Партизан се прошетао кроз Нови Сад!

Гос 16п+13ас! Кошаркаши Партизана победили су на гостовању Војводину са 88:62, у шестом колу групе Б Суперлиге Србије.  Партизан лако до шесте победе.  Црно-бели сломили отпор Војводине серијом 27:7, између 15. и 25. минута. "Дабл-дабл" Вилијамс-Госа, Величковић се вратио у тим.  Новица се вратио, Си и Брајма ломили обруч, Партизан лагано у Новом Саду.  Црно-бели кошаркаши су рутински оправдали улогу фаворита против Војводине, па се питање победника није ни постављало. Једина дилема била је са колико разлике ће Партизан да добије.

Кошарка 04.05.2018 | 20:15
Партизан се прошетао кроз Нови Сад!
Изабраници Ненада Чанка отпор домаћих играча сломили су крајем друге четвртине, када су редом погађали Гос, Величковић и Брајма.

Црно-бели остали су на стопроцентном учинку 6/0, док је Војводина остала на само једној победи 1/5.

У редовима Партизана поново је блистао Најџел Вилијамс-Гос са 16 поена, 13 асистенција и четири скока, а пратили су га Андрић са 16, Брајма са 11, Маринковић са 10 и Гагић са 9 поена и 11 скокова.

Бољи од осталих у пораженом саставу био је Бјелица са 16 поена, док је Јањић убацио 13.

Утакмица је кренула у нешто споријем ритму што је одговарало играчима из Новог Сада. Ипак, средином деонице црно-бели су убрзали и створили осетнију разлику, 25:15.

Током друге четвртине Војводина је одлично парирала београдском клубу, али су у последњих неколико минута попустили. Гос је играо одлично у овим тренуцима и Партизан је дошао до максималних +16 на полувремену, 45:29.

Како су завршили другу деоницу, играчи Партизана исто су кренули и трећу. Предност је ишла преко 20 поена и било је виђено да ће црно-бели доћи до још једне убедљиве победе.

На крају Партизан славио је са 88:62 за шесту победу у Суперлиги Србије. Екипа Ненада Чанка наредни меч игра у понедаљак против ФМП, док Војводина истог дана гостује Вршцу.

Кошаркаши Партизана остварили су шесту победу у Б групи Суперлиге Србије и остали једини непоражени тим у домаћем првенству.

У великој хали "СПЕНС", Војводина - Партизан 62:88 (15:25, 14:20, 17:23, 16:20)!

У брзој и на моменте атрактивној игри, предњачио је, као и обично, плејмејкер црно-белих Најџел Вилијамс-Гос, који је забележио 16 поена и 13 асистенција.

Михајло Андрић убацио је четири тројке из шест покушаја и укупно 16 поена, Амида Брајма дао је 11, Вања Маринковић 10, Ђорђе Гагић и Ђоко Шалић по девет поена...

Крсто Бјелица истакао се у редовима Војводине са 16 поена и четири асистенције, док се Дејан Јањић после осам поена у првих пет минута, када је био једини стрелац "лала", зауставио на 13.

Никаквих проблема нису имали црно-бели, против физички и висински инфериорног ривала. Новосађани су пробали да се одупру агресивном одбраном по целом терену, контрама и шутом споља, али та формула их је држала "у животу" само до половине другог периода, када су смањили на 26:30.

Партизан је до полувремена направио серију од 15:3, а трећу деоницу наставио је у истом стилу (12:4), па је у 25. минуту после низа закуцавања и лаганих кошева одмакао на 33:57.

За Ненада Чанка је битно да се у тим вратио капитен Новица Величковић, после повреде скочног зглоба и да осим Страхиње Гавриловића има на располагању све играче, што ће му у наредних пар недеља омогућити добру припрему екипе за плеј-оф.

Најважнији од преосталих мечева у лигашком делу требало би да буде онај у Железнику, против другопласираног ФМП, а он је на програму већ у следећем колу.



Партизан наставља да ниже победе у Суперлиги, а други круг такмичења црно-бели су започели убедљивом победом над Војводином у Новом Саду - 88:62. То је екипи Ненада Чанка био шести тријумф у шампионату и задржала је прво место на табели Б групе, док су Лале уписале пети пораз.

Партизан је одиграо једну од бољих утакмица у досадашњем току такмичења и за нијансу побољшао игру у одбрани у већем делу утакмице. А оно што је још важно, први пут у Суперлиги, после паузе због повреде, заиграо је капитен Новица Величковић.

Црно-бели кошаркаши су рутински оправдали улогу фаворита, па се питање победника није ни постављало. Једина дилема била је са колико разлике ће Партизан да добије.

Имало је оних неколико стотина навијача у великој хали СПЕНС-а шта да види, јер су гости приредили прави фестивал закуцавања, а предњачили су Бонџа Си и Амида Брајма. Лоптама их је хранио поново највољио Најџел Вилијамс Гос.

Ђорђе Гагић и Дејан Јањић утакмицу су отворили “револверашким” обрачуном. Гагић је дао првих шест поена за Партизан, а Јањић је везао уводних осам за домаће.

И отприлике, то је било све што се тиче отпора Војводине. Како је време одмицало, тако је Вилијамс Гос све успешније командовао игром црно-белих.

Отуда и не чуди што је амерички плејмејкер утакмицу завршио са новим дабл-дабл учинком од 16 поена и 13 асистенција. Михајло Андрић додао је још 16, Брајма је имао 11, Си шест, а Величковић три уз девет скокова. Веома добар је био и Гагић са девет поена и 11 ухваћених лопти.

Код Новосађана најбољи стрелац био је Крсто Бјелица са 16 поена, док је Дејан Јањић меч завршио са 13.

Већ до краја првог полувремена београдска екипа имала је предност од 16 поена, а како је време одмицало, она је само расла.

У последњих пет минута меча, Партизан се мало опустио, па је Војводина донекле успела да ублажи пораз. Црно-беле у следећем колу чека нови дерби окршај са ФМП-ом који ће одлучити о победнику групе.

РЕЗУЛТАТИ 6. КОЛА Б ГРУПЕ:

Металац - ФМП 75:101 (24:25, 9:22, 21:28, 21:26)
/Васић 22, 7ас, Неранџић 13, 10ск - Ненадић 17, 4ск, 5ас, Симанић 16/

Војводина - Партизан 62:88

Вршац - Динамик 75:90 (17:19, 16:25, 25:19, 17:27)
/Остојић 17, 11ск, Пашајлић 15, 6ас - Тодоровић 17, 6ск, 4ас, Ракићевић 13, 6ас/

Табела, група Б:

1. Партизан 5 6 0
2. ФМП 5 4 1
3. Динамик 5 3 2
4. Вршац 5 2 3
5. Војводина 5 1 5
6. Металац 5 0 5

ПАРОВИ 7. КОЛА (понедељак): ФМП - Партизан, Вршац - Војводина, Динамик - Металац.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар