O rebalansu budžeta 15. maja

O prijedlogu rebalansa budžeta Republike Srpske za ovu godinu u iznosu od 3,424 milijarde maraka Parlament Srpske raspravljaće na posebnoj sjednici 15. maja. Tako je danas odlučio skupštinski Kolegijum.

Republika Srpska 04.05.2018 | 16:45
O rebalansu budžeta 15. maja
Nakon što je Vlada Srpske juče po hitnom postupku utvrdila pijedlog rebalansa budžeta Republike Srske za ovu godinu, koji je za 87 miliona maraka veći od usvojenog budžeta danas je zakazana i posebna sjednica Narodne skupštine Srpske.

Iz opozicije kažu da materijal za ovu sjednicu još nisu dobili. Šef kluba SDS-a, Vukota Govedarica navodi da nije poznato iz kojih izvora dolaze dodatna sredstva predviđena rebalansom. Smatra i da treba povećati plate zdravstvenim radnicima.

''Za mene nije prihvatljivo da se donosi okvirna odluka u Narodnoj skupštini koja definiše kapitalne investicije kako Vlada zaključi. Mislim da je Narodna skupština pozvana da definiše u koje konkretno će kapitalne projekte biti potrošeno tih 42 miliona maraka koliko je ministar saopštio. Smatram da treba povesti računa o izrazito nerazvijem lokalnim zajednicama i nerazvijenim lokalnim zajednicama'', dodao je Govedarica.

Nastavlja se praksa pravljenja dnevnog reda od tačaka po hitnom postupku, što ne bi trebalo, ocjenjuje PDP-ov Perica Bundalo.

''Očito je da je u pitanju rebalansa budžeta i ove odluke o dugoročnom zaduživanju da se radi o jednoj jednostavnoj činjenici da je 2018. izborna godina i sasvim je izvjesno da je sve ovo u funkciji izbora i održavanja na vlasti postojećih političkih partija'', rekao je Bundalo.

Dnevnim redom posebne sjednice predloženo je i razmatranje po hitnom postupku prijedloga zakona o izmjeni Izbornog zakona Republike Srpske i o izmjeni zakona o privatizaciji državnih stanova.

Na posebnoj sjednici trebalo bi da bude raspravljan i prijedlog odluke o izmjeni odluke o dugoročnom zaduživanju Srpske za 2018. godinu, kao i informacija o sprovedenoj proceduri javne nabavke putem konkursa za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja memorijalnog centra u Spomen-području Donja Gradina.BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar