Суарез се укључио у трансфер Гризмана!

Добро дошао, неће никоме отети место! Уругвајац се нада трансферу Француза који ће му бити директан конкурент.

Фудбал 08.05.2018 | 20:00
Суарез се укључио у трансфер Гризмана!
Прошлог лета је Барселона дала огроман новац за Усмана Дембелеа, зимус за Филипеа Кутиња, а капиталац планиран за следеће лето је Антоан Гризман.

Он је још прошлог лета започео преговоре са Барселоном и тада је постигнута нека врста усменог договора. Француз има откупну клаузулу од 100.000.000 евра и чим пошаље Барси сигнал и зелено светло, каталонски клуб ће активирати клаузулу.

Многи се питају и какву улоги би Гризман имао на Камп Ноу. Барса већ има Месија, Суареза и Дембелеа за три места у нападу, под претпоставком да ће Кутињо на Инијестину позицију у везном реду. Гризманов долазак би представљао највећу конкуренцију Суарезу. Ипак, Уругвајац нема ништа против.

„Барселона увек тежи ка довођењу врхунских играча, а Антоан то јесте. Као што су и Кутињо, Дембеле... Они су играчи врхунске класе, играју на највишем нивоу последњих година и велики су борци. Гризман је лидер Ателтика и то најбоље говори о његовим квалитетима. Ако дође у Барселоне, биће топло примљен. Не долази да би некоме преотео место у тиму већ са амбицјом да уради неке велике ствари у најбољем клубу на свету“, рекао је Суарез.

У међувремену, Атлетико ради све што је у његовој могућности да задржи најбољег играча и стрелца. Чоло Симеоне му пружа гаранције да ће Атлетико оформити тим за напад на Лигу шампиона чије финале се следеће сезоне игра на њиховом стадиону, а управа клуба му је спремила уговор из снова. Атлетико нуди Гризману преко 20.000.000 евра по сезони да остане у клубу, док у Барселони не би многао да добије више од 15.000.000 годишње јер је Барса достигла лимит са уговорима играча.

Председник Серезо је јуче истакао оптимизам да ће Гризман и наредне сезоне играти за Атлетико, а Барса за довођење Гризмана мора да отвори простор продајом неколицине играча међу којима су Алкасер, Андре Гомеш и Алеш Видал, као и продајама играча који су тренутно на позајмицама: Рафиње, Арде Турана и Ђерара Деулофеуа.

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар