PL: Poraz Junajteda od Brajtona!

'Galebovi' ostaju u Premijer ligi! Ekipa Mančester junajteda izgbila je na gostovanju od Brajtona sa 1:0, u 36. kolu Premijer lige.  Brajtonova pobeda za opstanak, Junajted opet očajan! Golom Paskala Grosa ekipa sa juga Engleske ostvarila možda i najvažniji trijumf ove sezone.

Fudbal 04.05.2018 | 23:29
PL: Poraz Junajteda od Brajtona!
"Crveni đavoli" pretrpela je sedmi poraz ove sezone, dok su "Galebovi" ovom pobedom praktično obezbedili opstanak pošto imaju sedam bodova više od 18. Sautemptona i osam od 19. Stouka.

Srpski fudbaler Nemanja Matić odigrao je svih 90 minuta za poraženi sastav, koji sada ima pet bodova više od trećeplasiranog Liverpula.

Heroj Brajtona na ovom meču je Paskal Gros koji je postigao jedini pogodak u 57. minutu utakmice. Murinjo je pokušavao sa promenama na terenu, ali nije uspeo da izbegne poraz od "Houv i Albiona".

Pre gola Grosa Mančester mogao je lako da dođe do gola jer je izašao jedan na jedan sa Metjuom Rajanom. Golman Brajtona odlično je odbranio udarac Francuza i posle sedam minuta usledila je kazna Grosa.

Vezni igrač šutirao je glavom iz blizine, a Roho se našao na gol liniji da izbaci loptu i otkloni opasnost. Ipak, štoper Junajteda izbio je loptu, ali je ona prešla liniju i gol je priznat.

Ekipa Žoze Murinja u narednom kolu gostuje Vest Hemu, odnosno Brajton Mančester sitiju.

Izgleda da je Dvajt Jork bio u pravu kada je kritikovao Žozea Murinja i ono što radi sa Mančester Junajtedom. A fudbaleri Brajtona to su dokazali večeras na svom stadionu pobedom od 1:0 nad Crvenim đavolima u prvoj utakmici 37. kola Premijer lige.

Galebovima ova pobeda praktično donosi opstanak u ligi u koju su ušli tek prošle sezone. Neki su taj zadatak nazivali i naučnom fantastikom.

Kao što je izgleda ravno naučnoj fanstatici da Junajted pod Murinjom odigra jedan meč potpuno napadački, otvoren i lep za gledanje. Makar protiv rivala koji se bori za opstanak.

Brajton je večeras odigrao hrabro i u većem delu utakmice delovao je kao ravnopravan takmac koji apsolutno zna šta hoće i šta mu je potrebno da dođe do cilja.

Do velika i važna tri boda Brajton je došao u 57. minutu nakon slabe reakcije odbrane Junajteda i udarca glavom Paskala Grosa. Nije bilo sigurno u prvom trenutku da je lopta celim obimom prešla gol liniju, ali je zahvaljujući elektronskom sistemu, glavni sudija dobio signal da jeste i pokazao je na centar.

Tek u poslednjih 20 minuta meča Junajted je krenuo svim silama napred. Petljali su Đavoli, igrali oko kaznenog prostora domaćina koji su organizovano branio. Baš onako kako se i očekuje da igra tim iz donjeg dela tabele protiv velikana.

Kada je u pitanju prvo poluvreme, Junajted je stvorio samo jednu priliku i to u trećem minutu kada jeMaruan Felaini postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

Nemanja Matić zauzeo je svoje standardno mesto u veznom redu Mančester Junajteda.

Premijer liga, 37. kolo:

Brajton - Man. Junajted 1:0 (0:0)
Gros 57

subota:

13.30 Stouk - Kristal Palas
16.00 Bornmut - Svonsi
16.00 Lester - Vest Hem
16.00 Votford - Njukasl
16.00 VBA - Totenhem
18.30 Everton - Sautempton

nedelja:

14.30 Man. Siti - Hadersfild
17.30 Arsenal - Barnli
17.30 Čelsi - Liverpul

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar