Сат на бомби куца брже!

Нејмар хоће што пре код Роналда, Кристијано пожурује Реал из два разлога. . .  Реал Мадрид мора да убрза план заказан за лето 2019. године.

Фудбал 08.05.2018 | 00:00
Сат на бомби куца брже!
Првобитни план Реал Мадрида је био да Нејмара доведе пред сезону 2019/20 као највеће појачање и тиме наговести да Кристијано Роналдо полако добија наследника. Да њих двојица одиграју сезону-две и да потом Бразилац преузме улогу прве звезда када Португалац оде. Краљевићи су планирали да до тада припремају терен за трансфер, да постигну договор са играчем и да онда добију што бољу цену од Пари Сен Жермена.

Међутим, планови Реала би могли да се убрзају јер Нејмар жели што пре у Мадрид. Бразилац хоће да игра са Кристијаном Роналдом док је овај још у зениту форме како би освајали што више трофеја. Португалац је обавештен о Нејмаровим жељама од стране само играча и људи из његовог оркужења и вољан је да мало погура управу клуба у целој причи да што пре договори долазак Нејмара.

После Нејмаровог одласка из Барселоне, њих двојица су постали много ближи. Често су су у јавности хвалили један другог, исказивали међусобно поштовање, а тај однос полако прераста у пријатељски.

Роналдо је такође веома заинтересован да види Нејмара уз себе у дресу Реала. Португалац сматра да би Бразилац подигао квалитет екипе и да био Реал добио још једно убојито оружје. Нејмар је са Месијем у Барселони доказао да може да игра са бољим од себе, да не мора да буде прва виолина, али и да може да преузме одговорност и решава утакмице када загусти.

Такође, Нејмаров долазак би Роналду одговорао и због личног бостаства. Роналдо и Реал већ месецима преговарају о новом уговору јер је Португалац незадовољан примањима у поређењу са Месијевима у Барселони. Аргентинац зарађује 43.000.000 евра годишње док Роналдо у Реалу прима „само“ 23.000.000 европских новчаница по сезони. Роналдо је успешнији на терену од Месија последњих година и с правом очекује и повећање плате којом би се приближио највећем ривалу.

Ако Нејмар дође у Мадрид, извесно је да ће добити велики уговор што би значило и да Реал мора да повећа плату Кристијану. Спекулише се да ће Мадриђани Роналду понудити између 30.000.000 и 35.000.000 евра годишње што је за играча који је ушао у 34. годину житвота више него сјајна понуда.

Тако би Роналдо од Нејмаровог доласка профитирао и на терену, и финансијски.

Сада је тежи део посла пред Реал Мадридом. Краљевски клуб мора да нађе начин како да убеди ПСЖ. Ал Келаифи је више пута поновио како Нејмар сигурно неће отићи на крају ове сезоне. Реал је планирао Нејмар за оно тамо лето, али ако Бразилац одигра своју одлуку и изнервира Арапе у Паризу, можда и овог лета дође до трансфера који би опет оборио светски рекорд.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар