Истанбул: Маратонац, Ђере, у полуфиналу!

Српски тенисер после три сата борбе победио Италијана, Лоренција.  Сјајни Ласло после маратона у полуфиналу! Српски тенисер Ласло Ђере наставио да ниже победе на турниру у Истанбулу. После три сата игре "пао" Паоло Лоренци.

Тенис 04.05.2018 | 22:10
Истанбул: Маратонац, Ђере, у полуфиналу!
Српски тенисер Ласло Ђере пласирао се у полуфинале АТП турнира у Истанбулу, пошто је у четвртфиналу савалдао Италијана Паола Лоренција са 6:7 (5:7), 7:5, 7:6 (7:3).

Меч је био веома узбудљив, а трајао је три сата и два минута. Ђере је на крају имао јаче живце и мирнију руку, па се заслужено пласирао у следећу фазу.

Ђереа у полуфиналном окршају у Истанбулу очекује дуел са тенисером из Туниса, Маликом Џазиријем. Њих двојица су се до сада играла само једном, пре две године у мексичкој Пуебли и тада је Ђере славио са 2:1.

Ласло Ђере остварио је и трећу победу у низу на турниру у Истанбулу и изборио пласман у полуфинале.

После Дениса Истомина и Андреаса Сепија, у четвртфиналу је савалдао и Паола Лоренција, петог носиоца, и обезбедио место међу четворицом најбољих.

Српски тенисер славио је после три сата дуге и неизвесне борбе у три сета - 6:7 (5:7), 7:5, 7:6 (7:3).

Ђере, који је тренутно 110. на АТП листи, после лавовске борбе у другом сету, у одлучујућем трећем имао је прилику да раније оконча дуел, након што је после брејка одговорио брејком.

Он је приликом вођства 5:4 на сервис ривала имао две меч лопте, које није искористио, а онда је све исправио у тај-брејку, који је добио као искусни тенисер.

Лоренци је први направио мини брејк, али му је Ђере узвратио “дуплом мером”, па је уз два поена на свој сервис повео 4:1. Испоставило се да је то била недостижна предност за Италијана, који је 34. места боље пласиран од српског тенисера на АТП листи.

Ђере ће у полуфиналу турнира серије 250 играти са Малеком Џазиријем из Туниса, који је био бољи од Јиржија Веселог, такође после преокрета - 3:6, 6:4, 6:1.

Турнир у Истанбулу игра се за наградни фонд од 486.145 евра.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар