ПЛ: Пораз Јунајтеда од Брајтона!

'Галебови' остају у Премијер лиги! Екипа Манчестер јунајтеда изгбила је на гостовању од Брајтона са 1:0, у 36. колу Премијер лиге.  Брајтонова победа за опстанак, Јунајтед опет очајан! Голом Паскала Гроса екипа са југа Енглеске остварила можда и најважнији тријумф ове сезоне.

Фудбал 04.05.2018 | 23:29
ПЛ: Пораз Јунајтеда од Брајтона!
"Црвени ђаволи" претрпела је седми пораз ове сезоне, док су "Галебови" овом победом практично обезбедили опстанак пошто имају седам бодова више од 18. Саутемптона и осам од 19. Стоука.

Српски фудбалер Немања Матић одиграо је свих 90 минута за поражени састав, који сада има пет бодова више од трећепласираног Ливерпула.

Херој Брајтона на овом мечу је Паскал Грос који је постигао једини погодак у 57. минуту утакмице. Мурињо је покушавао са променама на терену, али није успео да избегне пораз од "Хоув и Албиона".

Пре гола Гроса Манчестер могао је лако да дође до гола јер је изашао један на један са Метјуом Рајаном. Голман Брајтона одлично је одбранио ударац Француза и после седам минута уследила је казна Гроса.

Везни играч шутирао је главом из близине, а Рохо се нашао на гол линији да избаци лопту и отклони опасност. Ипак, штопер Јунајтеда избио је лопту, али је она прешла линију и гол је признат.

Екипа Жозе Муриња у наредном колу гостује Вест Хему, односно Брајтон Манчестер ситију.

Изгледа да је Двајт Јорк био у праву када је критиковао Жозеа Муриња и оно што ради са Манчестер Јунајтедом. А фудбалери Брајтона то су доказали вечерас на свом стадиону победом од 1:0 над Црвеним ђаволима у првој утакмици 37. кола Премијер лиге.

Галебовима ова победа практично доноси опстанак у лиги у коју су ушли тек прошле сезоне. Неки су тај задатак називали и научном фантастиком.

Као што је изгледа равно научној фанстатици да Јунајтед под Мурињом одигра један меч потпуно нападачки, отворен и леп за гледање. Макар против ривала који се бори за опстанак.

Брајтон је вечерас одиграо храбро и у већем делу утакмице деловао је као равноправан такмац који апсолутно зна шта хоће и шта му је потребно да дође до циља.

До велика и важна три бода Брајтон је дошао у 57. минуту након слабе реакције одбране Јунајтеда и ударца главом Паскала Гроса. Није било сигурно у првом тренутку да је лопта целим обимом прешла гол линију, али је захваљујући електронском систему, главни судија добио сигнал да јесте и показао је на центар.

Тек у последњих 20 минута меча Јунајтед је кренуо свим силама напред. Петљали су Ђаволи, играли око казненог простора домаћина који су организовано бранио. Баш онако како се и очекује да игра тим из доњег дела табеле против великана.

Када је у питању прво полувреме, Јунајтед је створио само једну прилику и то у трећем минуту када јеМаруан Фелаини постигао гол, али је он поништен због офсајда.

Немања Матић заузео је своје стандардно место у везном реду Манчестер Јунајтеда.

Премијер лига, 37. коло:

Брајтон - Ман. Јунајтед 1:0 (0:0)
Грос 57

субота:

13.30 Стоук - Кристал Палас
16.00 Борнмут - Свонси
16.00 Лестер - Вест Хем
16.00 Вотфорд - Њукасл
16.00 ВБА - Тотенхем
18.30 Евертон - Саутемптон

недеља:

14.30 Ман. Сити - Хадерсфилд
17.30 Арсенал - Барнли
17.30 Челси - Ливерпул

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар