FRA: Neozbiljnost = PSŽ!

PSŽ-u samo bod protiv Amijena! Fudbaleri Pari Sen Žermena odigrali su 2:2 na gostovanju protiv Amijena, u 36. kolu Lige 1.

Fudbal 04.05.2018 | 23:22
FRA: Neozbiljnost = PSŽ!
Izabranici Unai Emerija odavno su osvojili titulu, pa i ne čude dva remija na poslednja dva duela u domaćem šampionatu.

Ekipa iz Pariza ubedljivo je prva na tabeli sa 20 bodova više od drugoplasiranog Liona, dok je Amijen siguran u sredini tabele sa 42 boda (10 više od zone ispadanja).

PSŽ do gola prednosti došao je u 26. minutu preko Edinsona Kavanija i sa tim rezultatom otišlo se na petnaestominutnu pauzu.

Odmah na početku drugog dela igra Amijen dolazi do izjednačenja preko Konatea (47), međutim radost domaćih igrača nije dugo trajala pošto je Nkunku u 64. minutu ponovo doneo prednost gostima.

Konačan rezultat 2:2 u 80. minutu postavio je strelac dva gola na ovom meču – Musa Konate.

PSŽ u narednom kolu dočekuje Ren, odnosno Amijen ekipu Meca.

Nije uzalud upozoravao Unaj Emeri.

Pozivao je Španac svoje pulene da sa maksimalnom ozbiljnošću shvate meč sa Amijenom, ali džaba. Nisu ga poslušali. Uvukla se neka nonšalantnost među fudbalere Pari Sen Žermena. I na ovakvim mečevima se očitava pobednički mentalitet kluba. Iako ne znače ništa. Ni Pari Sen Žermenu, ni Amijenu. Prvi osvojili titulu, drugi obezbedili opstanak. Nikome bodovi nisu potrebni.  A pitanje je da li ona istinska glad za pobedom zapravo stanuje u Gradu Svetlosti. Pare to ne kupuju. Zbog ovakve neozbiljnosti i pristupa na takozvanim nebitnim utakmicama Pari Sen Žermena nema u završnici Lige šampiona. Zbog toga Parižani deluju inferiorno u odnosu na Real Madrid. Zbog toga... Amijen - Pari Sen Žermen - 2:2 (0:1).

Sveci su dobro igrali tokom čitavog meča, imali terensku inicijativu, objektivno bili bolji, ali su neretko bili nedorečeni u ofanzivi, propuštali dobre šanse, delovali nesigurno pozadi. Posebno golman Alfons Areola. 

Čak i kada je Edinson Kavani pogodio u 26. minutu videlo se da Amijen ima šanse da izvuče bod. Kao da je trener domaćih Kristof Pelisije upravo to šapnuo svojim pulenima na poluvremenu koji su dva minuta nakon pauze stigli do izjednačenja. Tada je bio precizan Musa Konate, koji zagorčao život Parižanima i u 80. minutu.

U međuvremenu je Kristofer Nkunku postigao prelep pogodak za Svece, ali Amijen se nije predavao, osetio da ima šansu za bod i lavovski se izborio za sebe. Daleko od toga da je Amijen naivna ekipa. Pitajte samo Monako. I pre i posle toga su se gosti pošteno ispromašivali, lopta nije htela u mrežu. 

PSŽ za četiri dana igra finale kupa sa trećeligašem Erbjeom. Bude li ovako igrao, ne sluti na dobro. 

Liga 1, 36. kolo:

Amijen - PSŽ 2:2 (0:1)
Konate 47, 80 - Kavani 26, Nkunku 64

nedelja:

15.00 S. Etjen - Bordo
16.30 Lion - Troa
17.00 Kaen - Monako
17.00 Dižon - Gengam
17.00 Mec - Anže
17.00 Nant - Monpelje
17.00 Ren - Strazbur
17.00 Tuluz - Lil
21.05 Marsej - Nica

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar