Gdje će biti sastanak lidera?

Američki predsjednik Donald Trump sastat će se 22. maja u Bijeloj kući sa južnokorejskim predsjednikom Moon Jae-inom, javlja Anadolu Agency.

Svijet 05.05.2018 | 09:46
Gdje će biti sastanak lidera?
Portparol Bijele kuće Sarah Sanders izjavila je da je ovo treći sastanak dva lidera. Istakla je da dvije zemlje imaju snažne odnose te da će Trump i Moon razgovarati i o susretu južnokorejskog predsjednika sa sjevernokorejskim Kim Jong-unom 27. aprila.  

Američki predsjednik je ranije izjavio da su datum i lokacija skorog sastanka s liderom Sjeverne Koreje Kimom Jong-unom već određeni. 

Trump je istakao da će uskoro datum i lokacija i zvanično biti saopšteni javnosti.

Podsjetimo, američki lider je u ranijim izjavama kazao kako bi selo Panmunjom na granici Sjeverne i Južne Koreje mogla biti adekvatna lokacija za sastanak.

Osim toga, neke zemlje su se ponudile da budu domaćini ovog historijskog sastanka. Sastanak dvojice lidera trebao bi biti održan ovog mjeseca ili nekada u junu.

Trump je krajem aprila izjavio da će se uskoro sastati sa sjevernokorejskim liderom u okviru napora za denuklearizaciju Korejskog poluotoka. Tada je izrazio i nadu da će doći dan kada će Sjeverna i Južna Koreja moći živjeti zajedno u miru.

(Anadolija) 

Komentari / 0

Ostavite komentar