Газда Наполија проговорио... О свему!

О Јувентусовој моћи, фамилији Ањели, судијама, одласку Сарија, новом тренеру. . .  Аурелио Де Лаурентис о чудним дешевањима у италијанском и европском фудбалу, благим казнама у Калчополију, нежељеном финалу Рома - Бајерн, доласку Контеа у Напуљ, нападачу од 20 голова са којим преговара и диелми око голмана.

Фудбал 08.05.2018 | 22:05
Газда Наполија проговорио... О свему!
Фудбалски пламен који је целе сезоне тињао у Напуљу, а последњих недеља се разбуктио је угашен када је Јувентус преокренуо против Инетра, а дан касније деморалисани Наполи поражен у Фиренци.

Наполитанци су изгубили још једну битку са владаром италијанског фудбала. Можда и последњу за ову генерацију. Али газда Аурелио де Лаурентис се не предаје. Филмски магнат је сада отворио душу о многим стварима у италијанском и европском фудбалу.

„Имамо проблема са судијама у смислу њиховог посебног односа према Јувентусу који је у власништву најмоћније фамилије у Италији. Требало је да буду жешће кажњени после Калчополија, али се ништа није десило. Како очекивати да се судије супроставе породици Ањели? Против ФИАТ-а? Против центра моћи? Пре него што то судија уради, мора да размисли 20.000 пута“, одапео је Де Лаурентисстреле на рачун најмоћније породице Италије која деценијама газдује Јувентусом.

Сматра да судије у Италији нису независне...

„Ми у Италији имамо Пјерлуиђија Колину који ради против нас. Природно је да судије увек бране један другог и да се тај клан држи заједно. Они не би требало да буду десо ФС Италије. Треба да их унајмљујемо као слободне агенте и потом их суспендујемо ако направе три грешке. Клубови су ти који финансирају фудбал и зато судије треба да буду ван ФС Италије. Не желим да мрачим, али огичедно је да се нешто чудно дешава“.

Де Лаурентис је одговорио и да ли се осећа превареним после утакмице Интер- Јувентус?

„Знамо како се играју ове игре и не желим да откривам оружје. Трудићу се да се нека правила промене. Судијама треба одузети право да они бирају када ће користити ВАР. Сваки тренер треба да макар два пута право на ВАР током меча. Сигурно би и ми имали неки бод више ове сезоне да се ВАР користио марљивије. Недостаје нам неколико пенала због којих би табела сада другалије изгледала. У нашу корист. Отераћемо људе од овог спорта ако наставимо да рушимо кредибилитет такмичења“.

Он критикује и стање у европском фудбалу.

„Видимо да проблем лошег суђења имамо широм Европе. Како је могуће да се не виде она играња руком у Лиги шампиона? Бајерн није требало да буде елиминисан од Реала. Шта ћемо са Ромом? Украдена су им два пенала против Ливерпула. Заслужили су макар да играју продужетке. И није само питање судија. УЕФА и ФИФА треба да зависе од удружења клубова јер су клубови ти који плаћају 6.000 фудбалера и стављају им их на располагање. Кредибилитет целог овог спорта је сада на коцки“.

Италијан има занимљиву теорију...

„Оно што се десило у Лиги шампиона је разочарање. Али иза фудбала постоје и јаки економски интереси, спонзори и моћне ТВ куће. Шта мислите да више одговара: финале Рома - Бајерн или дуел клубови из Шпаније и Енглеске? То су две најмоћније земље по приходима од фудбала и имају највећи рејтинг. Када УЕФА наредне сезоне буде тражила спонзоре, лакше ће их наћи када им покаже бројке са овог финала него да су играли Рома и Бајерн“.

Де Лаурентис је признао и да постоји реална могућност да тренер Мауруцио Сари напусти клуб, али и да је спреман на то јер је већ разговарао са неким кандидатима за клупу.

„Већ сам разговарао са Саријем око уговора и замолио ме је да сачекам. Ако одлучи да остане, биће срећан. У супротном, наплатићемо његов долазак кроз клаузулу. Разгледамо тржиште тренера још од октобра. Како у Италији, тако и ван земље. Видео сам се са људима у Португалији, Шпанији, Немачкој, Русији, Франвцуској... Чак и са некима у Италији. Ако желимо да наставимо са истим системом игре, онда би Марко Ђампаоло био најбољи човек за то. Он, Симоне Инзаги и Марко Семплићи су интересантне опције. Морамо да направимо прави избор. Не плашимо се да кренемо напред, са или без Сарија“.

Од јуче се помиње могућност трампе са Челсијем и да Сари и Конте замене места.

„Антонио Конте би био савршен командант који би се постарао да се правила поштују“.

Постоји могућност да Наполи напусте и неки од најбољих фудбалера попит Мертенса, Кулибалија, Жоржиња...

„Ако се то догоди, спремни смо да потпишемо замене као што смо радили у прошлости. У преговорима смо са нападачем који је дао преко 20 голова у иностраној лиги“.

Клуб је већ остао без голмана Пепеа Реина који није имао лепе речи за Де Лаурентиса на растанку.

„Што се голмана тиче, желимо Леноа из Леверкуена или Руи Патрисија из Спортинга“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар