ФРА: Неозбиљност = ПСЖ!

ПСЖ-у само бод против Амијена! Фудбалери Пари Сен Жермена одиграли су 2:2 на гостовању против Амијена, у 36. колу Лиге 1.

Фудбал 04.05.2018 | 23:22
ФРА: Неозбиљност = ПСЖ!
Изабраници Унаи Емерија одавно су освојили титулу, па и не чуде два ремија на последња два дуела у домаћем шампионату.

Екипа из Париза убедљиво је прва на табели са 20 бодова више од другопласираног Лиона, док је Амијен сигуран у средини табеле са 42 бода (10 више од зоне испадања).

ПСЖ до гола предности дошао је у 26. минуту преко Единсона Каванија и са тим резултатом отишло се на петнаестоминутну паузу.

Одмах на почетку другог дела игра Амијен долази до изједначења преко Конатеа (47), међутим радост домаћих играча није дуго трајала пошто је Нкунку у 64. минуту поново донео предност гостима.

Коначан резултат 2:2 у 80. минуту поставио је стрелац два гола на овом мечу – Муса Конате.

ПСЖ у наредном колу дочекује Рен, односно Амијен екипу Меца.

Није узалуд упозоравао Унај Емери.

Позивао је Шпанац своје пулене да са максималном озбиљношћу схвате меч са Амијеном, али џаба. Нису га послушали. Увукла се нека ноншалантност међу фудбалере Пари Сен Жермена. И на оваквим мечевима се очитава победнички менталитет клуба. Иако не значе ништа. Ни Пари Сен Жермену, ни Амијену. Први освојили титулу, други обезбедили опстанак. Никоме бодови нису потребни.  А питање је да ли она истинска глад за победом заправо станује у Граду Светлости. Паре то не купују. Због овакве неозбиљности и приступа на такозваним небитним утакмицама Пари Сен Жермена нема у завршници Лиге шампиона. Због тога Парижани делују инфериорно у односу на Реал Мадрид. Због тога... Амијен - Пари Сен Жермен - 2:2 (0:1).

Свеци су добро играли током читавог меча, имали теренску иницијативу, објективно били бољи, али су неретко били недоречени у офанзиви, пропуштали добре шансе, деловали несигурно позади. Посебно голман Алфонс Ареола. 

Чак и када је Единсон Кавани погодио у 26. минуту видело се да Амијен има шансе да извуче бод. Као да је тренер домаћих Кристоф Пелисије управо то шапнуо својим пуленима на полувремену који су два минута након паузе стигли до изједначења. Тада је био прецизан Муса Конате, који загорчао живот Парижанима и у 80. минуту.

У међувремену је Кристофер Нкунку постигао прелеп погодак за Свеце, али Амијен се није предавао, осетио да има шансу за бод и лавовски се изборио за себе. Далеко од тога да је Амијен наивна екипа. Питајте само Монако. И пре и после тога су се гости поштено испромашивали, лопта није хтела у мрежу. 

ПСЖ за четири дана игра финале купа са трећелигашем Ербјеом. Буде ли овако играо, не слути на добро. 

Лига 1, 36. коло:

Амијен - ПСЖ 2:2 (0:1)
Конате 47, 80 - Кавани 26, Нкунку 64

недеља:

15.00 С. Етјен - Бордо
16.30 Лион - Троа
17.00 Каен - Монако
17.00 Дижон - Генгам
17.00 Мец - Анже
17.00 Нант - Монпеље
17.00 Рен - Стразбур
17.00 Тулуз - Лил
21.05 Марсеј - Ница

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар