Partizan se prošetao kroz Novi Sad!

Gos 16p+13as! Košarkaši Partizana pobedili su na gostovanju Vojvodinu sa 88:62, u šestom kolu grupe B Superlige Srbije.  Partizan lako do šeste pobede.  Crno-beli slomili otpor Vojvodine serijom 27:7, između 15. i 25. minuta. "Dabl-dabl" Vilijams-Gosa, Veličković se vratio u tim.  Novica se vratio, Si i Brajma lomili obruč, Partizan lagano u Novom Sadu.  Crno-beli košarkaši su rutinski opravdali ulogu favorita protiv Vojvodine, pa se pitanje pobednika nije ni postavljalo. Jedina dilema bila je sa koliko razlike će Partizan da dobije.

Košarka 04.05.2018 | 20:15
Partizan se prošetao kroz Novi Sad!
Izabranici Nenada Čanka otpor domaćih igrača slomili su krajem druge četvrtine, kada su redom pogađali Gos, Veličković i Brajma.

Crno-beli ostali su na stoprocentnom učinku 6/0, dok je Vojvodina ostala na samo jednoj pobedi 1/5.

U redovima Partizana ponovo je blistao Najdžel Vilijams-Gos sa 16 poena, 13 asistencija i četiri skoka, a pratili su ga Andrić sa 16, Brajma sa 11, Marinković sa 10 i Gagić sa 9 poena i 11 skokova.

Bolji od ostalih u poraženom sastavu bio je Bjelica sa 16 poena, dok je Janjić ubacio 13.

Utakmica je krenula u nešto sporijem ritmu što je odgovaralo igračima iz Novog Sada. Ipak, sredinom deonice crno-beli su ubrzali i stvorili osetniju razliku, 25:15.

Tokom druge četvrtine Vojvodina je odlično parirala beogradskom klubu, ali su u poslednjih nekoliko minuta popustili. Gos je igrao odlično u ovim trenucima i Partizan je došao do maksimalnih +16 na poluvremenu, 45:29.

Kako su završili drugu deonicu, igrači Partizana isto su krenuli i treću. Prednost je išla preko 20 poena i bilo je viđeno da će crno-beli doći do još jedne ubedljive pobede.

Na kraju Partizan slavio je sa 88:62 za šestu pobedu u Superligi Srbije. Ekipa Nenada Čanka naredni meč igra u ponedaljak protiv FMP, dok Vojvodina istog dana gostuje Vršcu.

Košarkaši Partizana ostvarili su šestu pobedu u B grupi Superlige Srbije i ostali jedini neporaženi tim u domaćem prvenstvu.

U velikoj hali "SPENS", Vojvodina - Partizan 62:88 (15:25, 14:20, 17:23, 16:20)!

U brzoj i na momente atraktivnoj igri, prednjačio je, kao i obično, plejmejker crno-belih Najdžel Vilijams-Gos, koji je zabeležio 16 poena i 13 asistencija.

Mihajlo Andrić ubacio je četiri trojke iz šest pokušaja i ukupno 16 poena, Amida Brajma dao je 11, Vanja Marinković 10, Đorđe Gagić i Đoko Šalić po devet poena...

Krsto Bjelica istakao se u redovima Vojvodine sa 16 poena i četiri asistencije, dok se Dejan Janjić posle osam poena u prvih pet minuta, kada je bio jedini strelac "lala", zaustavio na 13.

Nikakvih problema nisu imali crno-beli, protiv fizički i visinski inferiornog rivala. Novosađani su probali da se odupru agresivnom odbranom po celom terenu, kontrama i šutom spolja, ali ta formula ih je držala "u životu" samo do polovine drugog perioda, kada su smanjili na 26:30.

Partizan je do poluvremena napravio seriju od 15:3, a treću deonicu nastavio je u istom stilu (12:4), pa je u 25. minutu posle niza zakucavanja i laganih koševa odmakao na 33:57.

Za Nenada Čanka je bitno da se u tim vratio kapiten Novica Veličković, posle povrede skočnog zgloba i da osim Strahinje Gavrilovića ima na raspolaganju sve igrače, što će mu u narednih par nedelja omogućiti dobru pripremu ekipe za plej-of.

Najvažniji od preostalih mečeva u ligaškom delu trebalo bi da bude onaj u Železniku, protiv drugoplasiranog FMP, a on je na programu već u sledećem kolu.



Partizan nastavlja da niže pobede u Superligi, a drugi krug takmičenja crno-beli su započeli ubedljivom pobedom nad Vojvodinom u Novom Sadu - 88:62. To je ekipi Nenada Čanka bio šesti trijumf u šampionatu i zadržala je prvo mesto na tabeli B grupe, dok su Lale upisale peti poraz.

Partizan je odigrao jednu od boljih utakmica u dosadašnjem toku takmičenja i za nijansu poboljšao igru u odbrani u većem delu utakmice. A ono što je još važno, prvi put u Superligi, posle pauze zbog povrede, zaigrao je kapiten Novica Veličković.

Crno-beli košarkaši su rutinski opravdali ulogu favorita, pa se pitanje pobednika nije ni postavljalo. Jedina dilema bila je sa koliko razlike će Partizan da dobije.

Imalo je onih nekoliko stotina navijača u velikoj hali SPENS-a šta da vidi, jer su gosti priredili pravi festival zakucavanja, a prednjačili su Bondža Si i Amida Brajma. Loptama ih je hranio ponovo najvoljio Najdžel Vilijams Gos.

Đorđe Gagić i Dejan Janjić utakmicu su otvorili “revolveraškim” obračunom. Gagić je dao prvih šest poena za Partizan, a Janjić je vezao uvodnih osam za domaće.

I otprilike, to je bilo sve što se tiče otpora Vojvodine. Kako je vreme odmicalo, tako je Vilijams Gos sve uspešnije komandovao igrom crno-belih.

Otuda i ne čudi što je američki plejmejker utakmicu završio sa novim dabl-dabl učinkom od 16 poena i 13 asistencija. Mihajlo Andrić dodao je još 16, Brajma je imao 11, Si šest, a Veličković tri uz devet skokova. Veoma dobar je bio i Gagić sa devet poena i 11 uhvaćenih lopti.

Kod Novosađana najbolji strelac bio je Krsto Bjelica sa 16 poena, dok je Dejan Janjić meč završio sa 13.

Već do kraja prvog poluvremena beogradska ekipa imala je prednost od 16 poena, a kako je vreme odmicalo, ona je samo rasla.

U poslednjih pet minuta meča, Partizan se malo opustio, pa je Vojvodina donekle uspela da ublaži poraz. Crno-bele u sledećem kolu čeka novi derbi okršaj sa FMP-om koji će odlučiti o pobedniku grupe.

REZULTATI 6. KOLA B GRUPE:

Metalac - FMP 75:101 (24:25, 9:22, 21:28, 21:26)
/Vasić 22, 7as, Nerandžić 13, 10sk - Nenadić 17, 4sk, 5as, Simanić 16/

Vojvodina - Partizan 62:88

Vršac - Dinamik 75:90 (17:19, 16:25, 25:19, 17:27)
/Ostojić 17, 11sk, Pašajlić 15, 6as - Todorović 17, 6sk, 4as, Rakićević 13, 6as/

Tabela, grupa B:

1. Partizan 5 6 0
2. FMP 5 4 1
3. Dinamik 5 3 2
4. Vršac 5 2 3
5. Vojvodina 5 1 5
6. Metalac 5 0 5

PAROVI 7. KOLA (ponedeljak): FMP - Partizan, Vršac - Vojvodina, Dinamik - Metalac.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar