Simeone propušta i finale Lige Evrope!

Trener Atletika suspendovan je na četiri utakmice, tako da će u potpunosti "odraditi" kaznu tek sledeće sezone.  Brutalna kazna UEFA - Simeone ne vodi Atletiko u finalu Lige Evrope! Argentinac dobio zabranu od četiri meča, a prvi već odslužio u revanšu polufinala sa Arsenalom.

Fudbal 05.05.2018 | 09:45
Simeone propušta i finale Lige Evrope!
Veliki udarac dobili su u petak Atletiko Madrid i njegov temperamentni strateg Dijego Simeone.

Disciplinska komisija UEFA suspendovala je Argentinca na četiri utakmice zbog vređanja sudija i neprikladnog ponašanja na prvoj polufinalnoj utakmici Lige Evrope protiv Arsenala (1:1).

On je u Londonu nakon isključenja svog fudbalera Šimeta Vrsaljka vređao sudije, zbog čega je dobio crveni karton i bio poslat na tribine, odakle je nastavio da komunicira sa svojim stručnim štabom.

Simeone je revanš na stadionu "Vanda Metropolitano" (1:0) ispratio iz svečane lože, a u sličnoj poziciji biće i 16. maja, kada se Atletiko u Lionu bude borio za trofej sa Olimpikom iz Marseja.

Popularni Čolo izjavio je da je tokom protesta na sudijske odluke "osećao ono što osećaju i navijači".

On je kažnjen i novčano, sa 10.000 evra i ima pravo žalbe, ali s obzirom na težinu kazne, praktično je nezamislivo da ona može biti toliko ublažena da se Simeone ipak nađe pored aut-linije u finalu Lige Evrope.

Ulogu šefa struke vršiće njegov dugogodišnji pomoćnik Erman Burgos.

Strašan udarac pretrpeo je madridski Atletiko. Samo dan nakon što su Jorgandžije eliminisale Arsenal i plasirale se u finale Lige Evrope, UEFA je kaznila trenera Dijega Simeonea sa četiri utakmice zabrane vođenja ekipe.

To, između ostalog, znači da Argentinac neće moći da vodi Atletiko protiv Marselja u finalu Lige Evrope koje se igra 16. maja u Lionu.

On je proglašen krivim za vređanje sudije tokom prve utakmice polufinala Lige Evrope sa Arsenalom u Londonu kada je i dobio crveni karton.

Prvi utakmicu suspenzije odradio je u revanšu sa Arsenalom, a Atletiko je taj duel dobio sa 1:0 golomDijega Koste.

Pored suspenzije, UEFA je kaznila Simeonea i novčano sa 10.000 evra. Ovo nije prva suspenzija za Argentinca otkako je došao na klupu Atletika.

Naime, on je 2014. godine zaradio kaznu od osam mečeva zbog ponašanje u duelu španskog Superkupa. Prvo je zaradio četiri utakmice jer je udario u potiljak četvrtog sudiju na meču sa Realom.

A zatim mu je kazna duplirana zbog protesta,ironičnog aplauza glavnom arbitru i odbijanja da napusti teren i ode u svlačionicu.

Dve godine kasnije Simeone je kažnjen sa tri meča nakon što je utvrđeno da je rekao dečaku koji sakuplja lopte da jednu ubaci u teren kako bi omeo napad Malage i pomogao Atletiku da pobedi.

Pored Simeonea, UEFA je u petak kaznila i madridski klub sa 10.000 evra jer su navijači ubacivali predmete u teren na stadionu Emirejts u Londonu.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar