СЛС: Младост и Мачва се загревали за полуфинале Купа!

Клубови из Лучана и Шапца одиграли 0:0, али обезбедили опстанак у Суперлиги! Важан бод за Мачву, опстанак у џепу, карте сакривене за Куп! У Лучанима 0:0.

Фудбал 05.05.2018 | 10:15
СЛС: Младост и Мачва се загревали за полуфинале Купа!
Фудбалери Младости и Мачве одиграли су без голова (0:0) у Лучанима у уводној утакмици 6. кола плеј-аута Суперлиге.

Дуел на стадиону Младости није обиловао великим приликама на обе стране, али су обе екипе испуниле основни циљ, а то је опстанак у Суперлиги.

За два тима то је била провера снага и увертира за реванш полуфинала Купа Србије, која их очекује у среду 9. маја на истом месту. Први сусрет одигран 18. априла у Шапцу завршен је нерешено - 1:1.

Младост и Мачва одиграли су меч у комбинованим саставима, а тренер домаћих Ненад Миловановић, који није могао да рачуна на повређеног Обиора Одиту, навео је да је одмарао још неколицину играча пред нови, важнији дуел са Шапчанима.

Навикли су Младост и Мачва да се састају у последње време, данас је то било по трећи пут у последњих месец дана. Чека их и реванш у полуфиналу Купа Србије, а на овом дуелу у Суперлиги било је без голова - 0:0.

Како и сам резултат каже није било превише узбудљиво у Лучанима. Младост није имала посебан мотив јер је већ обезбедила опстанак у лиги, док је Мачва овим бодом себи обезбедила миран финиш сезоне и опстанак у лиги.

Време за игру било је добро, посета више лоша него добра, али вероватно ће бити другачије у наредном судару ових екипа у полуфиналу Купа. Мачва је била конкретнија, али није успела до гола.

Вероватно су тренери покушавали и да сакрију мало карте пред тај меч.

Ове две екипе очекује и реванш у полуфиналу Купа Србије, а у првој утакмици у којој је Мачва била домаћин било је 1:1.

Тај дуел у Купу је резервисан за 9. мај.

Екипа из Шапца која је у првом полувремену била за нијансу бољи ривал, освојеним бодом на гостовању у Лучанима осигурала је опстанак у Супер лиги Србије.

"Мислим да смо ми играли боље у првом полувремену, имали изгледније шансе, али их нисмо искористили. Младост је после имала већи посед, али ми смо остварили наш циљ, а то је да пробамо да избегнемо пораз, а ако можемо да победимо. Освојили смо бод и тако изборили опстанак у лиги. Сада је знатно лакше, окрећемо се утакмицама које нам предстоје", рекао је тренер Мачве Драган Аничић за телевизију Арена спорт.

Младост, која је наступила у комбинованом саставу, прва је на табели плеј-аут групе са 27 бодова, два више од трећепласиране Мачве.

"Извели смо комбинован састав, јер одмарамо играче за ту среду и полуфинале Купа Србије. Имали преко Михајловића сада на крају добру прилику, али није добро захватио лопту. Неке ствари морамо да поправимо... Имамо императив победе у Купу, јер желимо да направимо историјски успех, да ли ћемо успети да остваримо, то ћемо видети у среду увече", рекао је тренер Младости Ненад Миловановић.

У суботу се играју и преостали мечеви плеј-аута у Суперлиги у којем се састају: Борац - Рад, Бачка - Јавор и Радник - Земун, а сви мечеви почињу од 17 сати.

ТАБЕЛА: Младост 27, Земун 25, Мачва 25, Радник 22, Јавор 20, Рад 19, Бачка 16, Борац 12.

Извор: мондо.рс/моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар