Sat na bombi kuca brže!

Nejmar hoće što pre kod Ronalda, Kristijano požuruje Real iz dva razloga. . .  Real Madrid mora da ubrza plan zakazan za leto 2019. godine.

Fudbal 08.05.2018 | 00:00
Sat na bombi kuca brže!
Prvobitni plan Real Madrida je bio da Nejmara dovede pred sezonu 2019/20 kao najveće pojačanje i time nagovesti da Kristijano Ronaldo polako dobija naslednika. Da njih dvojica odigraju sezonu-dve i da potom Brazilac preuzme ulogu prve zvezda kada Portugalac ode. Kraljevići su planirali da do tada pripremaju teren za transfer, da postignu dogovor sa igračem i da onda dobiju što bolju cenu od Pari Sen Žermena.

Međutim, planovi Reala bi mogli da se ubrzaju jer Nejmar želi što pre u Madrid. Brazilac hoće da igra sa Kristijanom Ronaldom dok je ovaj još u zenitu forme kako bi osvajali što više trofeja. Portugalac je obavešten o Nejmarovim željama od strane samo igrača i ljudi iz njegovog orkuženja i voljan je da malo pogura upravu kluba u celoj priči da što pre dogovori dolazak Nejmara.

Posle Nejmarovog odlaska iz Barselone, njih dvojica su postali mnogo bliži. Često su su u javnosti hvalili jedan drugog, iskazivali međusobno poštovanje, a taj odnos polako prerasta u prijateljski.

Ronaldo je takođe veoma zainteresovan da vidi Nejmara uz sebe u dresu Reala. Portugalac smatra da bi Brazilac podigao kvalitet ekipe i da bio Real dobio još jedno ubojito oružje. Nejmar je sa Mesijem u Barseloni dokazao da može da igra sa boljim od sebe, da ne mora da bude prva violina, ali i da može da preuzme odgovornost i rešava utakmice kada zagusti.

Takođe, Nejmarov dolazak bi Ronaldu odgovorao i zbog ličnog bostastva. Ronaldo i Real već mesecima pregovaraju o novom ugovoru jer je Portugalac nezadovoljan primanjima u poređenju sa Mesijevima u Barseloni. Argentinac zarađuje 43.000.000 evra godišnje dok Ronaldo u Realu prima „samo“ 23.000.000 evropskih novčanica po sezoni. Ronaldo je uspešniji na terenu od Mesija poslednjih godina i s pravom očekuje i povećanje plate kojom bi se približio najvećem rivalu.

Ako Nejmar dođe u Madrid, izvesno je da će dobiti veliki ugovor što bi značilo i da Real mora da poveća platu Kristijanu. Spekuliše se da će Madriđani Ronaldu ponuditi između 30.000.000 i 35.000.000 evra godišnje što je za igrača koji je ušao u 34. godinu žitvota više nego sjajna ponuda.

Tako bi Ronaldo od Nejmarovog dolaska profitirao i na terenu, i finansijski.

Sada je teži deo posla pred Real Madridom. Kraljevski klub mora da nađe način kako da ubedi PSŽ. Al Kelaifi je više puta ponovio kako Nejmar sigurno neće otići na kraju ove sezone. Real je planirao Nejmar za ono tamo leto, ali ako Brazilac odigra svoju odluku i iznervira Arape u Parizu, možda i ovog leta dođe do transfera koji bi opet oborio svetski rekord.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar