"Vaša obaveza je da dođete u NSRS"

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica ponovo je pozvao predsjednicu Vlade Republike Srpske Željku Cvijanović i ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača da prisustvuju posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske koja počinje 10. maja, a koja će biti posvećena bezbjednosti u Republici Srpskoj i „Pravdi za Davida“.

Republika Srpska 05.05.2018 | 15:37
"Vaša obaveza je da dođete u NSRS"
- Željka Cvijanović mjesec dana ćuti o smrti Davida Dragičevića. Iz današnjeg saopštenja naslućujemo da će predsjednica Vlade Republike Srpske ćutati i dalje o ovoj tragediji i da će kompletnu „mehanizaciju“ okrenuti prema Vukoti Govedarici i SDS-u. Ma šta ona radila i dalje insistiram da se pojavi na posebnoj sjednici parlamenta Republike Srpske i da odgovori na pitanja koja će joj biti postavljena – naveo je Govedarica u pisanoj izjavi.

Ukoliko, dodao je on, Željku Cvijanović ne interesuje šta govori Vukota Govedarica, onda nije bilo potrebe ni za današnjim saopštenjem u kojem je upravo ona promovisala političku debatu, a ne potragu za istinom.

Govedarica je naveo da je poslanike Narodne skupštine Republike Srpske birao narod i da su oni dužni narodu polagati račune.

- Gospođa Cvijanović ćuti više od mjesec dana. Zbog toga njen posao radi predsjednik Republike Srpske kome se otac nastradalog Davida Dragičevića obratio za pomoć. Željka Cvijanović je predsjednica Vlade Republike Srpske, a zapravo radi kao portparol predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i to je nedopustivo. Vrijeme je da radi svoj posao i da pozove na odgovornost one kojima je nadređena zbog slučaja Davida Dragičevića - poručio je Govedarica u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović danas ranije je izjavila da, za razliku od predsjednika SDS-a Vukote Govedarice, ne misli da političke poene treba da ubire na tuđoj nesreći, a pogotovo na nečijoj tragediji.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Govedarice da na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske očekuje njeno i prisustvo ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača i da će oni kao “prvopozvani” morati da odgovore na postavljena pitanja u vezi sa smrću 21-godišnjeg mladića Davida Dragičevića, Cvijanovićeva je rekla Srni da mora poručiti Govedarici da predsjednik Vlade nije, kako on kaže, prvopozvani da odgovara na pitanja o kojima treba da se izjasne tužilaštvo i oni koji su za to nadležni.

– Mene interesuje istina, a ne politička debata u situaciji u kojoj je ugašen jedan mladi život, a roditelji pogođeni onim najtežim što se jednom roditelju može desiti. Od institucija očekujem da rade svoj posao, od političara da im to ne otežavaju, a od svakog onog ko je u bilo čemu pogriješio, da za to bude sankcionisan – istakla je premijerka Srpske.

(BN).

Komentari / 78

Ostavite komentar
Name

Janko

05.05.2018 13:41

Sta oni znaju o redu, nego Vule pobjedjuj u oktobru da gonimo bagru.

ODGOVORITE
Name

gorki

05.05.2018 14:11

Ni vule nije nista bolji sve su to ista govna to treba sve mjenjati iz korijena dok ne dodje neka nova vlast nema napretka a trenutno stanje kakvo je pozicija je nula a opozicija ispod nule.

Name

LL

05.05.2018 15:17

Crveni botovi bolje da ćutite. Vi ste i vaš režim ubili Davida i to je istina!!! Sad želite okriviti opoziciju koja stoji uz narod i taraži istinu. Bojite se istine i služite se lažima i podmetanjima. Nije narod stoka kako ga vi nastojite prikazati. Svjesni smo šta nam godinama radite. Pravda za Davida pobjeđuje. To znači da je vama kraj kad se to desi. Idioti beskrupulozni. David će vas pobijediti!!!!!

Name

re LL

05.05.2018 15:50

Mijesas žabe i babe. Šta ako se dokaže da ga je ubio neko treći? Hoćeš li ti onda odgovarati za ova olajavanja? Drugarski savjet za današnjicu: Gledaj svoja posla!

Name

Sakib Mufna

05.05.2018 16:04

Hahahahahahahahahahahaha. Poziva je u skupćinu a zaboravio je da imaju dogovor kad ona ćapri da svi izađu napolje iz opozicije. Joj kako su se ispalili . Hihihihihihihi

Name

Za BOTA gorkog

05.05.2018 16:56

Opozicija je tik iznad nule a pozicija debelo ispod nule, -273, 15, APSOLUTNA NULA!

Name

Simple Tense

05.05.2018 17:07

Najbolje da gospojicu Simple Tense oslobodimo.obaveza.Svih.Jer ona ima samo obavezu da tura sto vise love u dzep Micka Dodikita.

Name

re

05.05.2018 17:52

Vukota podrska . za posten odnos i dostojanstvo.Pobjeda jos malo samo..Izdrzati ne nasjedati na sektaske provokacije.

Name

Perica RTRS

05.05.2018 19:54

Vukota samo pošteno, staloženo i pravo u centar, pobjeda je siguran. ovi su se potpili sami u svojim lažima. Podrška Vukoti, raskrinkajte ovu korumpiranu vlast direktno u narodnoj skupšini. tražite direktan prernos, i to ne samo da prenosi jedna televizijska kuća nego sve zainteresovane televizijske kuće.

Name

re gorki

05.05.2018 20:30

Gorki smrdis na D.....

Name

Re LL

06.05.2018 05:39

Ajd sad lijepo donesite materijalne dokaze da je režim ubio Davida i da palimo bager. Ovako bez dokaza.....

Name

NEZRELO

05.05.2018 13:52

i nisko moj govedarica. Ko ona ce ti biti proti kandidat pa ajde opleti. Kad govore politicari o ovom slucaju vi szp kazete kako se oni petljaju u istragu. Ako cute sto to cute. Pa vi Dodiku ste htjeli da napravite prijavu sto je otisao kod nesrecnog oca. Da nije vi bi ga prozivali kako cuti. NIKADA,NIKADA vi necete biti pozicija, samo od tih vasih sponzora stranih zvacete te pare i zamajavate narod da vam je stalo do njih. Da si otvorio pekaru mozda bi bio uspjesan pekar, dobar hljeb sa t-500

ODGOVORITE
Name

Re

05.05.2018 13:56

Bravo za komentar.

Name

AMG

05.05.2018 13:57

Procitao ih narod brzo,,ova politizacija ove tragedije..kostace ih 5% glasova,,

Name

LA1

05.05.2018 13:58

Stoko izdajnicka dovodite iz federacije na miting u Bl,,koji str vi smradovi.

Name

Re

05.05.2018 14:00

Sta je nisko???? Botu bolesni,ubili su djete,pokusavaju da zataskaju,i to je dobar potez,i to je drzava za koju sam se ja borio. Covjek se drzi po strani cijelo vrijeme,ne petlja se u rad tih organa koji su ubili deceka,a svi ti tvoji pokusavaju to da zataskaju. Sram vas bilo svake izgovorene rijeci,svakog spina sa tip.-500,. Navedite sta je covjek ukrao,drzavu ostetio,protjerao mlade,a ne spinove propalog vladike,koga se stidi cijela Hercegovina. SRAMOTA!!!!

Name

Penzioner

05.05.2018 14:00

Ja kupujem hljeb od heljde te ako otvoris pekaru nemoj zaboraviti nas penzionere tj. nase potrebe.

Name

prezrelo pa strulilo

05.05.2018 14:18

I šta kažeš? Išao preCjednik kod nesrećnog oca zbog istine, a ne zbog svog dupeta kad je osjetio da se narod budi? Ovi što ubiše dijete su patriote jer ih štiti vlast, a ovi što traže istinu su izdajnici i strani plaćenici? Svima je stalo do istine. Jednima do one zvanično objavljene od "nadležnih organa", a drugima do one stvarne ljudske.

Name

Zrelo

05.05.2018 14:20

Bar si iskren.Ne da si nezreo nego si ogranicen.

Name

Ibro Gagović

05.05.2018 14:40

E vi ste Crveni Kmeri zreli kao kruška, još malo pa truli!

Name

Tim

05.05.2018 14:49

Sram te bilo! Ti da prozivas Vukotu, botu pozicije. Vukotu, koji je castan,posten, koga ni spinom ne mozete uvuci u aferu. A ti tvoji koje branis,nema u cemu nisu od termoelektrana u Gacku,preko aerodroma Trebinje i Sokolac, OC Jahirina,Alumine u Zvorniku, Boksita u Milicima, izvlacenja para iz Ugljevika, Farmalenda u Topoli,banje Vrucica u Teslicu,raspada sistema u toplani Banja Luka,privatizaciji Boske,zemljista Poljoprivredne skole,izvlacenja para iz Puteva RS, pa Ljubije,pa minusa u Elektroprivredi, pa mogao bi ti kontati do ujutro....I takve branis,zato sto si kao oni. Vukota,pobjedices ove zle sile koje su te pokusale diskvalifikovati, ali od oktobra ne smijes radi nas koji te podrzavamo i radi sebe, nase djece, ni jotu popustiti pred onima koji su na bilo koji nacin odgovorni i koji su drzavu koristili za licni interes! Naprijed Vukota

Name

re-Nezrelo

05.05.2018 15:01

Slažem sa da je ovaj slučaj za sud i tužilaštvo i baš zato slažem se više sa Govedaricom što poziva Presednicu Vlade i ministra.Sud i Tužilaštvo su u KANDŽAMA vlasti i oni jednim migom rješavaju slučaj.Govedarica ne priča bez veze nego zna što i mi svi znamo.PRAVDA ZA DAVIDA.

Name

za penzionera

05.05.2018 15:01

Ha ha druze, nema od govedarice ni dvopeka, veliki pozdrav za penzionera.

Name

Re

05.05.2018 15:03

Ja se već zabrinuo šta je sa našim botićima, kad ono evo ih puni energije. Mora da ste u međuvremenu bili na visinskim pripremama.

Name

re NEZRELO

05.05.2018 15:16

KO O CEMU BABA O ........VI CRVENI SAMO O LIKU I DJELU "DESPOTA IZ LAKTAŠA" ,IZBORIMA, NEKAKVIM PLAĆENICIMA. AKO JE IKO POKUŠAVAO I POKUŠAVA UŠIĆARITI NA OVOJ TRAGEDIJI TO JE NAVEDENI DESPOT SAMO NEMOZE JER JE NESRETNI OTAC NEPOKOLEBLJIV ,NEPOTKUPLJIV I BEZGRANIČNO HRABAR. AKO JE IKO PLAĆENIK ONDA STE TO VI GOSPODO "SEKTAŠI" KOJI STE ZARAD SITNOG LIČNOG INTERESA,NEKAKVE PLATE,POSLA NA BUDZETU I SITNIH MRVICA KOJE KUPITA ISPOD STOLA SPREMNI NAPRAVITI I KONTRA MITING "PRAVDI ZA DAVIDA" AKO BI TO OD VAS VAS VELIKI VOĐA ZATRAZIO....... GOSPOĐA "NASTAVNICA",MINISTAR "POZORNIK" I SVA TA CRVENA BOLUMENTA, NAJMANJE ŠTO MOZE DA URADI ZA OVAJ NAROD KOJI SE SVAKO VEČE OKUPLJA NA TRGU,ZA PORODICU I DAVIDA,NAŠEG BANJALUČKOG ANĐELA MUČENIKA,DA 10-og DOĐU U SKUPŠTINU SASLUŠAJU KRIK RANJENOG RODITELJA,RANJENOG LAVA DA DAJU ODGOVORE NA PITANJA KOJA ĆE IMA ON POSTAVITI A AKO IH NE BUDU IMALI DA UZ VELIKO IZVINJENJE ODSTUPE I OVOM NARODU PRIZNAJU DA NEZNAJU,DA NEĆE DA NE SMIJU .........JER ZABOGA PARTIJSKA DISCIPLINA JE SVETO PISMO POLITIKE NA OVIM PROSTORIMA.

Name

re

05.05.2018 15:57

Prepucavaju se preko nesreće. Sram da vas je i jedne i druge. Vukota lupaš k’o Maksim. Postao si gori od njih.

Name

oxford

05.05.2018 15:59

za Nezrelo...Bravo za komentar, Vukota Govedarica skuplja politicke pojene na tudoj nesreci,to sto hoce da postavi pitanje premijerki, to je pitanje za pravosude i ministra Lukaca.

Name

Nikola

05.05.2018 16:01

Ti si vatreni pristalica crvene bande! Nema veze, ali budi malo objektivan. Samo malo.

Name

modricanin

05.05.2018 16:36

Dzaba pjenite i lajete, Vukota ce biti Predsjednik Republike Srpske, Narod kome je dosta ove bande ce ga izabrat. Do Pobjede SDS

Name

re

05.05.2018 17:08

Zaista si sa ovim komentarom nezreo. Prezimena se u našem jeziku pišu velikim slovom. Aj'd da kažemo da ti se slučajno omaklo. Ako je mogla tvoja vrla premijerka da sa sms porukom smijeni svojevremeno najboljeg ministra zdravlja Slobodana Stanića, ne vidim zašto sličnu sms poruku ne posla Lukaču i ovom sadašnjem ministru zdravlja Bogdaniću, jer vidim da se premijerka kao bajag'i krije iza tužilaštva, a nije li tužilaštvo trebalo da zatraži "reobdukciju" a ne predsjednik ili ministar zdravlja? Zar to od njih i tebi ne djeluje "nezrelo" Sjećanja radi u SAD-u je državni tužilac rekao Klintonu dok mu je desna ruka bila na "Bibliji" "lažete predsjedniče", a naše tužilaštvo meni izgleda da pomalo tjera sprdačinu sa strpljenjem ovog naroda. Zaista prijatelju i nisko i nezrelo i jadno od naših zvaničnih institucija, a ti zapeo da budući predsjednik RS otvara pekaru. Uozbiljimo se oko ovog i budimo zreliji.

Name

Igor

05.05.2018 17:39

Ti si nezreli nula nad nulama,ubi se sugo crveni.Jedini spas za RS je pobjeda Vukote pa nek pokusa spasiti sto se spasiti moze.

Name

za igora

05.05.2018 18:43

Ooooo, veliki pozdrav za mog druga hrvata igora. Ako te cuje Kolinda da se ovako ponasas oduzece ti i putovnicu i osobnu iskaznicu. ETO gospodo KO je za pravdu i DAVIDA. Hrvat zeli iz Hrvatske dobro Davidu.

Name

re nezreo

05.05.2018 21:07

Kako si ti nezreo, koristis spinove propalog vladike i predsjednika. Posluzi se argumentima!

Name

Petyr Baelish

06.05.2018 00:05

Sumnjam da će izgubiti 5% "politizacijom" kako vi sendvičari kažete Davidove smrti. Čak sam još više riješen da im dam svoj glas. Predlažem Restartu da napravi poslaničku listu za NSRS. Dobiće moj glas samo tako.

Name

Re nezrelo

06.05.2018 07:59

Sta si se prepao botu crveni sto ne rijese slucaj crveni su proslost vukota punicemo zatvore bagrom

Name

Re

06.05.2018 09:41

Naprotiv,pet mojih ukucana koji do sad nisu izlazili na glasanje ja cu odvesti ove god da glasaju za Snsd..jedan mali razlog je i politizacija ovakve tragedije

Name

neko

05.05.2018 13:53

Dragi difovac bavis se politikom tolike godine a nista ne znas. Njena obaveza je da se sto vise zaduzi i da napravi srpski narod jos siromasnijim, a ako dragi Bog da tako ces i ti nakon izbora.

ODGOVORITE
Name

re

05.05.2018 15:48

Nisi ti neko, ti si Niko.

Name

Neko

05.05.2018 16:55

Pozdrav za tebe bitnog. Argumenti su ti na nivou, vidi se da si neko obrazovan. Sad će izbori pa ćeš dobit 50km brate Srbine.

Name

Strumf

05.05.2018 13:53

Mozda se premijerka javi video linkom iz dijaspore...

ODGOVORITE
Name

TORRO

05.05.2018 14:23

ŽELJKICA IZ "POSEBNIH RAZLOGA" - LJUBI DIJASPORU.... A NAJVIŠE ONU AMERIČKU ... SA NEKADAŠNJIM MIRISOM TAMJANA...

Name

SPAS

05.05.2018 15:39

Seljanka ima posla u bašti, mora okopavati luk i paprike...

Name

Vukadin

05.05.2018 14:13

Zeljka dosla ,ne dosla ,nece nista reci. Samo ce pricati bez zareza i tacke,kao i uvijek.

ODGOVORITE
Name

ACO

05.05.2018 14:21

Čuj premijerka, ma to je KLOC od žene i samo ovdje može biti bitna kao poslušnik!Narod je ovo zaslužio neizlazeći na glasanje!

ODGOVORITE
Name

Nije nego

05.05.2018 14:23

A zašto da dođe kad je situacija u bilo kojem segmentu društva odlična.

ODGOVORITE
Name

Poznavalac prilika

05.05.2018 15:09

Ja mislim da ih konobar treba govnavom metlom počistiti bez izuzetka i bez milosti. Kako je krenulo, takoće i biti kako se stvari razvijaju.

Name

Bumbar

05.05.2018 14:26

Napred.

ODGOVORITE
Name

Jahorinac

05.05.2018 14:33

Vukota, jedan id prvih zadataka kada postanes predsjednik, a izvjesno je da hoces, neka ti bude da rastjeras ove korumpirane iz Olimpijskog centra Jahorina, krenuvsi od Leleka, Lijevognajica i njegovih 15 direktorcica! Nevidjena pljacka se dogodila na Jahorini!

ODGOVORITE
Name

modricanin

05.05.2018 14:33

Nemoj je pozivat Vukota na skupstinu, oporit ce plakat pa jos i tog blama. Ne mijesa se ona u svoj posao.

ODGOVORITE
Name

JOVAN

05.05.2018 14:34

Samim izjavama govedarice,sukala,darka trifunovica i ostalih dusebriznika za davidovu smrt sve vise se politizuje prica koja savezu nece donjeti poene a dodik zna kako ce to iskoristiti..zato vukota PROGRAM???

ODGOVORITE
Name

Laktasi

05.05.2018 15:22

JOVANE BAS TI SMETA J NA POCETKU TVOG IMENA TI SI SVAKAKO OVAN

Name

Re Jovan

05.05.2018 22:15

Ako treba program, a sto ona narod glasa svih ovih godina za sator?

Name

Petyr Baelish

06.05.2018 00:10

Možda njima neće donijeti poene, ali će vama definitvno oduzeti. Sad ste se javili nakon mjesec dana ćutovanja. Licemjerna "premijerka" opet ispaljuje nebuloze. Dođi Željka u skupštinu i razjasni tamo ako nešto nije jasno. Vukota je pošteno iznio ponudu i podsjetio te da malo radiš svoj posao.

Name

..........

05.05.2018 14:43

Bravo Vukota. Ali treba sa sobom povesti i sinove da im postavi koje pitanje. Čisto reda radi....

ODGOVORITE
Name

modricanin

05.05.2018 15:43

Premijerku ce u Skupstini mijenjat presednik, jer ona ima ranije preuzete obaveze..

ODGOVORITE
Name

Jeca

05.05.2018 16:17

Sta vredi i da dodje kad od mile nece smjeti ni progovoriti.

Name

Дарко Миха

05.05.2018 15:57

Istina će isplivati na vidjelo I ova vlast to ne moze sprijeciti zato SNSD ovci histerišu.

ODGOVORITE
Name

Neso Republika Srpska

05.05.2018 17:34

Nimalo ne histerisemo,smireni u novu pobjedu,pogledaj vas,cim neko nesto napise pozitivno o vlasti skacete ko osovi,ali lajuci,lazuci,sicareci na necijoj muci se ne dobijaju izbori!

Name

Neso beno

06.05.2018 06:29

Srecom za ovu vlast se ne moze napisati nista normalno!

Name

Mitar

05.05.2018 16:01

Nije Zeljki stalo ni do cega osim vlasti.

ODGOVORITE
Name

Goran Kosovac

05.05.2018 16:09

SNSD ovci su I te kako cutali kada je policija htjela kriminalizovati nastradalog mladica. Istina ce se saznati džaba im je.

ODGOVORITE
Name

ficko

05.05.2018 16:27

Hoce li gospodja biti kandidat za Predsjednika Republike Srpske?

ODGOVORITE
Name

Neso Republika Srpska

05.05.2018 17:31

Ne,gospodja ce biti predsjednica Republike Srpske!

Name

Fico Fucko

05.05.2018 18:46

Gospodja je nasa Srpska Majka. Majcica. Jel tako?

Name

Neso Republika Srpska

05.05.2018 17:13

Zeljka Cvijanovic ne cuti mjesec dana,vec je zena za razliku od tebe,gatackog goveda,rekla da nece skupljati politicke poene na davidovoj smrti!

ODGOVORITE
Name

Re

05.05.2018 20:41

Neso RS, dzaba se trudis. Njen rejting je dobro poznat svima, pa i tebi i ne samo po ovom pitanju vec i ostalim pitanjima. Ali nisi ti kriv sto je ona takva, kao sto nisi zasluzan sto nam je produzila zivotni vijek. Mislim, mozda ni ona jadna nije kriva, ali nije za ovaj posao.

Name

Ra

05.05.2018 20:42

Sram te bilo frajeru! Samo pises poruke i vjerovatno krades! Mozes raditi sta hoces, ali Vukota ti je od oktobra predsjednik! Naprijed Vukota, oslobodi Banja Luku od miseva iz Mrkonjica!

Name

re neso

05.05.2018 20:50

Gospodja premijerka cuva ministra zlikovca, a ti fukaro udaras po postenom covjeku.

Name

re

05.05.2018 20:53

Neso, ko laze taj krade, ko krade taj ubija, a takvim se radije Foca i Tunjice.

Name

Re Neso

05.05.2018 22:20

Ti mora da si jedan od savjetnika koji prima debelu platu na racun gradjana ove drzave, a uz to nista ne radi. I molim te ne eksploatisi naziv RS.

Name

RS

05.05.2018 20:37

Zna se što Željka ćuti o ubistvu Davida, zna ona i da ov nije skupljanje političkih poena ali mora nešto da trtlja. Ćuti Željka sramoto, ti ne trebaš više ništa raditi, što si znala to si i uradila. Na sramotu i muku.

ODGOVORITE
Name

pravda

05.05.2018 21:00

Gospodja premijerka najmanje sta mora uraditi je da pozove na odgovornost sve ucesnike u ubistvu, a i vrabac na grani zna da su visoko pozicionirani predstavnici zvanicne vlasti umijesani.

ODGOVORITE
Name

pravda

05.05.2018 21:04

Zena bez srca i duse!

ODGOVORITE
Name

Naprijed

05.05.2018 21:11

U zemlji u kojoj vlada beznadje i haos glava postenog covjeka jeftinija je od glavice luka.

ODGOVORITE
Name

Naprojed

05.05.2018 21:18

Citam komemtare i primjecijem da ima dosta onih koji zele prigusiti glas razuma. Nazalost to je osobina nase vlasti i njihove moci.

ODGOVORITE
Name

aaa

06.05.2018 04:22

Zeljkini komentari su udar na ljudsku inteligenciju. Da li ona uopste zna koje su nadleznosti predsjednice vlade, naravno da zna, ali se pravi tosa.

Name

aaa

06.05.2018 04:30

Ptedsjednik je dao obecanje u Alumini pa znamo ishod, dao obecanje doktorima u Zvormilu pa znamo ishod, dao obecanje zeljeznicarima, pa zmamo ishod i ...samo kupovao vrijeme, a onda ih pustio niz vodu. Ne treba vjerovati crvenoj bandi i ne smijemo dozvoliti da nas ponizavaju.

Name

M

06.05.2018 01:37

Javni tužilac takodje treba biti na sjednici,i podnijeti izvještaj,do gdje se stiglo sa istragom,takodje javni tužilac treba objasniti,šta je posao NEPISMENE Slavice Matijaš u tužilaštvu

ODGOVORITE