Симеоне пропушта и финале Лиге Европе!

Тренер Атлетика суспендован је на четири утакмице, тако да ће у потпуности "одрадити" казну тек следеће сезоне.  Брутална казна УЕФА - Симеоне не води Атлетико у финалу Лиге Европе! Аргентинац добио забрану од четири меча, а први већ одслужио у реваншу полуфинала са Арсеналом.

Фудбал 05.05.2018 | 09:45
Симеоне пропушта и финале Лиге Европе!
Велики ударац добили су у петак Атлетико Мадрид и његов темпераментни стратег Дијего Симеоне.

Дисциплинска комисија УЕФА суспендовала је Аргентинца на четири утакмице због вређања судија и неприкладног понашања на првој полуфиналној утакмици Лиге Европе против Арсенала (1:1).

Он је у Лондону након искључења свог фудбалера Шимета Врсаљка вређао судије, због чега је добио црвени картон и био послат на трибине, одакле је наставио да комуницира са својим стручним штабом.

Симеоне је реванш на стадиону "Ванда Метрополитано" (1:0) испратио из свечане ложе, а у сличној позицији биће и 16. маја, када се Атлетико у Лиону буде борио за трофеј са Олимпиком из Марсеја.

Популарни Чоло изјавио је да је током протеста на судијске одлуке "осећао оно што осећају и навијачи".

Он је кажњен и новчано, са 10.000 евра и има право жалбе, али с обзиром на тежину казне, практично је незамисливо да она може бити толико ублажена да се Симеоне ипак нађе поред аут-линије у финалу Лиге Европе.

Улогу шефа струке вршиће његов дугогодишњи помоћник Ерман Бургос.

Страшан ударац претрпео је мадридски Атлетико. Само дан након што су Јорганџије елиминисале Арсенал и пласирале се у финале Лиге Европе, УЕФА је казнила тренера Дијега Симеонеа са четири утакмице забране вођења екипе.

То, између осталог, значи да Аргентинац неће моћи да води Атлетико против Марсеља у финалу Лиге Европе које се игра 16. маја у Лиону.

Он је проглашен кривим за вређање судије током прве утакмице полуфинала Лиге Европе са Арсеналом у Лондону када је и добио црвени картон.

Први утакмицу суспензије одрадио је у реваншу са Арсеналом, а Атлетико је тај дуел добио са 1:0 голомДијега Косте.

Поред суспензије, УЕФА је казнила Симеонеа и новчано са 10.000 евра. Ово није прва суспензија за Аргентинца откако је дошао на клупу Атлетика.

Наиме, он је 2014. године зарадио казну од осам мечева због понашање у дуелу шпанског Суперкупа. Прво је зарадио четири утакмице јер је ударио у потиљак четвртог судију на мечу са Реалом.

А затим му је казна дуплирана због протеста,ироничног аплауза главном арбитру и одбијања да напусти терен и оде у свлачионицу.

Две године касније Симеоне је кажњен са три меча након што је утврђено да је рекао дечаку који сакупља лопте да једну убаци у терен како би омео напад Малаге и помогао Атлетику да победи.

Поред Симеонеа, УЕФА је у петак казнила и мадридски клуб са 10.000 евра јер су навијачи убацивали предмете у терен на стадиону Емирејтс у Лондону.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар