Новак стигао у Мадрид - топла добродошлица!

Новак Ђоковић, некада најбољи тенисер света, стигао је у Мадрид где га од понедаљка очекује учешће на турниру из Мастерс 1000 серије.  Ноле стигао у Мадрид и добио опасног ривала! Најбољи српски тенисер после радног одмора напустио Београд и одлетео у престоницу Шпаније где је већ обављен жреб за мастерс који стартује у недељу.

Тенис 04.05.2018 | 20:30
Новак стигао у Мадрид - топла добродошлица!
Српски тенисер претходних неколико дана провео је у Београду где је радио на физичкој спреми која му је највећи проблем од када се вратио интензивном игрању.

У петак је допутовао у Мадрид где су га топлом добродошлицом дочекали челници турнира.

Поред Ђоковића у престоницу Шпаније дошли су Мариан Вајда, Гебхард Грич, Марко Ђоковић и Улисес Бадио.

После једнонедељних припрема у родном граду Новак Ђоковић отпутовао је у Мадрид, где ће наступати на мастерсу, који стартује 6. маја.

Најбољег српског тенисера у престоници Шпаније дочекао је директор турнира Маноло Сантана.

Ђоковић је у друштву брата Марка потом одрадио и први тренинг на Каха магики.

У међувремену је обављен и жреб, и то паклен за Ђоковића.

Српски ас је као десети носилац за првог ривала добио неугодног Кеија Нишикорија.

Новак против Јапанца, тренутно 21. на АТП листи, има скор 13-2, од чега је последњих 11 мечева решио у своју корист. Прошле године баш у Мадриду требало је да одмере снаге у четвртфиналу, али је Нишикори предао меч без борбе.

Уколико са успехом прође прву рунду такмичења, Ђоковић ће у другом колу ићи на победника меча Данил Медведев (Русија) - Кајл Едмунд (Велика Британија). Након тога потенцијални ривали могли би да му буду Давид Гофан, а онда и Григор Димитров у четвртфиналу.

У Новаков делу жреба су и Александер Зверев, који је постављен за другог носиоца, као и Џон Изнер, док су у другом делу уз Рафаела Надала, Хуан Мартин Дел Потро, Доминик Тим, Кевин Андерсон, Томаш Бердих...

Ђоковићу ће то бити једанесто учешће на турниру у Мадриду, на којем је освајао титулу два пута - 2012. и 2016. године.

Прошле сезоне у полуфиналу га је савладао Рафаел Надал (6:2, 6:4), који је касније и освојио пехар, па најбољи српски тенисер ове сезоне брани 360 АТП поена.

Српски тенисер мучи се са формом од када је оперисао лакат почетком фебруара. У Монте Карлу чинило се да се полако враћа, али је онда у Барселони поражен у другом колу од Мартина Клижана.

Новака после Мадрида највероватније очекује турнир у Риму (13. до 20.), а потом и Ролан Гарос који је на програму од 27. маја до 10. јуна.

Мастерс у Мадриду игра се за наградни фонд од 6.200.860 евра.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар