SLS: Mladost i Mačva se zagrevali za polufinale Kupa!

Klubovi iz Lučana i Šapca odigrali 0:0, ali obezbedili opstanak u Superligi! Važan bod za Mačvu, opstanak u džepu, karte sakrivene za Kup! U Lučanima 0:0.

Fudbal 05.05.2018 | 10:15
SLS: Mladost i Mačva se zagrevali za polufinale Kupa!
Fudbaleri Mladosti i Mačve odigrali su bez golova (0:0) u Lučanima u uvodnoj utakmici 6. kola plej-auta Superlige.

Duel na stadionu Mladosti nije obilovao velikim prilikama na obe strane, ali su obe ekipe ispunile osnovni cilj, a to je opstanak u Superligi.

Za dva tima to je bila provera snaga i uvertira za revanš polufinala Kupa Srbije, koja ih očekuje u sredu 9. maja na istom mestu. Prvi susret odigran 18. aprila u Šapcu završen je nerešeno - 1:1.

Mladost i Mačva odigrali su meč u kombinovanim sastavima, a trener domaćih Nenad Milovanović, koji nije mogao da računa na povređenog Obiora Oditu, naveo je da je odmarao još nekolicinu igrača pred novi, važniji duel sa Šapčanima.

Navikli su Mladost i Mačva da se sastaju u poslednje vreme, danas je to bilo po treći put u poslednjih mesec dana. Čeka ih i revanš u polufinalu Kupa Srbije, a na ovom duelu u Superligi bilo je bez golova - 0:0.

Kako i sam rezultat kaže nije bilo previše uzbudljivo u Lučanima. Mladost nije imala poseban motiv jer je već obezbedila opstanak u ligi, dok je Mačva ovim bodom sebi obezbedila miran finiš sezone i opstanak u ligi.

Vreme za igru bilo je dobro, poseta više loša nego dobra, ali verovatno će biti drugačije u narednom sudaru ovih ekipa u polufinalu Kupa. Mačva je bila konkretnija, ali nije uspela do gola.

Verovatno su treneri pokušavali i da sakriju malo karte pred taj meč.

Ove dve ekipe očekuje i revanš u polufinalu Kupa Srbije, a u prvoj utakmici u kojoj je Mačva bila domaćin bilo je 1:1.

Taj duel u Kupu je rezervisan za 9. maj.

Ekipa iz Šapca koja je u prvom poluvremenu bila za nijansu bolji rival, osvojenim bodom na gostovanju u Lučanima osigurala je opstanak u Super ligi Srbije.

"Mislim da smo mi igrali bolje u prvom poluvremenu, imali izglednije šanse, ali ih nismo iskoristili. Mladost je posle imala veći posed, ali mi smo ostvarili naš cilj, a to je da probamo da izbegnemo poraz, a ako možemo da pobedimo. Osvojili smo bod i tako izborili opstanak u ligi. Sada je znatno lakše, okrećemo se utakmicama koje nam predstoje", rekao je trener Mačve Dragan Aničić za televiziju Arena sport.

Mladost, koja je nastupila u kombinovanom sastavu, prva je na tabeli plej-aut grupe sa 27 bodova, dva više od trećeplasirane Mačve.

"Izveli smo kombinovan sastav, jer odmaramo igrače za tu sredu i polufinale Kupa Srbije. Imali preko Mihajlovića sada na kraju dobru priliku, ali nije dobro zahvatio loptu. Neke stvari moramo da popravimo... Imamo imperativ pobede u Kupu, jer želimo da napravimo istorijski uspeh, da li ćemo uspeti da ostvarimo, to ćemo videti u sredu uveče", rekao je trener Mladosti Nenad Milovanović.

U subotu se igraju i preostali mečevi plej-auta u Superligi u kojem se sastaju: Borac - Rad, Bačka - Javor i Radnik - Zemun, a svi mečevi počinju od 17 sati.

TABELA: Mladost 27, Zemun 25, Mačva 25, Radnik 22, Javor 20, Rad 19, Bačka 16, Borac 12.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar