О ребалансу буџета 15. маја

О приједлогу ребаланса буџета Републике Српске за ову годину у износу од 3,424 милијарде марака Парламент Српске расправљаће на посебној сједници 15. маја. Тако је данас одлучио скупштински Колегијум.

Република Српска 04.05.2018 | 16:45
О ребалансу буџета 15. маја
Након што је Влада Српске јуче по хитном поступку утврдила пиједлог ребаланса буџета Републике Срске за ову годину, који је за 87 милиона марака већи од усвојеног буџета данас је заказана и посебна сједница Народне скупштине Српске.

Из опозиције кажу да материјал за ову сједницу још нису добили. Шеф клуба СДС-а, Вукота Говедарица наводи да није познато из којих извора долазе додатна средства предвиђена ребалансом. Сматра и да треба повећати плате здравственим радницима.

''За мене није прихватљиво да се доноси оквирна одлука у Народној скупштини која дефинише капиталне инвестиције како Влада закључи. Мислим да је Народна скупштина позвана да дефинише у које конкретно ће капиталне пројекте бити потрошено тих 42 милиона марака колико је министар саопштио. Сматрам да треба повести рачуна о изразито неразвијем локалним заједницама и неразвијеним локалним заједницама'', додао је Говедарица.

Наставља се пракса прављења дневног реда од тачака по хитном поступку, што не би требало, оцјењује ПДП-ов Перица Бундало.

''Очито је да је у питању ребаланса буџета и ове одлуке о дугорочном задуживању да се ради о једној једноставној чињеници да је 2018. изборна година и сасвим је извјесно да је све ово у функцији избора и одржавања на власти постојећих политичких партија'', рекао је Бундало.

Дневним редом посебне сједнице предложено је и разматрање по хитном поступку приједлога закона о измјени Изборног закона Републике Српске и о измјени закона о приватизацији државних станова.

На посебној сједници требало би да буде расправљан и приједлог одлуке о измјени одлуке о дугорочном задуживању Српске за 2018. годину, као и информација о спроведеној процедури јавне набавке путем конкурса за израду идејног урбанистичко-архитектонског рјешења меморијалног центра у Спомен-подручју Доња Градина.



БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар