Istanbul: Maratonac, Đere, u polufinalu!

Srpski teniser posle tri sata borbe pobedio Italijana, Lorencija.  Sjajni Laslo posle maratona u polufinalu! Srpski teniser Laslo Đere nastavio da niže pobede na turniru u Istanbulu. Posle tri sata igre "pao" Paolo Lorenci.

Tenis 04.05.2018 | 22:10
Istanbul: Maratonac, Đere, u polufinalu!
Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u polufinale ATP turnira u Istanbulu, pošto je u četvrtfinalu savaldao Italijana Paola Lorencija sa 6:7 (5:7), 7:5, 7:6 (7:3).

Meč je bio veoma uzbudljiv, a trajao je tri sata i dva minuta. Đere je na kraju imao jače živce i mirniju ruku, pa se zasluženo plasirao u sledeću fazu.

Đerea u polufinalnom okršaju u Istanbulu očekuje duel sa teniserom iz Tunisa, Malikom Džazirijem. Njih dvojica su se do sada igrala samo jednom, pre dve godine u meksičkoj Puebli i tada je Đere slavio sa 2:1.

Laslo Đere ostvario je i treću pobedu u nizu na turniru u Istanbulu i izborio plasman u polufinale.

Posle Denisa Istomina i Andreasa Sepija, u četvrtfinalu je savaldao i Paola Lorencija, petog nosioca, i obezbedio mesto među četvoricom najboljih.

Srpski teniser slavio je posle tri sata duge i neizvesne borbe u tri seta - 6:7 (5:7), 7:5, 7:6 (7:3).

Đere, koji je trenutno 110. na ATP listi, posle lavovske borbe u drugom setu, u odlučujućem trećem imao je priliku da ranije okonča duel, nakon što je posle brejka odgovorio brejkom.

On je prilikom vođstva 5:4 na servis rivala imao dve meč lopte, koje nije iskoristio, a onda je sve ispravio u taj-brejku, koji je dobio kao iskusni teniser.

Lorenci je prvi napravio mini brejk, ali mu je Đere uzvratio “duplom merom”, pa je uz dva poena na svoj servis poveo 4:1. Ispostavilo se da je to bila nedostižna prednost za Italijana, koji je 34. mesta bolje plasiran od srpskog tenisera na ATP listi.

Đere će u polufinalu turnira serije 250 igrati sa Malekom Džazirijem iz Tunisa, koji je bio bolji od Jiržija Veselog, takođe posle preokreta - 3:6, 6:4, 6:1.

Turnir u Istanbulu igra se za nagradni fond od 486.145 evra.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar