лајете, Вукота це бити Предсједник Републике Српске, Народ коме је доста ове банде це га изабрат. До Побједе СДС

Name

ре

05.05.2018 17:08

Заиста си са овим коментаром незрео. Презимена се у нашем језику пишу великим словом. Ај'д да кажемо да ти се случајно омакло. Ако је могла твоја врла премијерка да са смс поруком смијени својевремено најбољег министра здравља Слободана Станића, не видим зашто сличну смс поруку не посла Лукачу и овом садашњем министру здравља Богданићу, јер видим да се премијерка као бајаг'и крије иза тужилаштва, а није ли тужилаштво требало да затражи "реобдукцију" а не предсједник или министар здравља? Зар то од њих и теби не дјелује "незрело" Сјећања ради у САД-у је државни тужилац рекао Клинтону док му је десна рука била на "Библији" "лажете предсједниче", а наше тужилаштво мени изгледа да помало тјера спрдачину са стрпљењем овог народа. Заиста пријатељу и ниско и незрело и јадно од наших званичних институција, а ти запео да будући предсједник РС отвара пекару. Уозбиљимо се око овог и будимо зрелији.

Name

Игор

05.05.2018 17:39

Ти си незрели нула над нулама,уби се суго црвени.Једини спас за РС је побједа Вукоте па нек покуса спасити сто се спасити мозе.

Name

за игора

05.05.2018 18:43

Ооооо, велики поздрав за мог друга хрвата игора. Ако те цује Колинда да се овако понасас одузеце ти и путовницу и особну исказницу. ЕТО господо КО је за правду и ДАВИДА. Хрват зели из Хрватске добро Давиду.

Name

ре незрео

05.05.2018 21:07

Како си ти незрео, користис спинове пропалог владике и предсједника. Послузи се аргументима!

Name

Петyр Баелисх

06.05.2018 00:05

Сумњам да ће изгубити 5% "политизацијом" како ви сендвичари кажете Давидове смрти. Чак сам још више ријешен да им дам свој глас. Предлажем Рестарту да направи посланичку листу за НСРС. Добиће мој глас само тако.

Name

Ре незрело

06.05.2018 07:59

Ста си се препао боту црвени сто не ријесе слуцај црвени су прослост вукота пуницемо затворе багром

Name

Ре

06.05.2018 09:41

Напротив,пет мојих укуцана који до сад нису излазили на гласање ја цу одвести ове год да гласају за Снсд..један мали разлог је и политизација овакве трагедије

Name

неко

05.05.2018 13:53

Драги дифовац бавис се политиком толике године а ниста не знас. Њена обавеза је да се сто висе задузи и да направи српски народ јос сиромаснијим, а ако драги Бог да тако цес и ти након избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.05.2018 15:48

Ниси ти неко, ти си Нико.

Name

Неко

05.05.2018 16:55

Поздрав за тебе битног. Аргументи су ти на нивоу, види се да си неко образован. Сад ће избори па ћеш добит 50км брате Србине.

Name

Струмф

05.05.2018 13:53

Мозда се премијерка јави видео линком из дијаспоре...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОРРО

05.05.2018 14:23

ЖЕЉКИЦА ИЗ "ПОСЕБНИХ РАЗЛОГА" - ЉУБИ ДИЈАСПОРУ.... А НАЈВИШЕ ОНУ АМЕРИЧКУ ... СА НЕКАДАШЊИМ МИРИСОМ ТАМЈАНА...

Name

СПАС

05.05.2018 15:39

Сељанка има посла у башти, мора окопавати лук и паприке...

Name

Вукадин

05.05.2018 14:13

Зељка досла ,не досла ,неце ниста реци. Само це прицати без зареза и тацке,као и увијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЦО

05.05.2018 14:21

Чуј премијерка, ма то је КЛОЦ од жене и само овдје може бити битна као послушник!Народ је ово заслужио неизлазећи на гласање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није него

05.05.2018 14:23

А зашто да дође кад је ситуација у било којем сегменту друштва одлична.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познавалац прилика

05.05.2018 15:09

Ја мислим да их конобар треба говнавом метлом почистити без изузетка и без милости. Како је кренуло, такоће и бити како се ствари развијају.

Name

Бумбар

05.05.2018 14:26

Напред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јахоринац

05.05.2018 14:33

Вукота, један ид првих задатака када постанес предсједник, а извјесно је да хоцес, нека ти буде да растјерас ове корумпиране из Олимпијског центра Јахорина, кренувси од Лелека, Лијевогнајица и његових 15 директорцица! Невидјена пљацка се догодила на Јахорини!

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрицанин

05.05.2018 14:33

Немој је позиват Вукота на скупстину, опорит це плакат па јос и тог блама. Не мијеса се она у свој посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОВАН

05.05.2018 14:34

Самим изјавама говедарице,сукала,дарка трифуновица и осталих дусебризника за давидову смрт све висе се политизује прица која савезу неце доњети поене а додик зна како це то искористити..зато вукота ПРОГРАМ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

05.05.2018 15:22

ЈОВАНЕ БАС ТИ СМЕТА Ј НА ПОЦЕТКУ ТВОГ ИМЕНА ТИ СИ СВАКАКО ОВАН

Name

Ре Јован

05.05.2018 22:15

Ако треба програм, а сто она народ гласа свих ових година за сатор?

Name

Петyр Баелисх

06.05.2018 00:10

Можда њима неће донијети поене, али ће вама дефинитвно одузети. Сад сте се јавили након мјесец дана ћутовања. Лицемјерна "премијерка" опет испаљује небулозе. Дођи Жељка у скупштину и разјасни тамо ако нешто није јасно. Вукота је поштено изнио понуду и подсјетио те да мало радиш свој посао.

Name

..........

05.05.2018 14:43

Браво Вукота. Али треба са собом повести и синове да им постави које питање. Чисто реда ради....

ОДГОВОРИТЕ
Name

модрицанин

05.05.2018 15:43

Премијерку це у Скупстини мијењат преседник, јер она има раније преузете обавезе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јеца

05.05.2018 16:17

Ста вреди и да додје кад од миле неце смјети ни проговорити.

Name

Дарко Миха

05.05.2018 15:57

Истина ће испливати на видјело И ова власт то не мозе спријецити зато СНСД овци хистеришу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

05.05.2018 17:34

Нимало не хистерисемо,смирени у нову побједу,погледај вас,цим неко несто написе позитивно о власти скацете ко осови,али лајуци,лазуци,сицареци на нецијој муци се не добијају избори!

Name

Несо бено

06.05.2018 06:29

Срецом за ову власт се не мозе написати ниста нормално!

Name

Митар

05.05.2018 16:01

Није Зељки стало ни до цега осим власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Косовац

05.05.2018 16:09

СНСД овци су И те како цутали када је полиција хтјела криминализовати настрадалог младица. Истина це се сазнати џаба им је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фицко

05.05.2018 16:27

Хоце ли господја бити кандидат за Предсједника Републике Српске?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

05.05.2018 17:31

Не,господја це бити предсједница Републике Српске!

Name

Фицо Фуцко

05.05.2018 18:46

Господја је наса Српска Мајка. Мајцица. Јел тако?

Name

Несо Република Српска

05.05.2018 17:13

Зељка Цвијановиц не цути мјесец дана,вец је зена за разлику од тебе,гатацког говеда,рекла да неце скупљати политицке поене на давидовој смрти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.05.2018 20:41

Несо РС, дзаба се трудис. Њен рејтинг је добро познат свима, па и теби и не само по овом питању вец и осталим питањима. Али ниси ти крив сто је она таква, као сто ниси заслузан сто нам је продузила зивотни вијек. Мислим, мозда ни она јадна није крива, али није за овај посао.

Name

Ра

05.05.2018 20:42

Срам те било фрајеру! Само писес поруке и вјероватно крадес! Мозес радити ста хоцес, али Вукота ти је од октобра предсједник! Напријед Вукота, ослободи Бања Луку од мисева из Мркоњица!

Name

ре несо

05.05.2018 20:50

Господја премијерка цува министра зликовца, а ти фукаро ударас по постеном цовјеку.

Name

ре

05.05.2018 20:53

Несо, ко лазе тај краде, ко краде тај убија, а таквим се радије Фоца и Туњице.

Name

Ре Несо

05.05.2018 22:20

Ти мора да си један од савјетника који прима дебелу плату на рацун градјана ове дрзаве, а уз то ниста не ради. И молим те не експлоатиси назив РС.

Name

РС

05.05.2018 20:37

Зна се што Жељка ћути о убиству Давида, зна она и да ов није скупљање политичких поена али мора нешто да тртља. Ћути Жељка срамото, ти не требаш више ништа радити, што си знала то си и урадила. На срамоту и муку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

05.05.2018 21:00

Господја премијерка најмање ста мора урадити је да позове на одговорност све уцеснике у убиству, а и врабац на грани зна да су високо позиционирани представници званицне власти умијесани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

05.05.2018 21:04

Зена без срца и дусе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напријед

05.05.2018 21:11

У земљи у којој влада безнадје и хаос глава постеног цовјека јефтинија је од главице лука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Напројед

05.05.2018 21:18

Цитам комемтаре и примјецијем да има доста оних који зеле пригусити глас разума. Назалост то је особина насе власти и њихове моци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ааа

06.05.2018 04:22

Зељкини коментари су удар на људску интелигенцију. Да ли она уопсте зна које су надлезности предсједнице владе, наравно да зна, али се прави тоса.

Name

ааа

06.05.2018 04:30

Птедсједник је дао обецање у Алумини па знамо исход, дао обецање докторима у Звормилу па знамо исход, дао обецање зељезницарима, па змамо исход и ...само куповао вријеме, а онда их пустио низ воду. Не треба вјеровати црвеној банди и не смијемо дозволити да нас понизавају.

Name

М

06.05.2018 01:37

Јавни тужилац такодје треба бити на сједници,и поднијети извјештај,до гдје се стигло са истрагом,такодје јавни тужилац треба објаснити,шта је посао НЕПИСМЕНЕ Славице Матијаш у тужилаштву

ОДГОВОРИТЕ