Novak stigao u Madrid - topla dobrodošlica!

Novak Đoković, nekada najbolji teniser sveta, stigao je u Madrid gde ga od ponedaljka očekuje učešće na turniru iz Masters 1000 serije.  Nole stigao u Madrid i dobio opasnog rivala! Najbolji srpski teniser posle radnog odmora napustio Beograd i odleteo u prestonicu Španije gde je već obavljen žreb za masters koji startuje u nedelju.

Tenis 04.05.2018 | 20:30
Novak stigao u Madrid - topla dobrodošlica!
Srpski teniser prethodnih nekoliko dana proveo je u Beogradu gde je radio na fizičkoj spremi koja mu je najveći problem od kada se vratio intenzivnom igranju.

U petak je doputovao u Madrid gde su ga toplom dobrodošlicom dočekali čelnici turnira.

Pored Đokovića u prestonicu Španije došli su Marian Vajda, Gebhard Grič, Marko Đoković i Ulises Badio.

Posle jednonedeljnih priprema u rodnom gradu Novak Đoković otputovao je u Madrid, gde će nastupati na mastersu, koji startuje 6. maja.

Najboljeg srpskog tenisera u prestonici Španije dočekao je direktor turnira Manolo Santana.

Đoković je u društvu brata Marka potom odradio i prvi trening na Kaha magiki.

U međuvremenu je obavljen i žreb, i to paklen za Đokovića.

Srpski as je kao deseti nosilac za prvog rivala dobio neugodnog Keija Nišikorija.

Novak protiv Japanca, trenutno 21. na ATP listi, ima skor 13-2, od čega je poslednjih 11 mečeva rešio u svoju korist. Prošle godine baš u Madridu trebalo je da odmere snage u četvrtfinalu, ali je Nišikori predao meč bez borbe.

Ukoliko sa uspehom prođe prvu rundu takmičenja, Đoković će u drugom kolu ići na pobednika meča Danil Medvedev (Rusija) - Kajl Edmund (Velika Britanija). Nakon toga potencijalni rivali mogli bi da mu budu David Gofan, a onda i Grigor Dimitrov u četvrtfinalu.

U Novakov delu žreba su i Aleksander Zverev, koji je postavljen za drugog nosioca, kao i Džon Izner, dok su u drugom delu uz Rafaela Nadala, Huan Martin Del Potro, Dominik Tim, Kevin Anderson, Tomaš Berdih...

Đokoviću će to biti jedanesto učešće na turniru u Madridu, na kojem je osvajao titulu dva puta - 2012. i 2016. godine.

Prošle sezone u polufinalu ga je savladao Rafael Nadal (6:2, 6:4), koji je kasnije i osvojio pehar, pa najbolji srpski teniser ove sezone brani 360 ATP poena.

Srpski teniser muči se sa formom od kada je operisao lakat početkom februara. U Monte Karlu činilo se da se polako vraća, ali je onda u Barseloni poražen u drugom kolu od Martina Kližana.

Novaka posle Madrida najverovatnije očekuje turnir u Rimu (13. do 20.), a potom i Rolan Garos koji je na programu od 27. maja do 10. juna.

Masters u Madridu igra se za nagradni fond od 6.200.860 evra.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar