Suarez se uključio u transfer Grizmana!

Dobro došao, neće nikome oteti mesto! Urugvajac se nada transferu Francuza koji će mu biti direktan konkurent.

Fudbal 08.05.2018 | 20:00
Suarez se uključio u transfer Grizmana!
Prošlog leta je Barselona dala ogroman novac za Usmana Dembelea, zimus za Filipea Kutinja, a kapitalac planiran za sledeće leto je Antoan Grizman.

On je još prošlog leta započeo pregovore sa Barselonom i tada je postignuta neka vrsta usmenog dogovora. Francuz ima otkupnu klauzulu od 100.000.000 evra i čim pošalje Barsi signal i zeleno svetlo, katalonski klub će aktivirati klauzulu.

Mnogi se pitaju i kakvu ulogi bi Grizman imao na Kamp Nou. Barsa već ima Mesija, Suareza i Dembelea za tri mesta u napadu, pod pretpostavkom da će Kutinjo na Inijestinu poziciju u veznom redu. Grizmanov dolazak bi predstavljao najveću konkurenciju Suarezu. Ipak, Urugvajac nema ništa protiv.

„Barselona uvek teži ka dovođenju vrhunskih igrača, a Antoan to jeste. Kao što su i Kutinjo, Dembele... Oni su igrači vrhunske klase, igraju na najvišem nivou poslednjih godina i veliki su borci. Grizman je lider Ateltika i to najbolje govori o njegovim kvalitetima. Ako dođe u Barselone, biće toplo primljen. Ne dolazi da bi nekome preoteo mesto u timu već sa ambicjom da uradi neke velike stvari u najboljem klubu na svetu“, rekao je Suarez.

U međuvremenu, Atletiko radi sve što je u njegovoj mogućnosti da zadrži najboljeg igrača i strelca. Čolo Simeone mu pruža garancije da će Atletiko oformiti tim za napad na Ligu šampiona čije finale se sledeće sezone igra na njihovom stadionu, a uprava kluba mu je spremila ugovor iz snova. Atletiko nudi Grizmanu preko 20.000.000 evra po sezoni da ostane u klubu, dok u Barseloni ne bi mnogao da dobije više od 15.000.000 godišnje jer je Barsa dostigla limit sa ugovorima igrača.

Predsednik Serezo je juče istakao optimizam da će Grizman i naredne sezone igrati za Atletiko, a Barsa za dovođenje Grizmana mora da otvori prostor prodajom nekolicine igrača među kojima su Alkaser, Andre Gomeš i Aleš Vidal, kao i prodajama igrača koji su trenutno na pozajmicama: Rafinje, Arde Turana i Đerara Deulofeua.

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar