Гдје ће бити састанак лидера?

Амерички предсједник Доналд Трумп састат ће се 22. маја у Бијелој кући са јужнокорејским предсједником Моон Јае-ином, јавља Анадолу Агенцy.

Свијет 05.05.2018 | 09:46
Гдје ће бити састанак лидера?
Портпарол Бијеле куће Сарах Сандерс изјавила је да је ово трећи састанак два лидера. Истакла је да двије земље имају снажне односе те да ће Трумп и Моон разговарати и о сусрету јужнокорејског предсједника са сјевернокорејским Ким Јонг-уном 27. априла.  

Амерички предсједник је раније изјавио да су датум и локација скорог састанка с лидером Сјеверне Кореје Кимом Јонг-уном већ одређени. 

Трумп је истакао да ће ускоро датум и локација и званично бити саопштени јавности.

Подсјетимо, амерички лидер је у ранијим изјавама казао како би село Панмуњом на граници Сјеверне и Јужне Кореје могла бити адекватна локација за састанак.

Осим тога, неке земље су се понудиле да буду домаћини овог хисторијског састанка. Састанак двојице лидера требао би бити одржан овог мјесеца или некада у јуну.

Трумп је крајем априла изјавио да ће се ускоро састати са сјевернокорејским лидером у оквиру напора за денуклеаризацију Корејског полуотока. Тада је изразио и наду да ће доћи дан када ће Сјеверна и Јужна Кореја моћи живјети заједно у миру.

(Анадолија) 

Коментари / 0

Оставите коментар